استاد دانشگاه تهران: فوتبالیست‌ها قدرت کنترل هیجان را ندارند

تهران- ایرنا- جامعه‌شناس و پژوهشگر حوزه مسائل اجتماعی گفت:‌ ورزش در ذات خود هیجان‌زا است اما برخی بازیکنان و کادر فنی فوتبال در کنترل رفتارهای هیجانی ناتوانند.

«امان‌الله قرایی‌مقدم» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ذات ورزش فوتبال، خشونت‌آفرین است اما زمانی که کنش‌گران آن نتوانند بر هیجان خود غلبه کنند این خشونت‌ها چشمگیر خواهد شد. نمونه آن نیز رفتارهایی است که در چند وقت اخیر شاهد آن هستیم. برای توصیف این رفتارها باید از واژه «جماعت مجذوب» استفاده کنم. جماعتی که ویژگی‌های آنان رفتار احساسی و تحت تاثیر قرار گرفتن است. این گروه با کمترین رفتاری واکنش نشان می‌دهند یا ساکت می‌شوند.

استاد سابق دانشگاه تهران یکی دیگر از دلایل این رفتارهای ناهنجار را پایگاه کنش‌گران فوتبالی دانست و عنوان کرد: شمار زیادی از کسانی که گام در ورزشگاه‌ها می‌گذارند از طبقات پایین جامعه هستند که رفتار خاص دارند؛ رفتاری که در نهایت ممکن است به تمام ورزشگاه سرایت کند. البته این رفتارها تنها به سکوها مربوط نمی‌شود بلکه در بین فوتبالیست‌ها و کادر فنی نیز وجود دارد. رفتارهای ناهنجار ورزشی به راحتی در اجتماع مجذوب سرایت می‌کند و در نهایت زمینه را برای خشونت کلامی و فیزیکی فراهم خواهد کرد.

این پژوهشگر حوزه مسائل اجتماعی ادامه داد: البته این رفتارها تنها مربوط به ایران نیست بلکه در انگلیس و برخی دیگر از کشورهای صاحب فوتبال نیز سابقه دارد اما باید دید شیوه کنترل آن کشورها چگونه است. بازیکنان و مربیان ایرانی در برخی از مواقع قدرت کنترل رفتار خود را ندارند. بازیکن یا مربی باید یاد بگیرد تا در زمان افزایش هیجانات ورزشی بر رفتار خود مسلط باشد.

وی در پایان یادآور شد: بازیکنان و مربیان تیم باید آموزش‌های لازم را ببینند آموزش‌هایی که هم در زمینه کنترل رفتار فردی باشد هم اجتماعی. این بازیکنان ادراک فنی خوبی دارند اما تعامل اجتماعی و کنترل هیجان در آنان ضعیف است. نخستین راهکار برای کاهش این خشونت‌ها این است که بازیکنان از کودکی مهارت کنترل هیجان را درک کرده و فرا بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha