به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، بحث بر سر امتیازات موجود برای انتقال دانشگاه محل تحصیل فرزندان اعضای هیئت علمی و پیروزی میدانی نیروهای نظامی یمنی بر مزدوران عربستانی، مهمترین موضوعات مورد توجه کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در ۲۴ ساعت گذشته بودهاند.
انتشار اخباری حاکی از وجود امتیازاتی برای فرزندان اعضای هیات علمی در کنکور سراسری، باعث واکنش گسترده کاربران و به ویژه داوطلبان کنکور سراسری شد و آنان این سهمیه را به دور از عدالت دانستند.
از فضل پدر
کاربران شبکه اجتماعی توئیتر، در روزهای اخیر و به دنبال انتشار اخباری در ارتباط با موضوع امتیازات فرزندان اعضای هیاتهای علمی در آزمون سراسری، به این موضوع واکنش نشان دادند. در فضای مجازی اخباری منتشر شد که حاکی از سهمیه پذیرش فرزندان اعضای هیئت علمی در کنکور سراسری بود. هرچند انتشار این خبر با واکنش مسوولان مواجه شد و آنان وجود سهمیههای گسترده و بدون ضابطه برای فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاهها را رد کردند؛ اما وجود برخی امتیازات برای فرزندان اعضای هیات علمی برای دریافت انتقال به دانشگاه محل تدریس والدین آنها مورد تایید قرار گرفت. با این حال کاربران همین امتیازات محدود را هم مورد انتقاد قرار دادند.
کاربری با انتقاد از قوانین موجود، این پرسش را مطرح کرد که به چه دلیل چنین امتیازی به فرزندان اعضای هیئتهای علمی داده میشود؟ وی افزود که مگر اعضای هیئت علمی وظیفه تدریس خود را انجام میدهند و حقوق خود را هم دریافت میکنند. از همین رو امتیازات مذکور برای آنان اضافه است
کاربر دیگری نیز به همین موضوع اشاره کرد و آورد که منصفانه نیست فردی که یکی از اولیاء او استاد دانشگاه است و در بهترین شرایط مالی و در یک خانواده فرهیخته تحصیل کرده است؛ اما نتوانسته در یک رقابت علمی از یک دانش آموز محروم در یک خانواده از قشر متوسط یا پایین جامعه رتبه بهتری کسب کند، با تکیه بر این امتیاز، از یک دانشگاه متوسط به یک دانشگاه برتر انتقال پیدا کند.
در توئیت دیگری در همین ارتباط هم میخوانیم: «یک نفر بگوید سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی برای جبران کدام کمبود و محرومیت است؟»
کاربری نیز ضمن انتقاد از این امتیاز نوشت: «در کشور ما خیلی از بدیهیات، باورها و ضرب المثلها هم بهم ریخته است. مثلا شعری منتسب به نظامی است که بصورت یکی از ضرب المثلهای قابل قبول درآمده است. «گیرم پدر تو بود فاضل، از فضل پدر ترا چه حاصل» . با سهمیه هیات علمی این باور قدیمی هم بهم ریخته است.»
کاربر دیگری نیز بر این نکته تاکید کرد که با توجه به عدم عزم برای حذف این سهمیه، حداقل بهتر است مسوولان کمی این امتیاز را متعادل و تاثیر آن را کاهش دهند تا موجب ناامیدی شرکت کنندگان در کنکور نشود.
اما کاربر دیگری نیز در پاسخ به این انتقادات، از این امتیاز دفاع کرد و مدعی شد: «کسب سهمیه هیات علمی شرایط سختی دارد و به همین راحتی نیست، بعد هم بر روی قبولی بقیه در آن دانشگاه تاثیر ندارد و جز ظرفیت مازاد به حساب میآید.»
یک کاربر دیگر نیز اینچنین به منتقدین امتیاز مذکور پاسخ داد: «سهمیه هیات علمی، سهمیه مازاد است، یعنی تاثیری بر روی قبول نشدن فرد دیگری ندارد و تغییر دانشگاه به شهر مقصد والدین هیات علمی هست و نه دانشگاه»
شکست بزرگ عربستان در جنگ نابرابر
شکست و اسارت صدها نیروی عربستانی به دست نیروهای مدافع یمنی، با استقبال گسترده مخاطبان روبرو شد و کاربران از پیروزی یمنیها در این جنگ نابرابر، اظهار شادمانی کردند.
«محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در توئیتی به این پیروزی اشاره کرد و آورد: «اسارت هزاران سرباز و افسر و درجهدار عربستانی بدست یمنیها، ترامپ و مکرون را از خواب بیدار میکند؟».
«عبدالله گنجی» فعال رسانهای نیز در پیامی در حساب کاربری خود نوشت: «به عنوان کسی که جنگ را درک کردهام، معتقدم کار شگفتیساز امروز انصار الله یمن با دست خالی در کشتن و به اسارت گرفتن هزاران سعودی فقط به آزادی خرمشهر شبیه است با عقل و محاسبات عقلانی قابل فهم نیست. یاد جنگ فقر و غنا در ادبیات امام خمینی (ره) افتادم.»
بسیاری از کاربران این سوال را از مقامات عربستانی طرح کردند که آنان حمله نیروهای یمنی به تاسیسات شرکت «آرامکو» را تلاش واقعی یمنیها ندانستند و انگشت اتهام خود را به سوی ایران گرفتند؛ حال در قبال این عملیات بزرگ و پیروزمندانه زمینی چه پاسخی دارند؟
برخی کاربران این پیروزی میدانی را در ادامه پیروزی مظلومان بر ظالمان تلقی کردند. کاربری در همین ارتباط نوشت: «به شخصه همیشه از پیروزی مظلوم بر ظالم احساس مسرت میکنم، هرچند موقت باشد و هرکجای جهان باشد.»
انتشار تصاویری از حجم گسترده سلاحها و تجهیزات به غنیمت گرفته شده از نیروهای ائتلاف سعودی و رسیدگی نیروهای یمنی به اسرای ائتلاف، نیز واکنش کاربران را در پی داشت. کاربری ضمن انتشار تصاویر اسرای نیروهای وابسته به عربستان، رفتار نیروهای یمنی با اسرای خود را با رفتار نیروهای ایرانی با اسرای عراقی در جنگ تحمیلی مقایسه و توئیت کرد: «بعد از دفاع مقدس بسیاری از اسرای عراقی علاقه به برگشت نداشتند. اصرار یمنیها در شبیه شدن به ما، از شعار تا پرچم، از جنگیدن تا برخورد با اسیر نشان از صدور موفق ایدئولوژی انقلاب اسلامی در منطقه است.
کاربری هم یادآوردی کرد که چقدر این عکسها شبیه دفاع مقدس ما ایرانیها است. در جنگ تحمیلی نیز همه با صدام بودند، ولی وی پیروز نشد.
نظر شما