«محمود خسرویوفا» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جنگ را نباید در یک گروه خاص یا جمعی از شهروندان که عازم جبهه شدند خلاصه کنیم. دفاع مقدس یکی دفاع ارزشی بود که ۳۶ میلیون جمعیت آن زمان ایران نقش فعال و غیر قابل انکاری در آن داشتند، لذا تمام موفقیت این عرصه متعلق به مردم است. در دوران دفاع مقدس سردار نداشتیم بلکه تمام رزمندگان اسلام سربازهایی بودند که با رمز و رازی به نام گمنامی عازم جبههها شدند.
این جانباز عرصه دفاع مقدس افزود: ایران در پرتو رهنمودهای امام خمینی (ره) با یک کشور نجنگید. اینکه بخواهیم جنگ را به حمله عراق به ایران خلاصه کنیم جفا به تاریخ دفاع مقدس است، چون بیشتر ابرقدرتهای آن زمان از دیکتاتور عراق حمایت مادی و معنوی داشتند. از نظر تجهیزات نیز بیشتر کشورها به عراق کمک میکردند. اما در نهایت این رزمندگان ایران اسلامی بودند که از جنگ سربلند خارج شدند. البته رمز پیروزی بر عراق تنها قوه نظامی نبود بلکه پشتیبانی مردمی بود که با تمام توان خود از رزمندگان پشتیبانی کردند و پیروزی واقعی در تاریخ ایران ثبت شد. پیروزی که تا کنون بر تمام جنبههای مختلف کشور تاثیر داشته است.
وی با بیان اینکه فرماندهان دفاع مقدس هیچکدام درجه نظامی نداشتند یادآور شد: پس از پایان دفاع مقدس که مردم ایران سربلند از آن خارج شدند هر کدام از رزمندگان به کمک بخشی از جامعه در حوزههای عمرانی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ورزشی شتافتند.
وی با اشاره به روی آوردن جانبازان دفاع مقدس به ورزش عنوان کرد: ورزش جانبازان و معلولین پس از جنگ جهانی دوم پایهگذاری شد. ورزش برای توانمندسازی مجروح جنگ فوقالعاده بود. در ابتدا کار ما سخت بود چون رزمندگان جانباز ابتدا تصور میکردند که میدان ورزش تفریحی و زینتی است و با روحیه ایثارگرانه آنان همخوان نبود اما از سال ۱۳۶۳ تا به امروز این باور در جانبازان عزیز شکل گرفته است که ورزش میتواند پیامآور مقاومت کشور به دنیا باشد. در این شرایط بود که جانبازان عزیز ما در آوردگاههای بزرگ توانستند رکوردهایی خلق کنند که کم نظیر است.
رییس اسبق فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین در ادامه افزود: روحیه ایثارگری از ورزش جانبازان به قشر معلول سرایت نیز کرد و امروز ایران در جهان در رشتههای پارالمپیکی حرفی برای گفتن دارد. البته این روحیه را باید در یک واقعیت به نام «نفس» امام (ره) جستجو کنیم. رزمندگانی که عاشق امام بودند ورزش را یک تکلیف تعریف میکردند و این تفکر موجب شد تا این روحیه به مدیران ورزشی کشور نیز سرایت کند. البته هنوز شمار جانبازان ورزشکار تمام نشده بلکه با توجه به شرایط کشور، بدون شک نسل جدید ورزشکار جانباز خواهیم داشت که بهتر از گذشته است.
وی در پایان با بیان اینکه کشورهای جهان نیز پذیرفتند که ورزش جانبازان کشورمان الگوبخش است، تصریح کرد: البته این ادعا مربوط به ما نیست بلکه سازمانهای بینالمللی به آن اعتراف کردند، زیرا جانبازان ورزشکار ایران در جهان ناشناس نیستند بلکه قهرمانهایی شناخته شده هستند که امروز میتوانند الگویی برای کشورهای خط مقاومت باشند.
محمود خسروی وفا از جانبازان جنگ تحمیلی است که سابقه مدیریت وی بر رشته های پارالمپیکی به بیش از سه دهه میرسد. او از ابتدای تاسیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین ریاست این فدراسیون را بر عهده داشت و با استقلال کمیته ملی پارالمپیک از کمیته ملی المپیک به عنوان رییس این نهاد ورزشی انتخاب شد.
نظر شما