به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل از وزارت خارجه روسیه، سرگئی لاورف و مولود چاووشاوغلو وضعیت فعلی در روند حل و فصل مناقشه در سوریه را مطابق با مفاد قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت و توافق های روسای جمهور روسیه و ترکیه در شهر ژوکوفسکی را بررسی کردند.
قطعنامه ۲۲۵۴ اواسط سال ۲۰۱۶ تصویب شد و در آن بر تلاش برای پایان دادن به جنگ در سوریه، دعوت از طرف های مختلف برای شرکت در مذاکرات صلح، مبارزه با گروه های تروریستی از جمله داعش و جبهه النصره و در نهایت برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه تاکید شد.
وزیران خارجه روسیه و ترکیه همچنین بر ضرورت آغاز به کار کمیته قانون اساسی روسیه تاکید کردند و در ادامه بر سر مراحل آماده سازی اجلاس آتی کشورهای ضامن روند آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) به تبادل نظر پرداختند.
بررسی موضوعات دوجانبه از دیگر جوانب گفت وگوی تلفنی لاوروف و اوغلو بود.
ادلب استانی در شمال شرقی سوریه و هم مرز با ترکیه است که بیش از سه میلیون جمعیت دارد و به آخرین نقطه تجمع گروههای تروریستی تبدیل شده است.
سال گذشته میلادی ۲۰۱۸ ترکیه از بیم گسیل شدن آوارگان این منطقه به مرزهای خود از روسیه خواسته بود مانع حمله همه جانبه ارتش دولت قانونی سوریه به این منطقه شود و به ترکیه اجازه داده شود با کمترین هزینه گروههای تروریستی در این منطقه را خلع سلاح کند.
با وجود توافق سران روسیه و ترکیه و پذیرش توافق در قالب فرمت آستانه از سوی ایران، روسها معتقدند که این درخواست ترکیه به تروریستها فرصت داده است تا حضور خود در ادلب را توسعه دهند و شرایط را پیچیدهتر کنند.
مقامات روسیه بارها اعلام کردهاند که شرایط فعلی در ادلب مادام نخواهد بود و به نفع ترکیه است که هر چه زودتر کنترل ادلب در دستان دولت قانونی سوریه باشد.
به نظر میرسد ترکیه که همواره خود را حامی مخالفان مسلح دولت قانونی سوریه دانسته و معتقد است که باید حساب آنان را از تروریستها جدا کرد بر سر دوراهی در خصوص ادلب مانده است.
در این میان آمریکا نیز به نظاره نشسته است و ضمن فشار بر ترکیه برای خودداری از اقدام نظامی جدی در سوریه، هر واکنشی از سوی دولت قانونی سوریه در مقابل حمله های گاه و بی گاه تروریستهای مستقر در ادلب را حمله به غیرنظامیان و افراد بی گناه تعبیر میکند و حتی فضا را به سمتی برده که افکار عمومی جهان گمان کنند سوریه به دنبال حمله شیمیایی به ادلب برای رهایی این شهر از دست شورشیان است حال آنکه دولت قانونی سوریه و متحدان این کشور معتقدند که هر چه زودتر باید راهی برای نجات مردم بی گناه ادلب پیدا کرد و آنان را از چنگال تروریستهایی که شهر را به کنترل خود درآوردهاند، نجات داد.
نظر شما