به گزارش خبرگزاری آناتولی، "لطفی المرایحی" در فیلمی که در حساب رسمی اش در فیسبوک به اشتراک گذاشت، حمایت خود را از نامزدی سعید اعلام کرد.
پیش از آن نیز "المنصف المرزوقی" رئیس جمهوری اسبق تونس از سعید حمایت کرد و "سیف الدین مخلوف" نامزد ائتلاف "الکرامه" نیز روز دوشنبه گفت که اگر انتخابات به دور دوم بکشد، وی از سعید حمایت می کند.
المرایحی نامزد حزب "اتحاد جمهوری خواه مردمی" که ۶.۵۶ درصد از مجموع آراء را به خود اختصاص داد، در این باره گفت: با وجود این که از برنامه های سعید آگاهی کامل ندارم، اما نمی توانم به نبیل القروی رأی بدهم، اما طرفداری خودم را از سعید اعلام می کنم، چرا که وی نیز مانند من از همان گروه انقلابی است که درپی تغییر و خروج از این سیستم قدیمی است.
وی گفت: من تنها یک بار در زندگی ام سعید را ملاقات کرده ام. احساس کرده ام که وی انسانی بی آلایش و پاکدست و برآمده از بطن جامعه است. و من تنها می توانم به یک انسان انقلابی پاکدست کمک کنم.
ستاد عالی مستقل انتخابات تونس روز سه شنبه اعلام کرد که انتخابات ریاست جمهوری این کشور به دور دوم کشیده شد و بر اساس نتایج نهایی شمارش صندوق های رأی، سعید با ۱۸.۴ درصد بیشترین آرا را کسب کرد.
پس از سعید که یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۳۶۴ رأی کسب کرد، "نبیل القروی" مالک شبکه خصوصی «نسمه» که به اتهام فرار مالیاتی و پولشویی هم اکنون در زندانی است، با ۵۲۵ هزار و ۵۱۷ رأی و با ۱۵.۵۸ درصد توانست به دور دوم انتخابات راه پیدا کند.
پس از این دو نفر، عبدالفتاح مورو نامزد حزب "جنبش النهضه" با ۱۲.۹ درصد، "عبدالکریم الزبیدی" وزیر دفاع با ۱۰ درصد، "یوسف الشاهد" نخست وزیر کنونی نیز با ۷.۴" درصد در رده های بعدی قرار گرفتند.
از نکات جالب توجه در این انتخابات، شکست نامزدهای سنتی مانند "المنصف المرزوقی"، حمادی الجبالی" نخست وزیر پیشین و رهبر جریان دمکرات ها، "محمد عبدو" و "حمه الهمامی" نامزد چپگراهاست که نتوانستند میزان رأی قابل توجهی را بدست آورند.
مردم تونس روز یکشنبه به پای صندوق های رأی رفتند تا سومین رئیس جمهوری را از میان ۲۶ نامزد انتخاب کنند.
براساس گزارش ستاد عالی انتخابات تونس، قرار است دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور روز ۲۹ سپتامبر جاری(۷ مهر) یا ۶ اکتبر(۱۳ مهر) و نهایتاً ۱۳ اکتبر(۲۴ مهرماه) سال جاری برگزار شود.
ستاد عالی انتخابات تونس اعلام کرد که از جمعیت ۱۱ میلیون و ۵۳۰ هزار نفری این کشور، هفت میلیون و ۷۴ هزار و ۵۶۶ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۳ میلیون و ۴۶۵ هزار و ۱۸۴ نفر رأی خود را به صندوق ریختند.
این گزارش می افزاید: از این تعداد، ۶۸ هزار و ۱۲۵ برگه رأی باطله و ۲۴ هزار و ۸۵ رأی نیز سفید بود.
ستاد عالی انتخابات تونس میزان مشارکت مردم این کشور در انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه را ۴۵.۲ درصد اعلام کرده بود.
سومین انتخابات ریاست جمهوری تونس قرار بود آبان ماه برگزار شود اما درگذشت "محمد الباجی قائد السبسی" رئیس جمهوری پیشین این کشور در اواخر ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) موجب شد انتخابات دو ماه زودتر برگزار شود.
نخستین انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در تونس، در نوامبر سال ۱۹۵۹ برگزار شد و تا سال ۱۹۷۴ حبیب بورقیبه تنها نامزد آن بود. پس از او، زینالعابدین بن علی نخستوزیر دولت بورقیبه با نوعی کودتا قدرت را به دست گرفت و تا سال ۲۰۱۱ که بر اثر قیام مردمی به عربستان سعودی گریخت، قدرت را در دست داشت.
نظر شما