انتشار مصاحبه های اخیر «ادوارد اسنودن» با رسانه های آلمانی و ابراز تمایل وی به دریافت پناهندگی از برلین، به بحث ها در مورد موافقت و یا مخالفت این کشور با این درخواست دامن زده است.
به گزارش نشریه «دی ولت» در حالی که مقامات احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و چپ ها رویکرد مثبتی در این خصوص داشته اند اما احزاب مسیحی و لیبرال ها به مخالفت با وی برخاسته اند.
پیمانکار سابق سیا که به خاطر افشای اطلاعات محرمانه این سازمان از سوی دولت آمریکا تحت تعقیب بوده و ۶ سال گذشته را در روسیه به سر برده است، به تازگی در مصاحبه با دی ولت و اشپیگل بی عملی و بی تفاوتی کشورهای اروپایی را علت پناهندگی اجباری خود به روسیه عنوان کرده است.
در حمایت از اسنودن، «آنتون هوفرایتر» رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان وضعیت کنونی وی را ناشی از «فقر دموکراتیک» کشورهای غربی دانست و گفت که به خاطر این نقص، او به سلطه روسیه و «ولادیمیر پوتین» تن داده است.
وی از دولت آلمان خواست که به همراه دولت آمریکا راهی درست برای این مشکل پیدا کنند.
همچنین «بوریس پیستوریوس» وزیر امور داخلی ایالت نیدرزاکسن از حزب سوسیال دموکرات گفت اسنودن به عنوان شهروندی آمریکایی حق دارد به آلمان سفر کند و برلین نیز موظف است به هر فردی که خواهان پناهندگی است، صرفنظر از وجهه وی این شانس را بدهد.
«رالف اشتگنر» معاون رئیس این حزب نیز از اینکه در بین تمامی کشورها، تنها روسیه تبدیل به پناهگاه پیمانکار سابق سیا شده، ابراز تاسف کرد.
در همین حال «کاتیا کیپینگ» رئیس حزب چپ ها تاکید کرد که باید از اسنودن به خاطر اینکه عامل شناسایی بزرگترین رسوایی سازمان های اطلاعاتی جهان شده، با نوبل صلح تقدیر و به او پناهندگی اعطا شود.
با این حال احزاب حاکم و لیبرال آلمان با چنین اقداماتی مخالف هستند به طوری که «یورگن هارت» سخنگوی فراکسیون دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان، اقدام اسنودن در افشای اطلاعات محرمانه را به زیان کشورش ارزیابی کرد و گفت چنین اتفاقی ممکن است برای دیگر کشورها نیز بیافتد.
به گفته وی چنین اطلاعاتی می تواند به قیمت امنیت کشور و یا جان افراد لو رفته تمام شود و از این رو نباید از اسنودن مانند یک قهرمان یاد شود.
«ولفگانگ کوبیکی» معاون رئیس حزب دموکرات آزاد نیز معتقد است که آلمان نمی تواند به اسنودن پناهندگی بدهد زیرا وی نه تنها به خاطر جرم سیاسی بلکه به خاطر قانون شکنی از سوی ایالت متحده تحت تعقیب است و این فرد باید برای پاسخ به اتهاماتش به این کشور بازگردانده شود.
ادوارد اسنودن در جدیدترین مصاحبه خود با یک رادیو فرانسوی ابراز امیدواری کرده که این کشور اروپایی به وی پناهندگی بدهد.
وی با اشاره به رویکرد مستقل «امانوئل مکرون» در مقابل سیاست های آمریکا گفته است اگر رئیس جمهوری فرانسه چنین پیشنهادی به وی بدهد، با کمال میل آن را می پذیرد.
تهران- ایرنا- مقامات جریان های سیاسی مختلف آلمان نظرات متفاوتی در مورد اعطای پناهندگی از سوی این کشور به پیمانکار سابق سازمان اطلاعات و امنیت مرکزی آمریکا (سیا) دارند.
نظر شما