سوء‌استفاده‌کنندگان از کدهای دستوری جریمه‌ میلیاردی می‌شوند 

تهران- ایرنا- بر اساس مصوبه جلسه۲۹۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، متخلفان خدمات کدهای دستوری از ۵ تا ۳۰ میلیارد تومان جریمه می‌شوند.

به گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه ۲۹۲ خود دستورالعمل خدمات پیامک انبوه اضطراری و مقررات حاکم بر کد دستوری (USSD) را به تصویب رساند.

بر همین اساس، در ماده یک مصوبه دستورالعمل خدمات پیامک انبوه اضطراری آمده است که پیامک‌های انبوه اضطراری فقط در شرایط بحران یا شرایط اضطرار قابل ارسال هستند.

همچنین در ماده دوم این دستورالعمل این پیامک‌ها با تایید وزیر کشور و استاندار و فرماندار در سطح  ملی از طریق کارگروه ارتباطات و فناوری اطلاعات مدیریت بحران کشور مستقر در وزارت ارتباطات و در سطح استان و شهرستان از طریق کارگروه استانی ارتباطات به ارائه کنندگان خدمات ارتباطی ابلاغ می‌شود.

در ماده دیگر این دستورالعمل آمده، اطلاع‌رسانی و محتوای پیامکی موارد مرتبط با اضطرار، باتایید مراجع ذی‌صلاح تعیین شده توسط شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود و این موارد از طریق سازمان تنظیم مقررات به ارائه‌کنندگان خدمات ارتباطی ابلاغ می‌شود.

در ماده دیگر این مصوبه تاکید شده است که پیامک اضطراری باید جنبه فوری داشته و متن پیامک تا حد ممکن مختصر و در برگیرنده اطلاعات ضروری باشد.

بر اساس همین گزارش، در مصوبه شماره ۴ مربوط به مقررات حاکم بر ارائه خدمات کد دستوری (USSD) جلسه ۲۹۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نیز مصوب شده که ارائه خدمات مبتنی بر کد دستوری به خدمات‌دهندگان، فقط برای استعلام، اطلاع‌رسانی و تراکنش‌های مالی که منع قانونی ندارند باید استفاده شود و ارائه خدمات اختصاصی دارندگان پروانه به مشترکین خود از طریق کد دستوری نیز بلامانع است.

همچنین، ارائه خدمات عمومی و دولت الکترونیک از طریق کد دستوری با تایید سازمان تنظیم مقررات مانعی ندارد.

در ماده دیگر این مصوبه نیز آمده است که دارندگان پروانه موظف هستند نسبت به ثبت و انتشار فهرست کدهای دستوری، نوع و هزینه ارائه خدمت و مشخصات دقیق خدمات‌دهندگان مربوط در درگاه اطلاع‌رسانی رسمی خود اقدام کنند.

بر اساس ماده دیگری از این دستورالعمل، استفاده از کد دستوری برای مشترک رایگان و بدون هزینه عنوان شده و در صورتی که ارائه خدمت مبتنی بر این کد برای مشترک هزینه داشته باشد، خدمت‌دهنده موظف است قبل از ارائه خدمت نسبت به اعلام هزینه به مشترک و اخذ تاییدیه وی اقدام کند.

در ادامه این مصوبه آمده است: اگر دارنده پروانه از هر یک از مصوبات و دستورالعمل های مربوطه ابلاغی توسط سازمان تنظیم مقررات تخلفی داشته باشد در بار نخست تا ۵ میلیارد تومان، برای بار دوم بین ۵ تا ۱۰ میلیارد تومان و در بار سوم نیز از ۱۰ تا ۳۰ میلیارد جریمه در نظر گرفته شده و مدت پروانه آنان نیز کاهش یافته و یا لغو می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha