در این گزارش به نقل از رئیس اداره حوادث غیرمترقبه ایالت "اوندو" اعلام شده، اگرچه چوپان این گله گاو در شهرک "ایجاره" به دلیل فرار از صحنه و پناه گرفتن پشت سنگ از خطر مرگ، جان سالم به در برد اما ۳۶ راس گاو شیرده و گوشتی او در دم تلف شدند.
وی در عین حال خسارت مالی وارده به چوپان را قابل توجه دانست و از گله داران و کشاورزان خواست، دام و محصولات خود را نسبت به حوادث غیرمترقبه بیمه کنند تا هنگام حادثه، ضرر و زیان وارده جبران شود.
صاعقه یا آذرخش پدیده طبیعی است که همیشه در کره زمین و حتی در برخی دیگر از سیارات منظومه شمسی وجود داشته و دارد، اما آذرخش هایی که در قاره آفریقا و بطور ویژه در کشوری چون آفریقای جنوبی و به ویژه در آسمان پایتخت آن پرتوریا ایجاد می شود اگرچه موجب بروز تلفات جانی و مالی و خسارت به طبعیت می شود، اما به قدری دیدنی است که به عنوان یک جاذبه گردشگری این شهر نیز شناخته می شود.
دانشمندان پدیده های جوی معتقدند که در هر ثانیه به طور متوسط ۱۰۰ صاعقه در کره زمین ایجاد میشود که دارای انواع مختلف با اثرات متفاوتی هستند، چون این پدیده طبیعی علاوه بر جاذبه های زیبایی که در طبعیت ایجاد می کند، خسارت های سنگینی را نیز بر محیط و بر اموال و وسایل زندگی شهروندان آن وارد می کند به گونه ایی که سالانه بطور میانگین هزاران نفر و حتی حیوانات اهلی و وحشی در سراسر جهان جان خود را بر اثر صاعقه از دست می دهند و خسارت های زیادی به وسایل سر راه خود وارد می کند، بطور مثال براحتی می توان شاهد تخریب بخشی از جاده ها و گوشه ای از عمارت ها و یا تاسیسات صنعتی در شهرها توسط آذرخش بود.
به ویژه اینکه این پدیده طبیعی الکتریکی بیشترین خسارت ها را به تجهیزات و وسایل الکتریکی منازل و اداره ها وارد می کند. رقم خسارت مالی سالانه ناشی از تخریب اموال عمومی و خصوصی متاثر از اثر تخریبی صاعقه در سراسر جهان گرچه دقیقا مشخص نیست، ولی قابل توجه است.
تحمیل تلفات جانی و مالی ناشی از بروز آذرخش در بسیاری از کشورها از جمله در کشورهای آفریقایی موجب شده تا در میان اقوام کشورهای مختلف اعتقادات، آداب و رسوم خاص و بعضا خرافات خاص رایج باشد.
در بسیاری از کشورها از جمله در آفریقای جنوبی چنانچه درختی توسط رعد و برق واژگون شود، محال است مردم از چوب آن استفاده کنند و چنانچه رعد و برق به احشام بگیرد، گوشت آن گاو و یا گوسفند را به هیچ وجه استفاده نمی کنند، ولی برخلاف مورد انسان های کشته شده از رعد برق، این حیوانان مرده را دفن می کنند.
در بین برخی قبایل باورهای خرافی زیادی وجود دارد به این مضمون که اگر رعد و برق باعث مرگ کسی شود، مردم برای آن فرد کشته شده، مراسم سوگواری برگزار نمیکنند و حتی او دفن هم نمیکنند.
نظر شما