محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در نشست اعضای قرارگاه نهضت خدمترسانی خراسان جنوبی که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد افزود: احداث واحدهای مسکونی از جمله اقدامات خوبی است که توسط دولت در راستای توانمندسازی محرومان انجام میشود و در این خصوص دولت تسهیلات و کمک بلاعوض خوبی را پرداخت میکند.
وی گفت: در زمینه اشتغال روستاییان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در یک برنامه ۲ ساله با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در روستاهای استان ۱۲ هزار شغل را ایجاد میکند.
معتمدیان ادامه داد: در فاز نخست ۲۵ هزار دام مولد از افغانستان و ۱۰ هزار نفر شتر از پاکستان وارد خراسان جنوبی میشود که در اشتغالزایی و کاهش وابستگی روستاییان به نهادهای حمایتی تاثیرگذار است.
وی اولویت نخست در استان را ایجاد شغل و افزایش درآمدزایی مردم به خصوص روستاییان اعلام کرد و گفت: امیدواریم با هم افزایی بین دستگاهها شاهد کاهش محرومیتها با حفظ شان و کرامت مردم باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه خلاءها و آسیبهای خدمترسانی به محرومان را باید شناسایی کنیم و برای حل این مشکلات در این ستاد راهکار ارائه شود اضافه کرد: هرچه بتوانیم نهضت خدمترسانی و مردمی سازی خدمترسانی به محرومان را توسعه دهیم، موفق تر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه اهتمام مردم و مسئولان استان درخصوص خدمترسانی به محرومان جای تشکر دارد گفت: استانی هستیم که از نظر درآمدی در ردههای آخر و جزو سه استان کم درآمد کشور هستیم.
معتمدیان بیان کرد: مهمترین معضل در حال حاضر کم درآمد بودن مردم است و درآمدهای مردم این استان بسیار پایین و ناچیز است، همچنین از نظر نرخ اشتغال نیز ۲ یا سه درصد از میانگین کشوری پایینتر هستیم.
وی افزود: علیرغم درآمد پایین مردم اما روحیه خدمترسانی و خیررسانی مردم به محرومان بسیار بالا است و در نشستهای مختلف با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی یکی از مهمترین دغدغههای ایشان رسیدگی به امور محرومان است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: برخی محرومان در مناطقی زندگی میکنند که غیر از خداوند متعال به جای دیگری دسترسی ندارند و گاهی صدای آنان شنیده نمیشود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه براساس آمارها جمعیت زیرپوشش نهادهای حمایتی هر سال افزیش پیدا کرده است گفت: باید به دنبال ایجاد اشتغال، درآمد و ثروت برای مردم باشیم.
وی تاکید کرد: خدمات ارائه شده توسط نهادهای حمایتی باید کوتاه مدت باشد و به سمتی حرکت کنیم که هر سال شاهد کاهش جمعیت زیرپوشش نهادهای حمایتی و خودکفایی آنان باشیم.
معتمدیان گفت: حدود ۳۰ درصد جمعیت استان خراسان جنوبی زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند که در این خصوص فکر کنم در کشور رتبههای اول و دوم را داریم، ۲۰ درصد جمعیت استان زیرپوشش کمیته امداد هستند که این آمار قابل توجه است.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغهها ابتدای ورود به استان این بود که همافزایی در خراسان جنوبی صورت بگیرد افزود: نهادهای حاکمیتی و مردمی زیادی در استان داریم که انگیزه خدمترسانی دارند که به دلیل نبود هماهنگی گاهی موازیکاری انجام میدهند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خدمترسانی به محرومان باید براساس سیاستهای کلی نظام باشد گفت: ستاد قرارگاه نهضت خدمترسانی به محرومان در معاونت عمرانی استانداری تشکیل شد تا در این ستاد با تقسیم کار دستگاهها بتوانیم سیاست گذاری کنیم.
وی اظهار داشت: از نظر قانونی اگر به دنبال ساختارها و ماموریتهای جدید باشیم، قانون این اجازه را به ما نمیدهد و از طرفی دیگر زمانبر است.
وی گفت: بخشی از محرومان زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند که در این بخش مشکلی نداریم و یک بخش از محرومان ناشناخته هستند یا شرایط لازم را از نظر شکلی و قانونی ندارند که تلاش ما این است که این افراد را حمایت کنیم.
معتمدیان بیان کرد: پیشنهاد ما این است این جلسات را مستمر داشته باشیم و در مناسبتهای مختلف در توزیع بستههای غذایی، بستههای لوازمالتحریر و غیره تقسیم کار به گونهای انجام شده که این خدمات به تمام محرومان برسد.
وی گفت: مهمترین بحثی را که در استان دنبال میکنیم معیشت و درآمد مردم است و مهمترین چالش ما در روستاها است که اگر محرومیتی در استان داریم عمدتا متعلق به روستاییانی است که به دلایل مختلف از جمله خشکسالیهای ۲۰ ساله سطح درآمد آنان کاهش یافته است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: خشکسالی باعث مهاجرت روستاییان به شهرها شده که پدیده زباله گردی ناشی از مهاجرت است و باید این معضل که باعث زشتی چهره شهر شده را در استان حل کنیم.
وی اضافه کرد: در مجموع کمتر از ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر زباله گرد در سطح شهر بیرجند داریم که باید این افراد را مدیریت کنیم و این افراد در قالب کارهای اورژانسی شناسایی شوند و زیرپوشش قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین دغدغه ما این است که بتوانیم مردم را در روستاها ماندگار کنیم گفت: لازمه ماندگاری مردم ایجاد شغل است و ۴۰ سال است که بعد از انقلاب اسلامی در روستاها کارهای عمرانی انجام شده ولی همچنان مردم ما محروم هستند.
معتمدیان اظهار داشت: برخی مردم در روستاها به دلیل خشکسالیها منتظر کمک کمیته امداد و نهادهای حمایتی هستند لذا باید در روستاها مشاغل جدید تعریف کنیم چرا که هرچه جلوتر میرویم از نظر اقلیمی و نزولات آسمانی وضعیت بدتری داریم.
وی با بیان اینکه بستههایی را تعریف و سیاست گذاری کردیم افزود: در حوزه مسکن دستگاههای مختلف پای کار آمدند و ۱۰ هزار واحد مسکن توسط کمیته امداد و بنیاد مسکن برای روستاییان و محرومان در دست احداث است.
۷۵۵۶*۳۰۲۸
نظر شما