به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،در این مراسم، معاون دانشگاه راجشاهی و «محمد شمیم خان»، استاد بازنشسته فارسی، «محمد نورالهدی»، استاد گروه فارسی و رئیس دانشکده علوم انسانی در خصوص زبان و ادبیات فارسی و اهمیت مولوی سخن گفتند.
«محمدکاظم کهدویی»، استاد اعزامی از ایران به دانشگاه داکا نیز به عنوان سخنران اصلی در خصوص چگونگی سروده شدن مثنوی معنوی و اهمیت و جایگاه آن مطالبی بیان کرد.
بر اساس این گزارش «سید حسن صحت»، رایزن فرهنگی ایران در داکا پایتخت بنگلادش، به همراه «محمدکاظم کهدویی»، استاد اعزامی از ایران به دانشگاه داکا و «سعید الاسلام»، مسئول روابط عمومی رایزنی فرهنگی کشورمان از دانشگاه راجشاهی بنگلادش بازدید کردند.
در این رویداد، «عبدالسبحان»، رئیس دانشگاه راجشاهی خواستار تجهیز و حمایت رایزنی فرهنگی ایران از اتاق ایرانشناسی و بخش زبان و ادبیات فارسی این دانشگاه شد.
«سید حسن صحت»، در خصوص اهمیت زبان و ادبیات فارسی، نقش استادان و دانشجویان، اهمیت حضور استاد اعزامی، اعزام فارسیآموزان برتر بنگلادش به ایران برای شرکت در دورههای بازآموزی و همچنین، بورسیههای تحصیلی سخن گفت.
«عطا الله»، رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی نیز در پایان این سخنرانی درباره ویژگیهای یادگیری زبان فارسی و ضرورت توسعه آن در بنگلادش مطالبی را عنوان کرد.
هشتم مهرماه در تقویم رسمی کشور به عنوان «روز بزرگداشت مولوی» ثبت شده است.
جلالالدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا و رومی در ششم ربیع الاول سال ۶۰۴ هجری در شهر بلخ دیده به جهان گشود. مولوی از مشهورترین شاعران ایرانیتبار پارسیگوی است نام کامل وی «محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده و در دوران حیات به القاب «جلالالدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده می شده است.
نظر شما