روز یکشنبه ۲۹ سپتامبر (۷) مهر در حالی به عنوان روز جهانی مهاجران و پناهجویان نامگذاری شده است که در سال ۲۰۱۵ حدود یک میلیون مهاجر و پناهجو که بسیاری از آنها از جنگ در سوریه متواری شده اند با عبور از مرز ترکیه تلاش کردند خود را به جزایر شرق یونان برسانند.
وضعیت ضعیف اردوگاه های پناهندگان همواره مورد انتقاد گروه های مدافع حقوق بشر بوده است.
فقط در ماه آگوست امسال (مرداد) بیش از ۹ هزار پناهجو وارد یونان شدند که بالاترین رقم در سه سال گذشته و از زمان اجرای توافق اتحادیه اروپا و آنکارا برای بستن مسیر مهاجران از دریای اژه بوده است. براساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، بیش از ۸ هزار مهاجر و پناهجو در ماه سپتامبر (شهریور) وارد این کشور شده اند.
بر اساس آمار کمیساریا، اردوگاه «موریا» در جزیره لسپوس یونان، پناهگاه حدود یک هزار و ۲۰۰ پناهجو و مهاجر بوده است. دولت یونان قصد دارد تا پایان ماه اکتبر (مهر-آبان) دستکم ۳ هزار نفر را از ازاین جزیره به یونان منتقل کند.
این سیاست جدید نیست و دولت محافظه کار یونان آن را ماه گذشته به عنوان بخشی از توافق برای مدیریت افزایش ورود مهاجران کشور همسایه ترکیه اعلام کرد.
مقامات یونان امروز ( دوشنبه )به دنبال درگیری و آتش سوزی در اردوگاه لسبوس اعلام کردند که عملیات مهاجران از اردوگاه های پرازدحام در جزایر این کشور به خاک اصلی یونان آغاز شده است.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان روز یکشنبه درسخنانی به مناسبت روز جهانی پناهجویان ومهاجران از کشورهایی که سلاح می فروشند اما از پذیرش پناهجوانی که به خاطر استفاده از این سلاح ها در جنگ های کشورهایشان متواری می شوند، انتقاد کرد.
این رهبر ۸۲ ساله موضوع مهاجرت را در بین آموزه های مذهبی خود قرار داده و اغلب از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و دیگر سیاستمداران پوپولیست در اروپا انتقاد کرده است.
وی همچنین روز یکشنبه در جمع ۴۰ هزار نفر از مخاطبانش در میدان سنت پیتر در شهر واتیکان، از تجارت سلاح انتقاد کرد و گفت: سلاح های جنگی در کشورهایی تولید و به کشورهای منطقه فروخته می شوند که از پذیرش مهاجران و پناهجویانی که حاصل درگیری هایی است که در آنها از این سلاح استفاده شده است.
پاپ فرانسس در این مراسم مجسمه ای را افتتاح کرد که ده ها مهاجر و پناهجو از ادیان مختلف و در اعصار مختلف تاریخی متفاوت را نشان می دهد.
نظر شما