بذر کلزای مناطق گرمسیری کشور زیرنظر مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد تولید می شود

دزفول - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه بذر کلزای مناطق گرمسیری کشور زیرنظر این مرکز تولید می شود، گفت: بذر مورد استفاده کشاورزان باید تحت نظارت و دستورالعمل های بین المللی تولید شود که این کار در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد انجام می شود.

محمدرضا ملک زاده چهارشنبه شب در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اقدامات این مرکز در زمینه تحقیقات کشاورزی افزود: سابقه این مرکز به زمان احداث سد دز بر می گردد و از سال ۱۳۴۲ با هدف انجام تحقیقات کشاورزی در منطقه راه اندازی شد.

وی با اشاره به همکاری این مرکز با موسسه های بین المللی در زمینه تولید بذر گندم و ذرت از جمله سیمیت افزود: فائو در زمینه دانه های روغنی ارقامی به مرکز معرفی کرده که اکنون در حال تحقیقات بر روی آنها هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه این مرکز بذر کلزای کل کشور را تولید می کند، گفت: بذر مورد استفاده کشاورزان باید تحت نظارت و دستورالعمل های بین المللی تولید شود که این کار در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد انجام می شود.
وی افزود: مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول با وجود تحریم ها برای سومین سال متوالی برای نظارت بر تولید بذر در سطح کشور مورد تقدیر قرار گرفت.

ملک زاده با بیان اینکه شمال خوزستان جایگاه ویژه ای در کشاورزی استان دارد، اظهار داشت: این منطقه ظرفیت رشد محصولات فراوانی را دارد و مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد با توجه به تحقیقات گسترده در تمام زمینه های کشاورزی، نقش بسزایی در کشاورزی منطقه ایفا می کند.

وی با اشاره به اقدامات به نژادی و به زراعی این مرکز افزود: تحقیقات سطح و گواهی بذر، تولید هسته اولیه بذر، انتشار بروشورهای ترویجی، اعلام زمان کشت، تراکم، داشت و برداشت از جمله وظایف مرکز تحقیقات کشاورزی است.

در زمینه کشاورزی حفاظتی با شرکت سیمیت همکاری می کنیم

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول درخصوص اقدامات انجام شده پیرامون کشاورزی حفاظتی گفت: ترافیک ماشین آلات کشاورزی در این نوع کشت کم می شود لذا با توجه به اهمیت آن، اقدامات مشترکی با شرکت سیمیت(CIMMYT) در حال انجام است.

وی افزود: در این نوع کشت، تراکتور فقط یک بار وارد زمین کشاورزی می شود و تلاش بر است که کشت با شخم کم یا بدون شخم و استفاده از ماشین آلات کشاورزی انجام شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با اشاره به اقدامات این مرکز در زمینه گیاهان دارویی، زاگرس و استرالیایی افزود: تلاش بر این است که جشنواره مرکبات و سبزی و صیفی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد اواخر امسال برگزار شود.

وی با بیان اینکه افزون بر ۱۶۰ نوع مرکبات در دزفول کشت می شود، اظهار داشت: یکی از پنج باغ گیاه شناسی کشور در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد است.

۳۰۲۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha