بشیرحاجی بیگی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر ۱۷۸ مرکز اهدای خون در کشور فعال است که استان های فارس، خراسان رضوی ،خوزستان، تهران ، و مازندران بیشترین مراکز اهدای خون در کشور را به خود اختصاص داه اند و استان فارس با ۱۴ مرکز دارای بیشترین مرکز اهدای خون در کشور است.
وی ادامه داد: بانوان در ۶ماهه امسال ۴۳هزارو ۴۶۴ واحد خون اهدا کردند و همچنین شاخص اهدای خون بانوان در کشور در ۶ماهه نخست امسال ۴.۲است و استان های لرستان،مرکزی ،کردستان، سیستان و بلوچستان دارای بالاترین میزان شاخص اهدای خون بانوان در کشور هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت : شاخص اهدای خون مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال ) در کشور نزدیک به ۶۰درصد است ، یعنی ۶۰درصد از اهدا کنندگان خون به طور مستمر خون اهدا می کنندو در حال حاضر استان های سمنان ، خراسان جنوبی ،بوشهر بیشترین میزان اهدا کنندگان مستمر در کشور را دارند.
وی ادامه داد: در ۶مامه نخست امسال بیشترین اهدای خون مربوط به استان های تهران، فارس، خراسان رضوی است و ۳۰درصد از خون های اهدای توسط این استان تامین می شود.
حاجی بیگی اعلام کرد:میزان خون اهدایی در استان های چهار محال و بختیاری،قزوین ،خراسان شمالی در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با رشد قابل توجهی همراه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در استان های چهار محال بختیاری ، البرز ،مرکزی در ۶ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بانوان اقبال بیشتری به اهدای خون داشتند .
۹۰درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت هستند
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت : ۹۰درصد از اهداکنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت هستند و تنها ۱۰درصد دیگر از اهدا کنندگان دارای گرو های خونی منفی هستند.
وی اضافه کرد: بیشترین میزان اهدا کنندگان خون در کشور را گروه خونی مثبتO با ۳۴درصد به خود اختصاص داده اندو گروه خونی ABمنفی با یک درصد اهدا کننده خون کمیاب ترین گروه خونی در کشور است .
وی افزود : در ۶ماهه نخست امسال یک میلیون و ۸۲۴ هزار واحد خون و فرآورده های خونی شامل : گلبول قرمز فشرده شده ،پلاکت و پلاسمای خون به مراکز درمانی و بیمارستان ها کشور توزیع شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳درصد افزایش داشته است .
نظر شما