پیرحسین کولیوند عصر دوشنبه در آیین گرامیداشت چهل و چهارمین سالروز تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی اظهار داشت: متوسط مدت زمان حضور امدادگران اورژانس ۱۱۵ در رسیدگی فوری به مصدومان انواع حوادث در کلانشهر ها به دلیل ترافیک و ازدحام موجود به ۱۴ دقیقه رسیده است.
وی ادامه داد: ما در مجموعه اورژانس کشور چندین کار برای کاهش حوادث ترافیکی یا کاهش مرگ و میرها انجام دادیم، که نخستین کار ما تجهیز ناوگان هوایی بود که ما در سال ۹۵، هفت فروند بالگرد داشتیم که در زمان حاضر یعنی در سال ۹۸، ۴۴ فروند بالگرد اورژانس هوایی داریم.
رئیس سازمان اورژانس کشور توضیح داد: اورژانس هوایی ما در دو سال و نیم گذشته توانسته نزدیک ۲۷ هزار مصدوم را به مراکز درمانی و بیمارستانی برساند که ۶۵ درصد آنها با دلیل شدت جراحات و مصدومیت شدید با قید فوریت به اتاق عمل منتقل شدهاند و این یکی از کارهای است که توانست مرگ و میر ناشی از حوادث را در کشور کاهش دهد.
کولیوند اضافه کرد: در زمان حاضر ما سه هزار و ۳۰۰ پایگاه در کشور داریم که در سال ۹۵ این پایگاهها زیر ۲ هزار پایگاه بود.
وی گفت: اورژانس کشور تا سال ۹۵، دو هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس برای خدمات رسانی به مصدومان انواع حوادث در اختیار داشت که در سال ۹۸، این آمبولانسها به پنج هزار و ۵۰۰ دستگاه افزایش یافته است به طوری که هم آمبولانسهای قدیمی را بازسازی کردیم و هم آمبولانسهای جدید را به ناوگان اورژانس کشور اضافه کردیم و در حال افزایش آن هستیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور از ایجاد آمبولانس ریلی در کشور و آغاز به کار آن در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: راه اندازی اورژانس دریایی هم یکی دیگر از اقدامات ما در کاهش تعداد مرگ و میر ناشی از حوادث در کشور بوده است که هم اکنون این اورژانس در استانهای هرمزگان، خوزستان و استانهای شمالی کشور فعال هستند.
کولیوند از تلاش برای جذب دو هزار نیروی جدید فوریت های پزشکی خبر داد و گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم وزارت بهداشت، راه اندازی سامانه مدیریت درمان سکته های مغزی و قلبی بوده است.
وی گفت: امروز به تمامی تماس های تلفنی با شماره 115 پاسخ میدهیم و برای همه ماموریتها حضور پیدا میکنیم و خدمترسانی خوبی ارایه میدهیم و از نظر سازمان جهانی بهداشت جزو کشورهای گروه الف محاسبه میشویم.
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: امروز میتوانیم بیماران را هدفمند توزیع کنیم. همچنین سامانه euc باعث شد کمترین پرت منابع را داشته باشیم. در حوادث اخیر مانند زلزله و سیل کسی از اورژانس گلایه نداشته است.
وی با اشاره به مدیریت درمان سکتههای مغزی و قلبی گفت: مدیریت درمان سکتههای قلبی و مغزی دو سامانهای است که در سطح جهانی راهاندازی کردیم و در سکتههای حاد قلبی بیش از ۷۰ هزار نفر را در کمتر از ۶۰ دقیقه به مرکز درمانی رساندیم و میلیاردها تومان صرفهجویی کردیم. در سکتههای حاد مغزی ۱۲ هزار نفر را در کمتر از ۹۰ دقیقه به مراکز درمانی و بیمارستانی رساندیم. تمام عملکرد آمبولانسها و تکنسینها ثبت و ضبط میشود و حضور پررنگ در حوادث و بلایا و مراسم محرم و اربعین داریم.
رییس اورژانس کشور خاطرنشان کرد: همچنین تفاهمنامه ای را با کشور آلمان امضا کرده ایم که تجارب سیل و زلزله را به آنها منتقل کنیم و آنها نیز تجاربشان را درباره حوادث ترافیکی به ما ارائه دهند. تیم واکنش سریع را تشکیل دادیم که در حال حاضر ۴۰۰ تیم در این زمینه راهاندازی کردیم.
وی درباره چهارشنبه آخر سال گفت: با اقداماتی که از ابتدای مهر در مدارس انجام میدهیم توانستیم ۶۵ درصد مصدومیتها را کاهش دهیم.
ارائه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی، در سوانح عمدی و غیر عمدی، حوادث غیر مترقبه و فوریتهای پزشکی در هنگام بروز بیماریهای نوپدید، جدید و بلایای طبیعی و انسان ساخت برای آحاد مردم یا هر ملیت و تابعیتی از وظایف و مأموریتهای اصلی سازمان اورژانس کشور است.
مراسم گرامیداشت چهل و چهارمین سالروز تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی عصر دوشنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سردار سید کمال هادیان فر رئیس پلیس راهور ناجا، اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، امیر سرتیپ دوم یوسف قربانی فرمانده هواپیمایی نیروی زمینی ارتش(هوانیروز) و جمعی از پرسنل اورژانس ۱۱۵ در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
در این مراسم با اهدای لوح از خانواده معظم شهدا، شهرداران مناطق ۵ و ۱۹، نماینده WHO، سردار مهماندار، سردار حسینی، سردار هادیان فر و معاون خدمات شهری تقدیر شد و به ۶ نفر از پرسنل برگزیده اورژانس درجه اعطا شد.
روز ۲۶ شهریور ماه به نام روز اورژانس و فوریتهای پزشکی نامگذاری شده است. کارکنان فوریتهای پزشکی در بیشتر مواقع نخستین افرادی هستند که بر بالین مصدومین انواع حوادث حاضر می شوند که حاکی از اهمیت جایگاه والای آنان است.
نظر شما