هیأت داوران جایزه احمد شاملو، در بیانیهای اعلام کرد: از میان آثاری که برای شرکت در جایزه شعر شاملو ارسال شد، ۱۵۸ عنوان واجد شرایط شرکت در جایزه بود و داوری شد. داوران بر مبنای دانش نظری شخصی و نیز معیارهای جایزه شاملو مجموعهها را طی بیش از سه ماه به دقت و بارها بررسی کردند؛ از جمله این معیارها میتوان به دوری از حدیث نفس در منطق بیانی آثار، درک حضور دیگری، پیوند شعر با جامعه، دیالکتیک امر شخصی و غیرشخصی یا به عبارتی تبدیل امر شخصی به رؤیای بشریت، اهمیت روابط انسانی، دید انتقادی، اعتراضی و نوآوری در زبان و خیال اشاره کرد.
پس از جلسات بحث و تبادل نظر میان داوران، شش اثر به اتفاق آرا برای شرکت در مرحله دوم انتخاب شد. هیأت داوران دور اول ضمن اشاره به این نکته که حتی کتابهای راهیافته به دور دوم با برخی از معیارهای جایزه شاملو از قبیل نوآوری در زبان، تخیل، تعهد اجتماعی و مسوولیت تاریخی تطبیق همهجانبه نداشتند، اسامی کتابهای راهیافته به دور دوم را به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر اعلام میکند:
از رنج اشیا، نگین فرهودی، نشر حکمت کلمه
بهار بیداری خرسهاست، حمید میرتقی، انتشارات هزاره ققنوس
سِفرِ سَفر، وحید داور، نشر حکمت کلمه
لالکی، علی اسداللهی، نشر ارمغان کلمه
و احتمال چاقوی ابراهیم، سیدرضا ملکی، نشر مانیا هنر
و من فقط نگاه میکنم، افسانه مرادی، نشر حکمت کلمه
داوران مرحله اول از پنجمین دوره جایزه شعر احمد شاملو، علیرضا آدینه، فرزاد کریمی و سعدی گلبیانی بودند.
جایزه احمد شاملو
جایزه شعر احمد شاملو از سال ۱۳۹۴ به همت و با تلاش اعضای موسسه «الف. بامداد» بنیان گذاشته شد که موسسهای است فرهنگی پژوهشی، به مدیریت آیدا شاملو، همسر احمد شاملو و به یاری چند تن از دوستان و علاقمندان این شاعر اداره میشود.
جایزه شعر شاملو هر سال از میان مجموعه شعرهای نو چاپ اول منتشرشده در سال قبل که برای دبیرخانه این جایزه ارسال میشود، مجموعه شعر برگزیده سال را انتخاب و معرفی میکند.
این جایزه شامل تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی است که در مراسمی در سالروز تولد احمد شاملو، ۲۱ آذر، به برنده اهدا میشود.
نظر شما