«قاسم تقی زاده خامسی» روز دوشنبه در حاشیه افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی آب و فاضلاب در محل نمایشگاه بینالمللی تهران در جمع خبرنگاران افزود: با ادغام این شرکتها کار خدماترسانی به مشترکان سریعتر صورت خواهد گرفت.
وی از اختصاص تسهیلات اشتغالزایی در بخش آب و فاضلاب برای بخش خصوصی خبر داد و خاطرنشان ساخت: این تسهیلات به مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان با بهره کم است.
تقی زاده خامسی گفت: ۵۰ درصد این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی خواهد بود، ۵۰ درصد بانک عامل و درصد کمی هم توسط بخش خصوصی تامین خواهد شد.
سدها باید برای مقابله با سیل ساخته شوند
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو با تاکید بر اینکه سیل غیر قابل پیشبینی است، گفت: بر این اساس و با توجه به احتمال بروز تغییر اقلیم طراحی سدها باید براساس سیلابی بودن بازنگری شود.
وی اضافه کرد: گرچه وقوع سیل غیر قابل پیش بینی است اما باید آمادگی لازم برای آن وجود داشته باشد.
تقیزاده خامسی گفت: این آمادگی تغییر در طراحی سدها بر اساس سیل است. تاکنون سدها با هدف تامین آب شرب کشاورزی احداث می شد که از حالا به بعد باید طراحی ها برای پیشگیری از سیل انجام شود.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو تاکید کرد: وقت آن رسیده که سدها براساس وقوع سیل ساخته شوند.
وی همچنین به برگزاری پانزدهمین نمایشگاه بین المللی آب و فاضلاب اشاره کرد و خواستار دو سالانه شدن آن به دلیل تخصصی بودن شد.
تقی زاده خامسی با اشاره به تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی افزود: سه کمیته استانی، وزارتی و ملی برای آن شکل گرفته که طرح های مدیریت مصرف ابتدا در کمیته استانی بررسی و مصوب می شوند و سپس برای تایید در کمیته وزارتی مورد بررسی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: پس از تصویب طرح ها درکمیته وزارتی به کمیته ملی ارسال و پس از مصوب شدن اجرایی می شوند.
تقی زاده خامسی از تصویب سند طرح مدیریت مصرف آب خراسان جنوبی خبر داد و گفت: بر اساس این سند استان خراسان جنوبی باید مدیریت مصرف آب را سرلوحه برنامه های خود قرار دهد.
معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: اگر همه استان ها دارای این سند شوند مدیریت مصرف آب ممکن خواهد شد.
قبضهای کاغذی آب هم حذف می شوند
وی با بیان اینکه معاونت آب و فاضلاب کشور هم مانند سایر دستگاه های خدمات رسان مصمم به حذف قبض کاغذی است افزود: تلاش می شود از ابتدای سال آینده استان به استان قبضهای کاغذی حذف شود گرچه به صورت آزمایشی کار از استان اصفهان آغاز شده است.
تقی زاده خامسی از تلاش برای ترغیب مردم به خود اظهاری کنتور خود خبر داد و گفت: این طرح نیز در یک شهر کوچک استان خراسان شروع شده که با استقبال هم مواجه شده است.
وی ادامه داد: در حذف قبض کاغذی آب تعداد واحدها و تعداد مشترکان لحاظ می شود.
اضافه برداشت چاه های غیر مجاز کنترل می شود
معاون آب و آبفای وزارت نیرو گفت: یکی از مباحث مهم در طرح تعادل بخشی منابع آب جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز و کنترل اضافه برداشت چاه های مجاز است.
وی به وجود ۳۲۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور اشاره کرد و گفت: روند فعلی اجازه بستن همه چاه ها تا چندین سال آینده را نمی دهد بر این اساس تصمیم گرفته شد تا برای کنترل اضافه برداشت چاه های غیر مجاز اقدام عاجل صورت گیرد و این کار شروع شده است.
تقی زاده خامسی با بیان اینکه از این تعدادچاه غیر مجاز ۱۲۰ هزار عمق کمتر از ۲۰ متر دارند گفت: ۲۰۰ حلقه چاه غیر مجاز باقی می ماند که ۲۰ درصد شان براشت اضافه جدی دارند که تلاش بستن اینها است.
وی از بسته شدن تعدادقابل ملاحظه چاه های غیرمجاز در اردبیل با همکاری قوه قضائیه خبر داد و تاکید کرد : این کار از عهده وزارت نیرو خارج است و همه باید همکاری کنند.
لایروبی تنها راه حل سیل نیست
معاون آب و آبفای وزارت نیرو به موضوع لایروبی رودخانه ها برای مواجه با سیل اشاره کرد و گفت: لایروبی به تنهایی راه حل نیست بلکه باید نکات مهم دیگر هم مورد توجه قرار گیرد.
وی احداث سد را یکی از این نکات دانست و ادامه داد: اگر سدهای خوزستان نبود خسارت سیل بیشتر می شد بنابراین ساخت سد های متعدد برای پیشگیری از سیل مهم است.
تقی زاده خامسی از اختصاص یک هزار و ۵۰۰ تومان اعتبار به وزارت نیرو برای جبران خسارت سیل خبر داد و گفت: بخشی از این اعتبار به استان ها تخصیص یافته است که بخش عمده برای لایروبی خواهد بود.
به گفته وی ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به استان لرستان تخصیص داده شده که برای تاسیسات آب و فاضلاب و لایروبی استفاده خواهد شد.
آبیاری فضای سبز کلان شهر ها با پساب
معاون آب و آبفای وزارت نیرو از تلاش برای تغییر در روش آبیاری فضا های سبز کلان شهر ها با استفاده از پساب خبر داد و خاطرنشان ساخت: تفاهمنامه ای در این باره با شهرداری تهران منعقد شده است.
وی گفت: اکنون برخی شهر ها از آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده می کنند که باید مانع شد.
انتقال آب دریا برای ۱۷ استان
تقیزاده خامسی از انتقال آب دریا به استان های خراسان خبر داد و گفت: کنسرسیومی در این استان ها شکل گرفته که کار انتقال را پیگیری می کند.
وی از مطالعه برای انتقال آب دریا به ۱۷راستان کشور خبر داد.
افزایش قیمت آب نداریم
تقی زاده خامسی قیمت متعارف تولید آب را حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: از مردم فقط ۴۰۰ تومان دریافت می شود و برنامه ای برای افزایش نداریم.
نظر شما