رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: این اولین تفاهمنامه در زمینه اجرای طراحی دوره پسا دکتری با رویکرد جذب دانش آموختگان برتر برای فعالیت های پژوهشی است.
ایمان افتخاری افزود: باید برنامه ریزی ها به گونه ای باشد که تمرکز فعالیت ها فقط در تهران نبوده و در دیگر مناطق کشور نیز قابل پیگیری باشد.
وی اظهار داشت: فعالیت این صندوق تاکنون به حمایت مستقیم از پژوهشگاهها معطوف بوده و اکنون برنامه هایی در دست انجام دارد تا به زیر ساخت های علم و فناوری که به ارائه محصولات تولیدی در جامعه می پردازد نیز توجه ویژه شود.
وی گفت: در بازدید از دانشگاه فردوسی مشهد مشاهده شد که بسترهای مناسب همکاری به خاطر ظرفیت های ویژه در این دانشگاه وجود دارد، همچنین این دانشگاه با توجه به گسترده پوششی خود در شرق کشور به عنوان یکی از مراکز تصدیگری صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در شرق کشور انتخاب شد.
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: به غیر از دانشگاه فردوسی مشهد ، گفت و گو های ابتدایی با برخی از دانشگاه ها انجام شده است تا بتوانند به عنوان یکی از مراکز و محل تلاقی فعالیت های این صندوق انجام وظیفه کنند که امیدواریم بتوانیم برای ترویج برنامه های حوزه علم و فناوری به عقد تفاهم نامه نیز برسند.
وی افزود: از دیگر برنامه های صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در سال جاری تلاش برای تنوع بخشی بیشتر به رویکردها و برنامه های این صندوق است که می توان به برنامه های حمایتی از محققان رشته های علوم پایه و انسانی که طرح هایی با محوریت خانواده، سبک زندگی، فضای مجازی، حقوق شهروندی و از این قبیل دارند اشاره کرد.
افتخاری با اشاره به ۲ رویکرد ترویج علم و مردمی سازی آن اظهار داشت: ترویج علم این است که مخاطب به عنوان یک پژوهشگر و عالم فناور برای فردای کشور تبدیل شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر مردمی سازی علم باید به گونه ای باشد که دستاوردهای علمی و فناورانه برای جامعه قابل لمس باشد و به زبان ساده به دیگران عرضه شده و به کار گرفته شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این مراسم گفت: حرکت خوبی در کشور برای ایجاد توسعه پایدار آغاز شده که این توسعه باید مبتنی بر یافته های بومی با مبنای علمی باشد.
احمدرضا بهرامی افزود: صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ماموریت دارد با شناسایی ظرفیت ها به عنوان ماموریت های پژوهشی با دانشگاه ها وارد تفاهم شود و در ادامه بندهایی از تفاهم نامه ها به عقد قرارداد منجر شود.
وی ادامه داد: بعد از این که افراد مدرک دکتری خود را دریافت می کنند می توانند به عنوان استاد یا با همکاری بخش خصوصی و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: در ایران دانشگاه های سطح یک می توانند دوره های پسا دکتری را برگزار کنند که با تعریف پروژه و تامین منابع مالی از خارج دانشگاه در دانشگاه فردوسی انجام می شود.
بهرامی گفت: با توجه به گستردگی کشور، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در تهران نمی تواند بر اساس ظرفیت سنجی ها، پاسخ مناسب به درخواست ها داشته باشد بر همین اساس با منطقه بندی کردن می توان مناطقی را به عنوان حلقه واسط بین مراکز و صندوق در نظر گرفت.
۲۰۳۰/۶۰۵۳
نظر شما