به گزارش ایرنا حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری ظهر جمعه در چهارمین و آخرین روز از سفر چهارروزه وی به استان خوزستان در بازدید از کشت و صنت نیشکر دعبل خزاعی و شرکت خمیرمایه و الکل سازی رازی در ۲۰کیلومتری جنوب اهواز با بیان اینکه شکر یکی از تولیدات راهبردی کشور است و صنعت نیشکر در خوزستان با هدایت و تلاش مرحوم آیت ا...هاشمی رفسنجانی طرح های هفت گانه نیشکر راه اندازی شد افزود:نیشکر هیچ گونه دور ریزی ندارد و ازفرآورده های جانبی آن صنایع زیادی از جمله خمیرمایه ، الکل و ام دی اف شکل گرفته اند.
وی ابراز امیدواری کرد صنعت کاغذ نیز با استفاده از ضایعات نیشکر در این خوزستان راه اندازی شود که این ظرفیت در واحدهای نیشکری خوزستان وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری در ادامه به نقش صنعت نیشکر در تامین نیازهای اساسی کشور از جمله شکر که همه ساله بخش مهمی از نیازهای داخلی با واردات تامین می شود اشاره و افزود: هم اکنون میزان وابستگی کشور به شکر وارداتی کمتر شده و این در سایه پا گرفتن صنعت نیشکر در خوزستان شکل گرفته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حجم خساراتی که حادثه سیلاب فروردین امسال بر صنعت نیشکر خوزستان وارد کرد گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی ، هماهنگی بین بخشی ، تلاش جهادی و همدلی که در خوزستان شکل گرفته خرابی ها به سرعت در حال بازسازی است و در صنعت نیشکر این تلاش ها مشهودتر است.
حجت الاسلام ناطق نوری روز سه شنبه از طریق فرودگاه دزفول وارد خوزستان شد و امروز جمعه نیز به شهرهای خرمشهر و آبادان سفر کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در جریان بازدید ناطق نوری از کشت و صنعت دعبل خزاعی گفت: در طرح های هفت گانه نیشکر ، سالانه ۸۴هزار هکتار زیر کشت نیشکر است که با برداشت سالانه هفت میلیون تن نیشکر ، حدود ۷۰۰هزار تن شکر سفید تولید می شود.
عبد علی ناصری با بیان اینکه بازسازی مزارع آسیب دیده نیشکر با سرعت و دقت ادامه دارد افزود: امسال برای نخستین بار کشت نیشکر در طرح های هفت گانه به ۲۱هزار هکتار رسید در حالی که در سال های گذشته این رقم از ۱۴هزار هکتار فراتر نمی رفت.
وی ادامه داد:در یک دوره زمانی ۲ تا سه ساله وضعیت تولید و استحصال شکر در طرح های هفت گانه به ۶۵۰هزار تن خواهد رسید در حالی که بروز خشکسالی در سال زراعی ۹۷-۹۶ تولید شکر را به ۳۲۰ هزار تن رسانده بود.
ناصری به حجم اشتغال زایی در این شرکت اشاره کرد وافزود: حدود ۱۹هزار نفر در واحدهای هفت گانه نیشکری دعبل خزاعی ، حکیم فارابی ، سلمان فارسی ، امیرکبیر ، دهخدا ، امام خمینی(ره) و میرزا کوچک خان مشغول کارهستند.
در جریان سیلاب مهیب فروردین امسال بیش از ۳۰هزار هکتار از زمین های نیشکری طرح های هفت گانه دچار آبگرفتگی شد و بیش ۵۰هزار میلیارد ریال به صنعت مهم و زیربنایی خسارت وارد شد.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام ناطق نوری در بازدید از شرکت خمیرمایه و الکل سازی رازی که در جوار مجتمع کشت و صنعت دعبل خزاعی فعالیت می کند بر توسعه زیرساخت های این صنعت مهم برای صادرات ، ارزآوری وتنوع تولیدات تاکید کرد.
علی احتشامی مدیرعامل شرکت خمیرمایه و الکل سازی رازی در این بازدید گفت: در این مجتمع صنعتی خوراک اصلی آن ملاس نیشکر است سالانه ۳۳میلیون لیتر الکل صنعتی و ۱۰هزار تن خمیرمایه تولید می شود که بخش مهمی از آن به کشورهای عراق ، افغانستان ، سوریه و پاکستان صادر می شود.
عملیات اجرایی طرح های هفت گانه نیشکری خوزستان در دهه ۷۰ شروع شد و ۱۰ سال بعد به تدریج وارد مدار تولید شدند.
۴۰درصد سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی متعلق به بانک ملی ، ۴۰درصد متعلق به بانک صادرات و ۲۰درصد متعلق به دولت(وزارت جهاد کشاورزی) است.
حدود ۴۰درصد نیاز کشور به شکر در طرح های هفت گانه خوزستان و نیز کشت و صنعت های نیشکر هفت تپه و کارون در شمال خوزستان تولید می شود.
۶۰۶۵ /۶۰۳۷
نظر شما