پتانسیل ویژه ایران برای ساخت پارک‌های فضاپایه

تهران- ایرنا- رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌های موضوعی فضاپایه در پژوهشگاه فضایی ایران با اهداف اقتصادی، فرهنگی و آموزشی برگزار خواهد شد. سرپرست معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران گفت: کشور ایران از نظر طبیعی پتانسیل زیادی برای ساخت پارک‌های موضوعی دارد و می‌توان از این پتانسیل برای فرهنگ‌سازی و ایجاد اشتغال استفاده کرد.

در آستانه هفته جهانی فضا، نشست خبری به منظور تشریح اهداف و برنامه‌های رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌های موضوعی فضاپایه در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.
پژوهشگاه فضایی ایران حدود یک سال است که فعالیت‌هایی را در راستای کاربردی کردن علوم و دستاوردهای فضایی و معرفی آن‌ها به ارگان‌های مختلف، آغاز کرده است.
 هفته جهانی فضا از ۴ تا ۱۰ اکتبر (۱۲ تا ۱۸ مهرماه) هر سال برگزار می‌شود. ۴ اکتبر آغاز عصر فضا و پرتاب اسپوتنیک ۱ است. امسال در این هفته برنامه‌های مختلفی در کشور برگزار می‌شود که یکی از آن‌ها همین رویداد تخصصی است.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران روز یکشنبه در نشست خبری گفت: رویداد تخصصی صنایع خلاق و فرهنگی در حوزه پارک‌های موضوعی فضاپایه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد و در همین راستا تفاهم‌نامه بین دو مجموعه منعقد شده که قسمتی از آن برگزاری همین رویداد است.
او درباره تفاهم‌نامه پژوهشگاه فضایی با دانشگاه صنعتی شریف در این زمینه گفت: به صورت کلی مطالعه جامع پارک‌های فضاپایه در جهان، انجام مطالعات فرهنگی و زیست محیطی، ایده‌پردازی و تهیه بسته‌های اقتصادی از جمله مباحث مورد تفاهم است و  مقدمه‌ای بر این خواهد بود که حوزه فضا را وارد زندگی مردم عام کنیم و اکنون در فاز دوم اجرایی شدن این تفاهم‌نامه هستیم.
هادی رضایی با توضیح اینکه پارک‌های موضوعی یا تِم پارک‌ها مراکز تفریحی هستند که علاوه بر تفریح، یک یا چند موضوع خاص را مورد توجه قرار می‌دهند، گفت: پارک‌های موضوعی طوری طراحی شده‌اند که در حین تفریح، ذهن بازدیدکنندگان تحت تاثیر المان‌ها قرار بگیرد؛ حضور در پارک های موضوعی هم تفریح و هم فرهنگ‌سازی و آموزش است.
وی یادآور شد: این پارک‌ها نیاز به هزینه زیادی دارند و باید در طراحی آنها دقت زیادی انجام شود تا در ادامه مشکلات اقتصادی به وجود نیاید، اولین پارک‌های موضوعی همان پارک‌هایی بود که در انیمیشن‌های دیزنی لند ساخته شد، این مجموعه‌ها این روزها در سراسر جهان وجود دارند.
رضایی با اشاره به این که پارک‌های موضوعی با اهداف اقتصادی، فرهنگی و آموزشی ساخته می‌شوند، گفت: کشور ما برای ساخت این پارک‌ها پتانسیل زیادی دارد؛ مثلا کوه‌های مریخی و رصدخانه آلاشت مازندران، به شکل طبیعی برای ساخت پارک مناسب هستند.
او درباره این رویداد دو روزه گفت: در این مدت مربیانی برای پرورش ایده‌ها حضور دارند، از سرمایه‌گذاران نیز برای حضور در این رویداد دعوت کردیم، به تیم‌های برتر جوایز نفیس اهدا می‌شود و ما اجازه تاسیس شرکت خلاق را به آنها خواهیم داد.
وی اشاره کرد: تا الان بیش از ۱۰ ایده در سایت ثبت شده که ایده‌های بکر و خوبی هستند و کاملا قابلیت تبدیل شدن به محصول را دارند، داوری در انتهای این رویداد انجام و برگزیدگان معرفی خواهند شد.
سرپرست معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد: علاوه بر این رویداد پژوهشگاه فضایی به مناسبت هفته جهانی فضا زمانی را برای حضور دانشجویان و دانش‌آموزان برای بازدید از دستاوردهای فناوری فضایی در نظر خواهیم گرفت.
رضایی ادامه داد: با مرکز تیزهوشان و استعدادهای درخشان نیز گفت‌وگو داشتیم تا دانش‌آموزان مدارس خود را به پژوهشگاه بیاورند، علاوه بر این بازدید، یک سمینار دو روزه تخصصی خواهیم داشت و برنامه‌ای در خصوص فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه سنجش از دور و برآورد خسارات ناشی از سیل را در هفته جهانی فضا برگزار خواهیم کرد.
او درباره دسته‌بندی موضوعات گفت: ما ترویج حوزه فناوری را دنبال می‌کنیم، هیچوقت به این فکر نکردیم که مردم چه خواسته و توقعی از حوزه فضایی دارند و هدف اصلی ما ایجاد این توقع است، به همین منظور هشت دسته‌بندی را برای متقاضیانی که قصد دارند ایده‌هایشان را به این رویداد بفرستند، در نظر گرفتیم. هفت آسمان، علوم پایه فضایی، فناوری‌های فضایی، خدمات و کاربردهای فضایی، زیست فضایی، اکتشافات فضایی، موجودات هوشمند و فرازمینی و برنامه‌های جانبی مکمل دسته‌بندی‌های ایده‌های این رویداد را تشکیل می‌دهند.
رضایی بیان داشت: تاکیدمان بیشتر بر این است که ایده‌ها به صورت تیمی برای ما ارسال شوند و درباره سن و سال شرکت‌کنندگان نیز هیچ محدودیتی نداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha