روایتِ حضور دوباره ناطق نوری در جلسه جامعه روحانیت مبارز

تهران- ایرنا- حضور حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق نوری از پایه‌گذاران جامعه روحانیت مبارز در جلسه این تشکل اصولگرا پس از ۱۰ سال دوری، مورد ارزیابی رسانه های داخلی قرار گرفته است.  

به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت با تایید خبر حضور علی اکبر ناطق نوری در جلسه جامعه روحانیت مبارز کشور پس از ۱۰ سال، گفت: آیت الله محمد علی موحدی کرمانی رییس جامعه روحانیت در حاشیه آخرین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام از ناطق نوری برای حضور در جامعه روحانیت مبارز کشور دعوت کرد.  پس از دعوت آیت الله موحدی کرمانی و استقبال از حضور ناطق نوری در جامعه روحانیت، آقای ناطق هم در پاسخ می‌گوید که دعوت کنید تا حضور پیدا کنیم... و همانجا به شکل مکتوب از وی دعوت به عمل آمد.

ناطق نوری یکی از پایه‌گذاران جامعه روحانیت مبارز در ۱۳۵۶ خورشیدی است که گفته می‌شود پس از مناظره های رقابت های انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در جلسات جامعه روحانیت شرکت نمی‌کرد.

در همین راستا بررسی امروز روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان می دهد که رسانه های وابسته به جریان اصلاح طلب به این موضوع توجه ویژه ای نشان داده و بیشتر این رسانه ها حضور ناطق نوری در جلسه جامعه روحانیت را بازتاب داده اند. برخی از رسانه‌های این طیف سیاسی به علت غیبت ۱۰ ساله وی از حضور در این جلسات نیز پرداخته اند.

 رسانه‌های منتسب به اصولگرایان به این موضوع توجه خاصی نشان نداده اند.  خبرگزاری فارس به اظهارات حجت الاسلام حسین ابراهیمی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز پرداخت و این گونه گزارش داد: ایشان امروز به دعوت آیت‌الله موحدی‌کرمانی در جلسه جامعه حضور پیدا کردند، ولی در مورد این که در جلسات آینده نیز حضور پیدا بکنند چیزی نگفتند.  آقای ناطق نوری فرد اصولگرایی است که کسی نمی‌تواند او را از اصولگرایی باز دارد و از خانواده شهداست و اگر به برخی جریان‌ها نزدیک می شود به قصد هدایت آن‌ها است.

رسانه های اصلاح طلب

حضور دوباره ناطق نوری در جلسه جامعه روحانیت مبارز

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان بازگشت ناطق‌ نوری به جامعه روحانیت بعد از ۱۰ سال؟ نوشت: علی‌اکبر ناطق‌نوری که ۱۰ سال بود در  جلسات جامعه روحانیت شرکت نمی‌کرد، دیروز میهمان آنها شده است. این خبری بود که اعتمادآنلاین دیروز منتشر کرد و نوشت که او به دعوت موحدی‌کرمانی، دبیرکل این نهاد، آنجا حاضر شده است. از نوع خبر برمی‌آید که او صرفا به میهمانی این تشکل رفته و این به معنی بازگشت دوباره او به جامعه روحانیت مبارز به‌عنوان یک عضو نیست. در همه این سال‌ها تلاش بسیاری شد تا ناطق دوباره به این تشکل بازگردد یا حداقل نقش پررنگ‌تری در جمع اصولگرایان ایفا کند. تصور کلی بر این است که علت اصلی قهر ناطق از جامعه روحانیت ماجرای مناظره‌های سال ۸۸ و اتهاماتی‌ است که محمود احمدی‌نژاد علیه او و فرزندانش مطرح کرد. احمدی‌نژاد در مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ گفته بود که ناطق و فرزندانش چطور پولدار شده‌اند؛ «پسر آقای ناطق چطوری میلیاردر شد؟ خود آقای ناطق چطوری دارد زندگی می‌کند؟» نه آن زمان و نه بعد از آن هیچ امکانی به ناطق برای دفاع از خود در صدا و سیما داده نشد. اصولگرایان به‌ویژه جامعه روحانیت هم در آن شرایط دوقطبی انتخابات، مصلحت را بر سکوت دیدند تا دفاع از کسی که زمانی نامزد اصلح آنها در انتخابات ۷۶ بود و بعد هم مسئول هماهنگی نیروهای انقلاب در انتخابات ۸۴ .

تارنمای فرارو در مطلبی به واکنش‌های حضور ناطق‌ نوری در جلسه جامعه روحانیت پرداخت و آورد: سخنگوی جامعه روحانیت با بیان اینکه احتمالا حضور آقای ناطق نوری به همین جلسه ختم خواهد شد و گویا این حضور ادامه پیدا نخواهد کرد گفت: اعضای جامعه روحانیت در این جلسه با حضور ایشان خوشحال شدند و با خنده می‌گفتند که «یار امام خوش آمد». 

فرارو افزود: پس از سال‌ها غیبت، حجت‌الاسلام علی اکبر ناطق نوری به جلسه جامعه روحانیت مبارز رفت تا به غیبت ۱۰ ساله خود در جامعه روحانیت مبارز پایان دهد. اصولگرایان مدت‌ها بود به دنبال این بودند که ناطق‌ نوری را به میدان سیاست بازگردانند و از حضور او در جمع خود استفاده کنند اما در میان تلاش‌های بی‌فایده، قرعه به نام جامعه روحانیت مبارز افتاد تا بتواند ناطق‌نوری را به جمع یاران دیرینه خود بازگرداند.

