وضعیت اسفبار زنان و کودکان تاجیکی در اردوگاه های سوریه

تهران - ایرنا - مقامات تاجیکستان اعلام کردند که ۵۷۵ زن و کودک از بازماندگان خانواده‌های جنگجویان تاجیکستانی که عضو گروه های تروریستی بودند، همچنان در پناهگاه های سوریه زندگی می کنند. شورای حقوق بشر سازمان ملل وضعیت این کودکان را که نیازمند کمک های فوری غذایی و دارویی هستند، اسفبار اعلام کرده است.

به گزارش رسانه های تاجیکستان، حدود ۹۰ زن، بیش از ۲۰۰ دختر و ۲۴۰ پسر که بین یک تا ۱۷ سال سن دارند، در یکی از این اردوگاهها زندگی می کنند. ۱۳۴ نفر آنها طی دو سال اخیر متولد شده اند و اکثر آنها پدر یا مادر ندارند. هر چند این آمار قطعی نیست و شمار آنها می‌تواند بسیار بیشتر از این تعداد باشد.

گزارش ها حاکی از این است که اوضاع  انسانی دراین اردوگاه بسیار وخیم بوده و به این دلیل که اکثر این کودکان نیاز به کمک های  فوری پزشکی دارند، اما برای چنین اقدامی، باید میان حکومت تاجیکستان و دولت سوریه توافقنامه رسمی امضا شود که زمینه بازگشت این تعداد از زن و کودکان  تاجیک به  کشورشان را فراهم  سازد.

این زنان و کودکان جنگجویان تاجیک، پس از آزادی منطقه "باغوس"، آخرین ناحیه تحت کنترل داعش، در بهار سال جاری به این پناهگاه آورده شده اند. در حال حاضر شمار افراد خارجی در این اردوگاه به ۱۰ هزار نفر می رسد.

 در همین حال، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در تازه ترین گزارش خود نوشت، این افراد در وضعیت اسفباری هستند و به کمک های فوری غذایی و دارویی احتیاج دارند.  

در این گزارش آمده است که صدها نفر به دلیل گرسنگی و بیماری های عفونی و واگیردار جان باختند. در چند ماه اخیر حدود ۲۹۰ کودک نیز جان خود را از دست داده اند. به گفته سازمان ملل متحد، باید هرچه سریع تر راه حلی برای این مشکل یافت، در غیر این صورت شاهد تلفات بیشتری در میان زنان و کودکان این اردوگاه خواهیم بود.

  «فاطمه»، همسر یکی از جنگجویان تاجیکی که یکی دیگر از اردوگاه های سوریه زندگی می کند، گفت: «تا گذشته، با زنان تاجیک در اردوگاه مذکور تماس داشت. او گفت اما ظاهرا سربازان و نگهبانان تمام وسایل آنها را بررسی و تلفن های همراه آنها را گرفته اند؛ چرا که دیگر قادر به برقراری ارتباط با آنها نیستیم. »

وی افزود: «بار آخری که با آنها صحبت کردم گفتند که چیزی جز اندکی برنج برای خوردن نداریم، برق و آب نیز نداریم. »

فاطمه می گوید وضعیت ما نیز بد است، اما وضعیت آنها بسیار از ما وخیم تر است.

مقامات تاجیکستان اعلام کرده اند که در حال حاضر راه های بازگرداندن این زنان و کودکان به کشور را بررسی می کنیم. نمایندگان و مقامات تاجیکستان ماه مه سال جاری به سوریه رفته بودند و قرار است برای دومین بار نیز اواخر ماه سپتامبر (مهر) به این کشور سفر کنند. با این حال هنوز راه های بازگردان این افراد به تاجیکستان مشخص نشده است.

برخی زنان در این اردوگاه ها زندگی می کنند که چندین ماه است فرزندان خود را ندیده اند و امیدوارند که روزی از سلامت آنها خبری به دستشان برسد یا اینکه فرزندان خود را دوباره ملاقات کنند.

 پیش‌تر، مقامات تاجیکستان، بیش از ۸۰ کودک تاجیک را از عراق به کشورشان بازگردانده بودند.

 از سال ۲۰۱۴ تقریباً ۱۹۰۰ شهروند تاجیکی، از جمله زنان و کودکان به عراق و سوریه رفته اند. دادگاه بغداد همسران جنگجویان تاجیکی را به اتهام "عبور غیرقانونی از مرزها" و "کمک به تروریست ها"، به سال ها زندان محکوم کرده است، از جمله ۴۳ زن تاجیک، که به ۱۵ سال حبس در زندان های عراق محکوم شده اند.

سال گذشته نیز دادگاه جنایی بغداد پایتخت عراق ۹ زن تاجیک را به اتهام همکاری با گروه داعش که شوهران آنان عضو این گروه تروریستی بودند، به ۲۰ سال زندان محکوم کرد. این زنان به همراه خانواده های خود به برای پیوستن به گروه تروریستی داعش به عراق رفته بودند که پس از کشته شدن شوهرانشان بازداشت و اکنون هریک به اتهام همکاری با این گروه به ۲۰ سال زندان محکوم شده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha