مردم کانادا ۲۱ اکتبر امسال (۲۹ مهر ماه) برای انتخاب اعضای مجلس عوام به پای صندوقهای رای میروند تا چهل و سومین انتخابات عمومی در این کشور را برگزار کنند.
در نتیجه انتخابات فدرال سال ۲۰۱۵ حزب لیبرال کانادا به رهبری «جاستین ترودو» اکثریت را به دست آورد و «استیون هارپر» از حزب محافظهکار به عنوان اپوزیسیون، استعفای خود را از رهبری حزب اعلام کرد.
وعدههای کاهش هزینههای آموزشی
در روزهای اخیر، اخبار مختلفی از سخنرانی نامزدهای مختلف انتخابات فدرال کانادا منتشر شده که در میان آنها، شعارها و وعدههای مختلفی برای جلب توجه و نظر مردم وجود دارد.
برخی در میان قشرهای دانشجویی، وعدهها و قولهایی برای کاهش هزینه دانشجویی داده و برخی نیز توجه خود را به مسائل زیست محیطی معطوف کردهاند.
دولت لیبرال «جاستین ترودو» در جدیدترین کارزار تبلیغاتی خود در میان دانشجویان در تورنتو، از برنامههای دولت آینده برای دانشجویان صحبت کرد و گفت که اگر دوباره دولت لیبرال انتخاب شود، کمکهای دانشجویی را ۴۰ درصد افزایش میدهد تا هزینههای آنها کاهش یابد.
وی همچنین افزود که به دانشآموختگان برای تسویهحساب وامهای دانشجویی، یک توقف ۲ ساله میدهد تا بعد از این مدت، بدهی خود را پرداخت کنند. اکنون این مدت ۶ ماه است.
ترودو برای جلب توجه دانشجویان حضور یافته در محل سخنرانی خود گفت: زمانی که به کالجها و دانشگاهها در سراسر کانادا سر میزنم، موضوعی که بیشتر مورد توجه قرار دارد، هزینههای تحصیل و بدهیهای حاصل از آن است.
وی وعده داد، دانشآموختگان جدید دیگر مجبور نخواهند بود که بازپرداخت وامهای دانشجویی را که اکنون ۲۵ هزار دلار است سریع بپردازند. البته ترودو گفت که این وامها را به ۳۵ هزار دلار افزایش خواهد داد.
طبق اعلام دولت لیبرال، مجموع هزینه این اقدامات ۲۸۰ میلیون دلار تا سال ۲۰۲۱ خواهد بود و این مبلغ برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ به ۱.۴ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
ترودو در حالی بحث افزایش بودجه آموزش دانشجویان را مطرح کرده که دولت انتاریو اعلام کرده در پنج سال آینده، ۱۰ هزار فرصت شغلی معلمان را حذف خواهد کرد.
براساس اعلام پارلمان انتاریو، با بزرگتر ساختن اندازه کلاسها و برگزاری دورههای آموزشی اجباری آنلاین، قرار است حدود یک هزار فرصت شغلی معلمان ابتدایی و ۹ هزار فرصت شغلی معلمان متوسطه در این مدت حذف شود.
این مساله با واکنشهایی همچون اعتراضهای کارکنان بخش آموزش مواجه شده زیرا لغو دورههای تحصیلی و بیکاری آنها را به همراه دارد؛ اکنون مقامهای محلی انتاریو در حال چانهزنی با معلمان و کارکنان بخش آموزش درباره قراردادهای جدید هستند.
گزارشها از بدهیهای دانشجویی و دانشآموزی بیانگر آن است که در سال ۲۰۱۸، نیمی از دانشجویان مقطع متوسطه با توسط بدهی ۲۸ هزاردلاری فارغ التحصیل شدهاند.
«اندرو شیر» رهبر حزب محافظهکار کانادا نیز در این زمینه قول داده کمکهای مالی متناسب با برنامههای آموزشی را افزایش دهد. همچنین گفته برای اقشار با درآمد پایین، مالیات را کاهش خواهد داد.
«جاگمیت سینگ» از حزب چپگرای «ان دی پی» (NDP) که والدینش مهاجرانی از هند بودند و اکنون رهبر حزب «دموکراتهای جدید» است، قول داده کمکهای مالی برای تحصیلات بعد از متوسطه را افزایش دهد و با استانها همکاری کند تا شهریه تحصیلات دانشگاهی را به صفر برسانند.
«الیزابت مِی» (Elizabeth May) رهبر حزب سبزها نیز اعلام کرده که شهریه پس از دوره متوسطه را به طور کامل به صفر خواهد رساند و همه بدهیهای وام دانشجویی را که توسط دولت فدرال نگهداشته شده است، خواهد بخشید.
وعدههای حمایتی در حوزه محیط زیستی
در بخش انرژی سبز نیز رهبران محافظهکار و لیبرال در پویشهای تبلیغاتی خود وعده دادند که در صورت پیروزی در انتخابات، به صاحب خانهها برای استفاده از انرژی سبز یارانه(سوبسید) میدهند.
ترودو وعده داده در صورت پیروزی در انتخابات پیش رو، تا سال ۲۰۵۰ میلادی میزان انتشار دیاکسیدکربن را در این کشور به صفر خواهد رساند و در این زمینه، ۲ میلیارد درخت در طول یک دهه کاشته خواهد شد.
«شیر» نیز درباره برنامههای حمایتی از انرژی سبز گفته، برای این کار ۲۰ درصد برگشت مالیات بین یکهزار تا ۲۰ هزار دلار پرداخت خواهد شد اما ترود وعده داده برای این کار تا سقف ۴۰ هزار دلار وام بدون بهره پرداخت میشود.
از دیگر وعدههای ترودو، اجرای برنامههایی برای کاهش دوباره مالیات خانوادههای طبقه متوسط است.
کانادا از جمله کشورهایی است که استفاده از موبایل هزینه بالایی دارد؛ این مساله سبب رقابت بین نامزدها برای جلب نظر مردم از طریق دادن وعده کاهش هزینه در این بخش شده است.
حزب دموکرات جدید، وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات، هزینه موبایل را تا ۱۰ دلار برای هر نفر کاهش میدهد. ترودو نیز گفته در صورت انتخاب مجدد، طرحی دارد که باعث کاهش هزینه موبایل میشود.
وعدههای دارو و درمانی
بعد از آنکه فدراسیون اتحادیههای پرستاران کانادا تحقیقی را منتشر کرد که طبق آن از هر ۱۰ کانادایی، ۹ نفر خواهان اجرایی شدن طرح «حمایت ملی دارویی» هستند این مساله به موضوعهای داغ این روزها در رقابتهای انتخاباتی تبدیل شده است.
تاکنون جاستین ترودو و جاگمیت سینگ رهبران احزاب لیبرال و «ان دی پی» وعده دادهاند که در صورت پیروزی این طرح را اجرا میکنند.
اندرو شیر رهبر محافظهکاران نیز اعلام کرده که در صورت پیروزی، ۱.۵ میلیارد دلار برای کاهش زمان انتظار پروسه درمانی هزینه خواهد کرد.
طبق اعلام «سیبیسی نیوز»، «استفان هارپر» رهبر پیشین محافظهکاران در انتخابات سال ۲۰۰۶ نیز گفته بود در صورت پیروزی، ۷۰۰ میلیون دلار برای این کار هزینه میکند اما این وعده هیچگاه عملی نشد.
نظر شما