مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشهبرداری کشور روز شنبه در مراسم «نقشهبرداری در دفاع مقدس؛ از تجربه تا خاطره» گفت: دفاع مقدس، به آن هشت سال محدود نشد و ما همواره در دفاع «مقدس» از کیان نظام، دین و ملت هستیم.
سازمانی که در خدمت صلح است اما در جنگ هم ایفای نقش کرد
وی با بیان اینکه همه ملت در دفاع مقدس حاضر بودند، به نقش سازمان نقشهبرداری در آن دوران اشاره کرد و گفت: اگرچه این سازمان غیرنظامی و در خدمت صلح است اما هرگاه لازم باشد با تمام وجود، در کنار دیگر مسوولان و مردم و نهادهای نظامی برای دفاع از کشور خواهد بود.
شفیعی از لزوم مدیریت دانش در کشور سخن گفت و تاکید کرد: تجارب گذشته باید تبدیل به دانشی برای انتقال به نسل بعد شود. از این رو باید از تجارب نسلی که جنگ را مدیریت کرد، بیاموزیم.
فرمان مرحوم هاشمی برای تشکیل ستاد نقشهبرداری در دوران جنگ
غلامرضا اشرف سمنانی معاون اداری و مالی سازمان نقشهبرداری و رئیس آموزشکده نقشهبرداری در دوران دفاع مقدس گفت: تهیه نقشه از اساسیترین کارها در جنگ بود که در تصمیمگیریها بسیار موثر است. من و شهید کمالبیک و آقای قادری زیر نظر قرارگاه خاتمالانبیاء، نخستین بار وارد عمل شدیم و نقشه منطقه را تهیه کردیم. فرمانده رزمی این قرارگاه طی تماسی با مرحوم هاشمی رفسنجانی از اهمیت این موضوع سخن گفت و افزود که نیاز به تهیه نقشه از کل منطقه تحت تاثیر جنگ الزامی است.
وی افزود: به دستور آیت الله هاشمی رفسنجانی ستاد نقشهبرداری خوزستان با حضور نمایندگان ۱۱ وزارتخانه در اهواز تشکیل شد و سمنانی به عنوان رییس آن منصوب شد. از فاو تا آخرین نقاط مرزی را طی چهارسال نقشه برداری کردند تا اینکه جنگ به پایان رسید.
به گفته وی، در آن زمان، امکان نقشه برداری هوایی و فتوگرامتری نبود و فقط با نقشهبرداری زمینی، میتوانستیم کار را پیش ببریم.
خرید GPS
محمود مصدقخواه رئیس سازمان نقشهبرداری در دوران دفاع مقدس، نیز اظهار داشت: همکاران ما از فاو تا چزابه را نقشه برداری کردند و با نقشه برداری زمینی، کار را پیش میبردیم.
وی گفت: آن زمان برای اولین بار از دستگاههای ابتدایی GPS استفاده کردیم که نسبت به عملیات دستی، دقیق تر بود. ما پنجمین کشوری بودیم که از این دستگاهها استفاده کردیم. این دستگاهها آمریکایی بودند و به واسطه سوئیس آنها را خریدیم.
به گفته وی مهندسان فتحی و کمالبیک حین اعزام برای عملیات نقشهبرداری در فاو به شهادت رسیدند.
۱۰۰کیلومتر راهآهن در ۱۰۰ روز به اتکای نقشههای سازمان در دفاع مقدس
همچنین علیاکبر امیری معاون فنی سازمان نقشهبرداری در دوران دفاع مقدس، گفت: عراق در حمله به فرودگاه مهرآباد، بخشی از سازمان نقشهبرداری کشور را هم بمباران کرد، خوشبختانه این اتفاق در یک روز تعطیل رخ داد وگرنه تلفات جانی بسیاری داشت. همکاران مدت یک روز سازمان را پاکسازی کردند که بتوانیم پرتوان کار را ادامه دهیم.
وی افزود: مدتها ارائه یک نقشه به متقاضی نیازمند تایید دولت و شخص رییس جمهور بود. نامههای زیادی با امضای شهید رجایی و توافق ایشان در سازمان موجود است اما این روش سختی بود و خوشبختانه به تدریج شرایط سهل شد.
امیری اظهارداشت: بین اهواز و خرمشهر تمام راهها و ریلها از بین رفته بود. طرح «۱۰۰ کیلومتر در ۱۰۰ روز» از سوی شرکت راه آهن ارائه شد که مبتنی بر نقشههای ما و با همکاری نزدیک ما انجام شد. در اولین قطار افتتاح این مسیر هم به رغم احتمال شیطنت عراق، جمعی از مسئولان از جمله بنده و آقای مصدقخواه حضور داشتیم و خوشبختانه مشکلی پیش نیامد.
نظر شما