ایرج حیدریان روز سهشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کمآبی استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: برای اجرای طرحهای مختلف با هدف جلوگیری از رسوب سد شهید شاهچراغی دامغان ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده بود که تصویب این میزان از اعتبار در استان در گام اجرایی قرار نگرفت.
وی خاطر نشان کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اعتبارهای کشوری و استانی خوبی در بخش آبخوان و آبخیزداری دارد که می توان از این اعتبارها در بخش بالادست سد شهید شاهچراغی دامغان هزینه کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان ادامه داد: رفع چالش کم آبی در استان سمنان مورد توجه مسئولان قرار دارد و با اجرای طرح های مختلف در بخش کشاورزی، صنعتی، معدنی و خانگی می توان اصلاح الگوی مصرف را نهادینه کرد.
حیدریان تصریح کرد: استفاده بهینه منابع آبی باید به عنوان رویکرد اصلی هدفگذاری شود و اجرای طرحهای بلند مدت مانند انتقال آب خزر در کنار اجرای طرحهای کوچک می تواند مسیر توسعه استان با رفع چالش کم آبی هموار کند.
وی تصریح کرد: اجرای طرح های آبخوان داری از راهکارهای موثر برای جلوگیری از هدررفت آب و جلوگیری از انتقال رسوب به سدها است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: پیگیری های مستمر برای انتقال آب خزر به سمنان در حال انجام است و روند در گام عملیاتی قرار گرفتن این طرح مطلوب است.
خسارت ۱۳ هزار میلیارد ریالی سیلابهای سمنان در ۲۳ سال
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: سیلاب ۱۳ هزار میلیارد ریال از سال ۱۳۷۵ تاکنون به زیرساختهای اقتصادی و عمرانی استان سمنان خسارت زد، در این مدت ۴۲۹ مورد سیل در استان رخ داد که از این تعداد ۳۳۵ مورد خسارتزا بود.
علینقی حیدریان افزود: در ۲ دهه گذشته ۱۳۰ بندخاکی در سمنان ایجاد شد که اجرای این طرح در کاهش جاری شدن سیلاب در استان موثر بوده و بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب آب در استان ذخیره سازی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان تصریح کرد: سال گذشته در ۷۵ هزار هکتار از عرصههای طبیعی استان طرحهای آبخیزداری اجرا شد و امسال در ۸۵ هزار هکتار دیگر از این عرصهها برای مقابله با سیل طرحهای آبخیزداری اجرا می شود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۵ برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان سمنان ۵۵ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که از این میزان هفت میلیارد ریال اختصاص یافت.
حیدریان اضافه کرد: امسال ۲۱۸ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان سمنان از محل صندوق توسعه ملی اعتبار مصوب شد که با تخصیص آن می توان برای افزایش پوشش گیاهی و اجرای طرحهای آبخیزداری اقدام کرد.
وی ادامه داد: ۹۶ درصد از خاک استان در کویر مرکزی کشور قرار دارد و با توجه به گرمای هوا خشکسالی در سمنان محسوس است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: حفاظت از منابع خاک و آب و مقابله با جاریشدن سیلاب از راهکاریهای موثر در اجرای طرح آبخیزداری در استان است.
تأمین آب آشامیدنی مردم استان سمنان ۸۰ درصد از چاهها، ۱۲ درصد از چشمهها و هشت درصد از قناتها تأمین میشود، شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان در قالب بیش از ۲۴۱ هزار انشعاب به ۶۳۶ هزار و ۵۰۰ نفر در استان آبرسانی میکند.
۷۰ درصد از منابع آب تولیدی استان سمنان از ذخایر زیرزمینی برداشت می شود در حالی که متوسط این شاخص در کشور ۵۵ درصد است.
در این نشست با حضور علیرضا آشناگر استاندار سمنان، منوچهر فخری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان و چند تن از مسئولان دستگاه هایی اجرایی، در ارتباط با راهکارهای مهار کم آبی در استان بحث و تبادل نظر شد.
۷۳۳۹/۶۱۰۳