علیاصغر امینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان تولید عسل طی سال جاری در این شهرستان، ۱۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
وی اظهار کرد: ۵۰ درصد عسل تولیدی آذربایجان غربی و ۱۳.۵ درصد از عسل تولید شده در کشور مربوط به زنبورستانهای خوی است.
وی اضافه کرد: بخش مهمی از آن به صورت صادراتی در اختیار تجار و بازرگانان قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: وجود مزارع آفتابگردان و تراکم بیشتر گلها در طبیعت این شهرستان موجب شده که مرغوبترین و با کیفیتترین نوع عسل از زنبورستان های شهرستان خوی برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی خوی با اشاره به خارج سازی پرورش زنبورعسل از فرآیند تک محصولی گفت: امسال علاوه بر برداشت عسل، فرآورده های جانبی آن از جمله ژل رویال، گرده و زهر زنبورعسل در برنامه تولید زنبورداران قرار دارد.
امینی بیان کرد: با توجه به تراکم مناسب گل و گیاه در طبیعت منطقه، میزان برداشت عسل از هر کندوی این شهرستان ۳۰ کیلوگرم و ۳۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
وی افزود: شهرستان خوی با داشتن ۴۱۰ هزار کندو شامل ۴۰۰ هزار کندوی مدرن و ۱۰ هزار کندوی سنتی و بومی، قطب نخست تولید این محصول در کشور به شمار می رود.
خوی طی سال های متمادی، قطب نخست تولید عسل در کشور بوده و این رتبه را همچنان در اختیار دارد.
در شهرستان خوی بیش از سه هزار زنبوردار فعالیت میکنند.
۸۱۳۵
نظر شما