تارنمای انتخاب‌ گزارش‌ داد: حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت که یکی از ضایعات انتخابات سال ۱۳۸۸ ... این وضعیت نوعی دو قطبی در جامعه شکل گرفت. در این میان، با وجود این‌که انتخابات تمام شد و می‌بایست امور به روال عادی خود بر می‌گشت، ناطق نوری و برخی دیگر از جمله خودم، آزرده‌خاطر شدیم. در نتیجه شاهد بودیم وی از جامعه روحانیت فاصله گرفت و در نشست‌های شورای مرکزی دیگر حضور پیدا نکرد.»

سیدرضا اکرمی، در بخشی دیگر از گفته‌های خود در پاسخ به این پرسش که آیا حضور ناطق نوری به عنوان میهمان بود یا بازگشت به عنوان یکی از اعضای رسمی شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، تاکید کرد: «به هیچ عنوان حضور وی در مقام میهمان نبوده و در مقام صاحب‌خانه به جامعه بازگشتند.»

آشتی شیخ نور با اصولگرایان؟ تیتر نخست روزنامه آفتاب یزد است. این روزنامه می‌نویسد: ناطق نوری معروف به شیخ نور، که چند صباحی عزلت سیاسی‌گزیده بود و در اظهارنظرها و مصاحبه‌ها چیزی از او یافت نمی‌شد و خودش از این می‌گفت که وقت بازنشستگی‌اش مدت‌هاست که رسیده حالا از آشتی‌اش نه فقط با سیاست بلکه با اصولگرایان خبرهایی مخابره می‌شود. ناطق نوری که حتی قبل از قهر با سیاست با جامعه روحانیت مبارز و جلساتش قهر کرده بود، حالا بعد از مدت‌ها در جلسه آنان حضور یافته است و به قول سیدرضا اکرمی یکی از اعضای این جامعه، این حضور نه به عنوان میهمان بلکه به عنوان صاحبخانه بوده است.

روزنامه آرمان ملی نیز با تیتر سرانجام ناطق نوری به جامعه روحانیت آمد نوشت: طی سال‌های گذشته بسیاری از چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی بارها حجت‌الاسلام ناطق نوری را به کنشگری و بازگشت به صحنه سیاست فراخواندند اما وی حاشیه سیاست را برگزید و از کنشگری فاصله گرفت اما هرچه ناطق از سیاست فاصله گرفت؛ سیاست از او فاصله نگرفت. به همین جهت است که هر زمان صحبت از انتخابات یا انتصابی می‌شود نگاه‌ها به سمت وی می‌چرخد. با این حال گویا می‌توان امیدوار بود که باز هم شیخ نور را در صحنه سیاست ببینیم؛ چرا که او پس از قریب به ۱۰ سال دوری از جامعه روحانیت دیروز به جلسه جامعه روحانیت رفت تا با استقبال همه اعضا مواجه شود و صدای «یار امام خوش‌آمد» فضا را پر کند.

خبرگزاری ایسنا به توضیحات حجت الاسلام مصباحی‌مقدم درباره حضور ناطق ‌نوری در جلسه جامعه روحانیت مبارز پرداخت و عنوان کرد: حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا ناطق نوری در جلسه اخیر جامعه روحانیت شرکت کرده یا نه، اظهار کرد: همانطور که در رسانه‌ها مطرح شد، ایشان با دعوت آیت‌الله موحدی کرمانی رییس جامعه روحانیت در این جلسه حاضر شدند و درباره مباحث مربوط به خود جامعه روحانیت با ایشان گفت‌وگو شد و مبحث خاصی مطرح نبود.

سخنگوی جامعه روحانیت مبارز یکی از مباحث مطرح شده در این جلسه را انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد و گفت: ایشان اظهاری نظر خاصی در این باره نداشتند و مسئله خاصی هم مطرح نشد.

علت اصلی حضور نیافتن ناطق نوری در جلسات جامعه روحانیت

در بخشی از گزارش شرق در این باره می خوانیم:  مبنای نیامدن آقای ناطق‌نوری، عدم رضایتش از مناظره‌های‌ انتخاباتی سال ۸۸ بود که آقای احمدی‌نژاد داشت و اینکه جامعه روحانیت مبارز در حمایت از ایشان موضع‌گیری نکرد. در فضای رسمی و سیاسی هم پذیرفته شده که علت دلخوری ناطق همین است، اما همه واقعیت این نیست. ریشه اختلاف ناطق و جامعه روحانیت قدیمی‌تر و جدی‌تر بود. ماجرای مناظره‌ها فقط تیر آخر ترکش این جدایی بود. اختلاف اصلی به انتخابات سال ٨٤  بازمی‌گشت؛ زمانی که عاملیت در انتخابات از جامعه روحانیت گرفته و به یک عضو آن داده شد. ناطق‌نوری، عضو جامعه روحانیت مبارز، به واسطه شخصیت حقیقی خود وارد کارزار ائتلاف شده و جامعه روحانیت مبارز را پشت‌ سر گذاشته بود. او رئیس شورای هماهنگی نیروهای انقلاب شده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha