«محمدرضا رزاقی» روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، تعداد دانشآموزان دختر مدارس شاهد در دوره ابتدایی را ۸۵ هزار و ۴۷۶ نفر و تعداد دانش آموزان پسر را ۹۲ هزار و ۱۲۹ نفر در کل کشور عنوان کرد و افزود: در مجموع ۱۷۷ هزار و ۶۰۵ دانشآموز در دوره ابتدایی در مدارس شاهد تحصیل میکنند.
وی تعداد دانشآموزان دختر دوره اول را نیز ۵۰ هزار و ۱۰۶ نفر و دانشآموزان پسر در این دوره را ۵۳ هزار و ۴۰۶ نفر اعلام کرد که در کل تعداد دانشآموزان دوره اول ۱۰۳ هزار و ۵۱۲ نفر است.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش مجموع دانشآموزان دختر و پسر دوره دوم را ۱۰۱ هزار و ۴۳ نفر اعلام کرد و گفت: ۵۳ هزار و ۳۷۴ دانشآموز دختر در دوره دوم و ۴۷ هزار و ۶۶۹ دانشآموزان پسر در این دوره تحصیل می کنند.
رزاقی درمورد مدارس شاهد توضیح داد: دو دسته دانشآموز اعم از طرح شاهد (فرزند شهید، آزاده و جانباز ۵۰ درصد به بالا) و دانشآموزان غیرشاهد در این مدارس تحصیل میکنند که هزینه ثبت نام دانشآموزان طرح شاهد از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت میشود.
وی افزود: کمک سرانه دانشآموزان غیرشاهد توسط اولیاء دانشآموزان تامین میشود که هزینه این کمک سرانه شامل حداقل و حداکثری است. این مبلغ از طرف وزارت آموزش و پرورش به استانها ابلاغ میشود و استانها و مدارس شاهد کل کشور طبق دستورالعمل باید اقدام کنند.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: در استان ها و مناطق این مبلغ برحسب مدرسه و موقعیت جغرافیایی و بومی و فرهنگی تعیین میشود که هرمدرسه (تعیین کمک سرانه) چه میزان باید دریافت کند.
رزاقی همچنین گفت: به صورت محدود در استانها افزایش کلاس داشته و این امربستگی به جامعه ایثارگری و داشتن فضا در مدرسه دارد. افزایش کلاسها به فضای موجود برای ایجاد کلاس و تصویب ستاد مرکزی استان و اینکه آمار ایثارگری مدرسه بالا باشد، برمیگردد و با این وجود کلاس های جدید به صورت محدود ایجاد میشود.
وی درخصوص ثبت نام دانشآموزان عادی در این مدارس اظهارداشت: طبق دستور العمل ثبتنام جامعه ایثارگری هر کدام امتیازهای خود را دارد (جانبازی، رزمنده و ...) و زمانی که در مدرسه ای هیچ کدام از این اولویتهای امتیازی وجود نداشته باشد، مدرسه با توجه به تعداد باقی مانده پذیرش، دانش آموزان عادی را ثبت نام می کند.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد:مدارس شاهد در صورت ثبت نام کردن از دانشآموزان سهمیهای و تکمیل نشدن ظرفیت میتوانند از دانشآموزان عادی ثبتنام کنند.
رزاقی درخصوص اضافه شدن رشته های کاردانش در مدارس شاهد تصریح کرد: ضمیمه شدن برخی رشتههای کار دانش با هدف توسعه رشتههای مهارتی به مدارس شاهد طرحی است که مکاتبات آن با ادارات مربوطه انجام شده و منتظر دریافت نظر و پاسخگویی از اداره مربوطه هستیم که در صورت پذیرفته شدن آن این رشته را ایجاد خواهیم کرد.
وی درمورد کلاس های پیش نیاز و مکمل برای دانش آموزان مدارس شاهد اظهارداشت: ساعت مکمل در هفته برای دوره ابتدایی و هر کلاس دو ساعت بوده و در دوره اول و دوم این زمان در هفته چهار ساعت است.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مهارتهایی که برای دانشآموزان در مقاطع مختلف در نظر گرفته میشود، بستگی به مدیر مدرسه با توجه به شرایط فرهنگی، محیطی و دانشآموزی و جغرافیای مدرسه دارد به طور مثال مدرسهای در استان سیستان و بلوچستان مهارتهایی را نیاز دارد که در تهران یا استانهای دیگر به آن مهارتها نیازی ندارند. این مهارتها متفاوت بوده و نیاز استان ها را میطلبد.
رزاقی درخصوص طرح پراکنده شاهد هم گفت: این طرح به دانشآموزانی اطلاق میشود که در مدرسه شاهد ثبت نام نمیکنند، چه در آن منطقه مدرسه شاهد وجود داشته یا نداشته باشد به طور مثال در تهران مدرسه شاهد وجود دارد اما تعدادی از دانشآموزان طرح شاهد (فرزند شهید، آزاده و جانباز) تمایلی به ثبتنام در این مدارس نداشته و به مدارس دیگر اعم ازغیرانتفاعی و دولتی رفته و در آنجا درس می خوانند.
وی ادامه داد: این دانشآموزان طبق ماده ۶۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و آیین نامه اجرایی آن که درخصوص تخصیص نیروی انسانی این دانش آموزان است، با توجه به آمار دانشآموزی هر منطقه از ۶ ساعت تا ۴۸ ساعت در هفته با توجه به آمار دانشآموزی نیرو به آنها تخصیص میدهیم.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش افزود: به ازای هر دانشآموز ۲ ساعت نیرو باید اختصاص داده شود. همچنین نیروها موظف هستند اطلاعات دانشآموزان را جمع آوری کرده و به بنیاد شهید ارائه دهند.
نظر شما