۱۰ مهر ۱۳۹۸، ۱۵:۲۶
کد خبرنگار: 1270
کد خبر: 83500069
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اختلاف خانوادگی بیشترین موضوع اورژانس اجتماعی بوکان

مهاباد- ایرنا- رییس اداره بهزیستی بوکان گفت: امسال بیشترین آمار مراجعه و تماس با اورژانس اجتماعی این شهرستان مربوط به اختلافات حاد خانوادگی بوده‌است.

خالد احمدنژاد روز چهارشنبه در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی بوکان با بیان اینکه اورژانس اجتماعی چند سالی است که در بوکان فعالیت خود را شروع کرده‌است، افزود: راه‌اندازی این اورژانس در راستای ارائه خدمات فوریتی به افرادی است که در شرایط بحرانی قرار دارند و در صورت مداخله نکردن، با مشکلات جدی‌تری ممکن است مواجه شوند.

وی با بیان اینکه اورژانس اجتماعی یکی از برنامه‌هایی است که برای حل مشکلات مردم توسط دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی ایجاد شده‌است، ادامه داد: بعد از اختلاف حاد خانوادگی، کودک‌آزاری و همسرآزاری بیشترین علل تماس‌های اورژانس اجتماعی این شهرستان را به خود اختصاص داده‌است.

وی اضافه کرد: در سال‌جاری تلفن ۱۲۳ این شهرستان ۱۸۸ بار به صدا درآمده که برای این تعداد تماس، تیم مداخله در بحران اورژانس اجتماعی اقدام به تشکیل ۱۰۴ پرونده کرده است.

وی اضافه کرد: شماره ۱۲۳ یک خط فوریتی رایگان است که کل مناطق شهری و روستایی شهرستان را پوشش می‌دهد و کارشناسان اورژانس اجتماعی، مشکلات تماس‌گیرندگان را ابتدا به صورت تلفنی و درصورت نیاز، با حضور در محل با استفاده از خودروهای سیار اورژانس اجتماعی بررسی و رفع می‌کنند.

رییس اداره بهزیستی بوکان افزود: اورژانس اجتماعی با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و مداخله تخصصی موثر برای جلوگیری از تشدید بحران و آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی شده و در طول چند سال اخیر توانسته است نقش مهمی در کاهش معضلات اجتماعی داشته باشد.

وی کودکان و همسران آزاردیده، افرادی که قصد خودکشی دارند، کودکان کار و خیابان و دختران و پسران فراری از منزل را از جمله گروه‌های هدف اورژانس اجتماعی در این شهرستان عنوان کرد.

«احمدنژاد» در خصوص مراکز «دی‌آی‌سی» و تعداد معتادان متجاهر بوکان نیز گفت: ۲۶۷ نفر معتاد متجاهر در این شهرستان شناسایی شده است که از این تعداد ۲۵۴ نفر را مردان و ۱۳ نفر را نیز زنان تشکیل می‌دهند که خدماتی مانند توزیع غذای گرم، بسته‌های بهداشتی، خدمات پانسمان و توزیع سرسوزن و سرنگ‌های بهداشتی و انجام مشاوره‌های لازم برای آنها انجام شده است.

سرپرست فرمانداری بوکان نیز در این جلسه گفت: خوشبختانه ادارات مختلف برنامه‌های خوبی در حوزه پیشگیری و برگزاری کلاس‌های آموزشی داشته‌اند اما مشکلاتی نیز در حوزه آسیب‌های اجتماعی وجود دارد که باید با همکاری همدیگر برای رفع آنها گام برداریم.

لقمان خسروپور افزود: فعالیت متکدیان در نقاط مختلف شهر و روستاها، فعالیت قلیان‌سراها در بوستان‌ها و اماکن عمومی، تعطیلی کمپ‌های ترک اعتیاد، رکود برنامه‌های فرهنگی، وجود معتادین متجاهر در سطح شهر از مهمترین مشکلات این حوزه است که اقداماتی نیز برای رفع آنها انجام شده که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد کاهش این مشکلات باشیم.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها باید مطالبه‌گری داشته باشند، از تمامی خبرنگاران و اصحاب رسانه درخواست کرد که مطالبات مردم را منعکس کرده و در این راستا فعالیت خود را  تقویت کنند تا مسئولان اجرایی نیز درصدد حل مشکلات مردم و مطالبه‌های آنها باشند.

در ادامه این جلسه هریک از اعضای کارگروه به بیان دیدگاه و مطالبات خود پرداخته و برنامه‌های خود را اعلام کردند.

در حال حاضر ۱۴ پایگاه اورژانس و خدمات اجتماعی در ۱۳ شهرستان آذربایجان غربی فعالیت می‌کند که این امر نخستین گام در مداخله موثر برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به شمار می رود.

مراکز اورژانس اجتماعی از سال ۱۳۷۸ در کشور تاسیس و در ۱۷ سال گذشته تنها ۱۹۷ اورژانس اجتماعی در کشور راه اندازی شده بود که این رقم نشان‌دهنده تاسیس به طور متوسط حدود ۱۲ مرکز در سال است.
این در حالی است که با تمهیدات دولت تدبیر و امید قرار است طی سال گذشته ۱۵۰ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور راه‌اندازی شد.
اورژانس اجتماعی یکی از برنامه‌های مداخله‌ای با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به شمار می‌رود که خدمات خود را از طریق خط تلفن ۱۲۳، تیم سیار اورژانس و پایگاه خدمات اجتماعی ارائه می‌دهد و در بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی مداخله می‌کند.

۷۵۱۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha