۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۱۶:۵۶
کد خبرنگار: 2141
کد خبر: 83480381
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

یادمان‌های دفاع مقدس در سرپل‌ذهاب یادآور ایثارگری‌های رزمندگان است

قصرشیرین - ایرنا- فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه سرپل ذهاب گفت: یادمان‌های دوران هشت سال دفاع مقدس در این شهرستان یادآور ایثارگری‌ها و رشادت‌های رزمندگان است که روزهای رزم را برای همگان ترسیم می‌کند و در تمام ایام سال پذیرای شمار زیادی از مردم سراسر کشور است.

سرهنگ نوروز اکبری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با گرامیداشت دوران هشت سال دفاع مقدس، افزود: مناطق عملیاتی و یادمان‌های غرب کشور در طول هشت سال دفاع مقدس شاهد مجاهدت‌ها و فداکاری های ملت ایران بوده است و آن دوره آزمایش بزرگی برای مردم استان کرمانشاه و به ویژه شهرستان سرپل ذهاب در دفاع از کیان اسلامی بود.  

وی اظهار داشت: سرپل ذهاب یکی از محورهای هجوم دشمن بعثی بود و این شهرستان مهمترین محورهای دفاعی استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس به شمار می‌آید که به علت قرار گرفتن منطقه پاطاق در آن از اهمیت بالایی برخوردار بود.

 فرمانده ناحیه مقاومت سپاه سرپل ذهاب گفت: یادمان بازی دراز از جمله یادمان‌های درجه یک از لحاظ ارتفاعات مهم و راهبردی در منطقه است که در جنوب غربی این شهرستان قرار دارد و به علت مشرف بودن آن بر شهرهای سرپل ذهاب، قصرشیرین و نفت شهر در داخل خاک ایران و شهرهای نفت خانه و خانقین در داخل خاک عراق از دید خوبی بر این مناطق برخوردار است.

اکبری افزود: ارتش عراق در ۱۵ مهر ماه سال ۵۹ این ارتفاعات را بدون درگیری اشغال و سپس جاده‌ای به طول ۶ کیلومتر روی آن احداث و آسفالت کرد تا بر مناطقی وسیعی از میدان‌های نبرد اشراف کامل داشته باشد.

وی اظهار داشت: آزادسازی ارتفاعات بازی دراز، طی عملیاتی از سوی رزمندگان در عاشورای سال ۵۹ انجام شد که موفقیتی در پی نداشت و پس از آن نیروهای سپاه پاسداران طی۲ ماه شناسایی عملیات دیگری را طراحی کردند که با اجرای آن در دوم اردیبهشت ماه سال ۶۰ بخش مهمی از این ارتفاعات از جمله قله‌های هزار، هزار و ۵۰ و هزار و ۱۰۰ متری منطقه گچی آزاد شد.

اکبری در ادامه به یادمان پادگان ابوذر در سرپل ذهاب نیز اشاره کرد و افزود: پادگان ابوذر را دوکوهه غرب می خواندند که این پادگان که در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر سرپل ذهاب قرار دارد مقر تیپ سه ابوذر از لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه بوده است.

فرمانده بسیج سپاه ناحیه سرپل ذهاب افزود: پادگان ابوذر که مرکز تجمع نیرو و پشتیبانی یگان‌های خودرویی رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس بود بارها هدف بمباران و موشک باران ارتش عراق قرار گرفت.

سرهنگ اکبری گفت: بمباران رزمندگان مستقر در این پادگان در روزهای ششم و ۱۸ اسفند ماه سال ۶۳ از سوی نیروی هوایی رژیم بعث عراق که آماده اجرای عملیاتی در جنوب سومار بودند، نشانه دیگری از تاریخ سراسر مظلومیت رزمندگان اسلام بود.

وی خاطرنشان کرد: این عملیات قرار بود همزمان با عملیات بدر در جنوب کشور انجام شود که به دلایلی منتفی شد و در روزهای اول جنگ تحمیلی خلبان شهید علی اکبر شیرودی و شهید پاسدار وصالی پس از دلاورمردی‌ها و رشادت‌های فراوان از تخلیه و سقوط این پادگان جلوگیری کردند.

وی افزود: هم اکنون تعدادی از ساختمان‌های این پادگان به حالت دست نخورده باقی مانده که یکی از نقاط مورد بازدید کاروان‌های راهیان نور است.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه سرپل ذهاب گفت: بقعه احمد ابن اسحاق (ره) در مرکز شهر سرپل ذهاب در دوران دفاع مقدس کانون تجمع رزمندگان و محل برگزاری نماز جماعت و دعاهای رزمندگان بود.

وی افزود: این محل مهمترین مرکز از لحاظ خدمات‌رسانی به زائران و راهیان نور است که در جوار این بارگاه ملکوتی نیز عده‌ای از فرماندهان شهید و شهدای گمنام به خاک سپرده شده اند.

وی اظهار کرد: یادمان شهید شیرودی یادآور نبرد حماسی رزمندگان در این منطقه است که در روستای زرین جوب در ۱۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان سرپل ذهاب قرار دارد که محل شهادت علی اکبر شیرودی یکی از خلبانان دلاور هوانیروز است.

فرمانده سپاه ناحیه گفت: این شهید والامقام در غائله کردستان داوطلبانه به این منطقه شتافت و در مقابل گروه‌های ضد انقلاب به مبارزه پرداخت که در همین دوره و در سن ۲۴ سالگی بعنوان فرمانده خلبانان هوانیروز نیز انتخاب شد.

وی گفت: شهید شیرودی در حماسه پاوه نیز نقش تعیین کننده‌ای در آزادسازی این شهر ایفا کرد و به دلیل لیاقت و شجاعت ظرف هفت ماه از درجه ستوانیاری به درجه سروانی ارتقا درجه یافت.

اکبری اظهار کرد: آخرین عملیات پروازی خلبان شیرودی در بازی دراز صورت گرفت که در هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ در حالی که مشغول دفاع از منطقه بود در اثر اصابت گلوله تانک به بالگرد حامل وی به شهادت رسید و پیکر مطهرشان در زادگاهش شهر تنکابن مازندران به خاک سپرده شد.

اوی ادامه داد: یکی دیگر از یادمان‌های این شهرستان ارتفاعات قراویز است که پس از عقب راندن دشمن از سرپل ذهاب نیروهای عراقی در این ارتفاعات مستقر شدند.

وی در پایان افزود: ۱۲ روز پس از استقرار دشمن روی ارتفاعات قراویز تعدادی از نیروهای سپاه به فرماندهی "اصغر وصالی" به دشمن یورش بردند و بخشی از ارتفاعات قراویز که بعدها به تپه مجاهد معروف شد آزاد شد.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار تن جمعیت دارد.

استان کرمانشاه ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در طول هشت سال جنگ تحمیلی به صورت مستقیم درگیر جنگ بود. 

این استان در طول دوران دفاع مقدس بیش از ۱۰ هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرد.

۳۰۱۲/۳۰۳۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha