کامیل کریمان روز دوشنبه در جلسه هم اندیشی فعالان اقتصادی سقز با رئیس اتاق بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه شهرستان سقز دارای سه شهر و ۲۷۸ هزار نفر جمعیت است، اظهار داشت: شهرستان سقز ۳۲ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان دارد و اقتصاد آن بر دو پایه بازارچه مرز سیف و کشاورزی و دامداری به صورت سنتی است.
وی اضافه کرد: بازارچه مرز سیف سقز ارکان توسعه و رشد اقتصادی و اشتغالزایی برای این شهرستان بوده و بازگشایی این مرز حیاتی و مهم جزء مطالبات اصلی مردم است و تمام تلاش خود را در راستایی بازگشایی این مرز انجام میدهیم.
وی به یکی دیگر از خواسته های فعالان اقتصادی سقز در رابطه با ایجاد و ضرورت اداره کمرگ در شهرستان سقز اشاره کرد و افزود: با بازگشایی بازارچه مرز سیف خود به خود دولت مکلف خواهد بود اداره کمرگ را در این مرز تشکیل دهد تا در روند فعالیت تاجران تسریع شود.
کریمیان تاکید کرد: دولت کنونی در راستای توسعه پایدار و رشد اقتصادی و مبارزه با کم کاری های بخش دولتی و جلوگیری از فساد اداری، اقتصاد را به بخش خصوصی تبدیل می کند تا فعالان اقتصادی بخش خصوصی رشد بیشتری را داشته باشند.
رئیس اتاق بازرگانی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: اتاق بازرگانی صدای بخش خصوصی است و بیشتر فعالیت ما به عنوان مشاوره ای است.
سید کمال حسینی به مشکلات و معضلات فعالین اقتصادی اشاره کرد و تاکید کرد: فعالین اقتصادی در صورت مشاهده هرگونه موانع پیش روی کسب و کار خود را به اتاق بازرگانی گزارش کنند.
وی بازگشایی بازارچه مرز سیف سقز را یک پروسه ملی اعلام کرد و یادآور شد: بازگشایی این بازارچه مرزی از نظر ایران هیچ مشکلی ندارد و مشکل اصلی به اختلافات دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان بر می گردد.
رئیس اتاق بازرگانی تاکید کرد: بخش خصوصی با تمام نیرو در راستای رونق تولید و افزایش صادرات غیرنفتی کشور به دولت کمک کرده است لذا دولت هم باید بیشتر از بخش خصوصی حمایت کند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان سقز نیز در این جلسه اظهار داشت: سالیان گذشته شهرستان سقز دارای اداره کمرگ مجهز و مستقل بود ولی بنا به دلایل نامعلومی در سال ۹۳ به شهرستان مرزی بانه انتقال یافت بنابراین با این کار در روند فعالیت تاجران وقفه و مشکل اساسی ایجاد شد.
محمد محمدی با بیان اینکه مسئولان استانی و نماینده محلس شورای اسلامی باید برای راهاندازی مجدد اداره کمرگ تلاش کنند، تاکید کرد: ایجاد اداره کمرگ برای شهرستان سقز ضروری است.
وی مزایای از ایجاد بازارچه مرز سیف سقز را گسترش اشتغالزایی، پیشگیری از مهاجرت روستاییان به شهر، جلوگیری از شبکه قاچاق به داخل کشور، شروع فعالیت اقتصادی و صادرات کالاهای غیر نفتی، شکوفای و افزایش تولید اقتصادی، گردش نقدینگی اعلام کرد.
محمدی با بیان اینکه بسته شدن مرز سیف سقز به هر دو کشور ایران و عراق لطمه وارد می کند، افزود: فعالیت اقتصادی در بازارچه مرز سیف باعث رونق اقتصادی شهرستان و منطقه می شود و تاجران سالیانه میلیاردها تومان درامد کسب می کنند و با بسته شدن این مرز فعالیت پیله وران زحمت کش هم به خطر می افتد.
۷۳۴۵/ ۳۰۳۴
نظر شما