۲۴ شهریور ۱۳۹۸، ۰:۱۹
کد خبرنگار: 2448
کد خبر: 83475406
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رئیس گروه دوستان کشمیر پارلمان اتحادیه اروپا به هند هشدار داد

تهران- ایرنا- رئیس گروه دوستان کشمیر در پارلمان اتحادیه اروپا روز شنبه به دولت هند در مورد قوانین جدید در باره مسأله کشمیر هشدار دادند.

به گزارش تارنمای یوروآسیا، «ریچارد کوربرت» در پیامی هشدار آمیز خواستار استفاده از همه مسیرهای ممکن برای فشار آوردن به هند برای کاهش سرکوب در منطقه کشمیر شد.

کوربرت در کنفرانس مشترک گروه دوستان کشمیر و جنبش خودمختاری جامو- کشمیر در پارلمان اتحادیه اروپا که در بروکسل برگزار شد، اعمال تحریم های تجاری علیه دهلی نو و محدودیت در سفر کسانی را که در ارتکاب نقض حقوق بشر و اقدامات تروریستی در کشمیر دست داشته اند، پیشنهاد کرد.  

گروه دوستان کشمیر همچنین پیشنهاد داد تا قطعنامه ای در رابطه با اوضاع مساله کشمیر در اتحادیه اروپا ارائه شود. ماه گذشته اعضای این گروه از آزاد جامو و کشمیر بازدید کرده بودند.

در طول این بازدید، اعضای اتحادیه اروپا فرصتی برای دیدار با قربانیان و بستگان کسانی که در حملات نیروهای نظامی هند جان خود را از دست داده بودند، ملاقات کردند.

تنش ها میان هند و پاکستان پس از تصمیم دهلی نو برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر افزایش یافت.

نخست وزیر هند پنجم اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد. طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسائل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.

طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.

پاکستان برخلاف هند با ورود سایر کشورها برای حل مساله کشمیر مخالفت نمی‌کند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مسأله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی‌گری کشورها شده است.

بر اساس توافق شیملا که در سال ۱۹۷۲ میلادی میان هند و پاکستان امضا شد، دهلی نو خواهان حل مسأله کشمیر به صورت دوجانبه شده و با دخالت کشور سوم نیز مخالفت کرده است.

 بخشی از کشمیر در خاک هند و قسمتی دیگر در پاکستان قرار دارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان(از هند) در سال ۱۹۴۷ میلادی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha