به گزارش روز گذشته( جمعه) روزنامه فایننشال تایمز، کمک های بین المللی برای بیش از چهار میلیون پناهجوی ونزوئلایی کمتر از آنچه مورد نیاز بوده، ارائه شده به همین دلیل کشورهای میزبان همچنان با چالش های جدی روبرو هستند.
کلمبیا میزبان شمار زیادتری از این پناهجویان بوده است. مقامات کلمبیایی از زمان افزایش شمار پناهجویان ونزوئلایی خواستار کمک های بین المللی برای برآورده کردن نیازهای آنها شده و این در حالیست که کمک های بین المللی انتقال یافته برای پناهجویان کافی نبوده است.
«فیلیپه مونیوس» کمیسیونر دولتی کلمبیا در امور مرزها خاطر نشان کرد: همچنان روزانه بیش از دو هزار ونزوئلایی وارد کلمبیا می شوند.
این مقام کلمبیایی اخیرا به اروپا سفر کرد تا درخواست یک میلیارد دلار کمک های بشردوستانه را از کشورها برای پناهجویان ارائه کند.
وی در سفر به لندن گفت: هنوز درک کاملی از شدت این بحران( بحران مهاجرتی ونزوئلایی ها) در جامعه جهانی وجود ندارد. خیلی ها نسبت به وخامت این بحران انسانی و لزوم اقدام بیشتر آگاهی ندارند.
براساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان ملل متحد و سازمان بین المللی مهاجرت، تاکنون بیش از 4.3 میلیون ونزوئلایی ها کشور خود را ترک کرده اند. این آمار بیشتر از شمار کل پناهندگان از سودان جنوبی و میانمار است و 13 درصد کل جمعیت ونزوئلا بوده است.
«مایکل اوهانلون» عضو موسسه بروکینگز اخیرا در مقاله ای ضمن هشدار در مورد بحرانی وضعیت پناهجویان ونزوئلایی خواستار همکاری بیشتر آمریکا و کلمبیا در مورد این چالش شد.
تاکنون حدود 1.4 میلیون پناهجوی ونزوئلایی در کلمبیا مستقر شده اند که بیشترین آمار از کل پناهجویان را نشان می دهد.
حدود 861 هزار پناهجو در پرو و 330 هزار نفر دیگر در اکوادور حضور دارند.
288 هزار پناهجو نیز در شیلی، 179 هزار نفر در برزیل و شمار دیگری نیز در برخی کشورهای حوزه کارائیب حضور دارند.
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد پیش از این از اختصاص 737 میلیون دلار بودجه مورد نیاز پناهنچویان در آمریکای لاتین خبر داده بود.
براساس گزارش ها تاکنون 258 میلیون یورو از این بودجه ارائه شده است.
مشکلات اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است. بحران اقتصادی در این کشور باعث کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت شده است.
در ژانویه سال ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۷) «خوان گوایدو» رئیس مجمع ملی ونزوئلا با شروع مجدد دولت «نیکلاس مادورو»، صحت انتخابات ریاست جمهوری را زیر سووال برد و خود را به عنوان رئیسجمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد، از آن زمان تاکنون بحران سیاسی به بحران اقتصادی افزوده شده است.
ونزوئلا همچنان بدنبال راههای مختلف برای جبران هزینه و درآمدهای خود است و در این راستا دولت مادورو توانسته برای بدست آوردن درآمد و به رغم مواجهه با تحریمهای آمریکا، بخشی از ذخایر طلا خود را بفروشد.
1071
نظر شما