در ۲۴ شهریورماه امسال با نشت نفت از یکی از لوله های نفتی در ۲.۵ مایلی جزیره خارگ آلودگی نفتی سواحل این جزیره و حتی بخش هایی از سواحل گناوه و بندرریگ را فرا گرفت.
به دنبال این آلودگی بود که شرکت نفت فلات قاره، اداره کل حفاظت محیط زیست ، اداره کل بنادر و دریانوردی همراه با فعالان محیط زیست و بویژه سمن های استان بوشهر برای پاک سازی این آلودگی ها وارد عمل شدند تا مخاطرات محیط زیستی ناشی از این آلودگی را به حداقل برسانند.
جانشین منطقه نفتی بهرگان در گفت وگو با خبرنگارانی که برای بررسی وضعیت موضوع پاکسازی لکه های نفتی به منطقه یادشده اعزام شده بودند گفت: منطقه بهرگان یکی از مناطق ۶ گانه شرکت ملی نفت فلات قاره است و در شمال غرب جزیره خارگ قرار دارد.
مسعود بیرانوند افزود: آلایندگی ناشی از نشت نفت در یکی از لوله های منطقه خارگ جز طبیعت فعالیت های نفتی است و این نوع آلودگی در مناطق نفتی از جمله خلیجهای مکزیک و فارس از موارد اجتناب ناپذیر است.
وی ادامه داد: به محض دریافت خبر آلودگی ناشی از نشت نفت در حدفاصل بندر گناوه تا بندر ریگ نشستی با فرماندار و معاون شهرستان گناوه برگزار شد و از ۲ روز گذشته تیمی ۷۰ نفره از کارکنان منطقه نفتی بهرگان، شماری از نیروهای بسیج سید الشهدا شهر امام حسن و همچنین نیروهایی از اداره محیط زیست گناوه در حال پاکسازی مناطق آلوده هستند.
بیرانوند افزود: شرکت ملی نفت فلات قاره حفظ محیط زیست را از برنامه های مهم خود می داند در همین راستا همواره آموزشهایی در این زمینه اجرایی میکند.
وی گفت: در این ارتباط با وجود رطوبت ۱۰۰ درصدی روز گذشته در گناوه تاکنون بالغ بر یک سوم آلودگیها تا بندرریگ پاک سازی شده تا جایی که خانواده ها نیز تفریحهای دریایی خود را در منطقه از سر گرفته اند.
وی اظهار کرد: تنها عامل باعث تاخیر در انجام عملیات پاکسازی شرایط مد دریا است که در اثر آن برخی از آلایندگی ها زیر دریا میماند که این باعث میشود تا عملیات تا زمان جزر دریا متوقف باشد.
رئیس اچ اس ای شرکت نفت فلات قاره (منطقه خارگ)گفت: نشت لوله ۲۴ اینچ سکوی ابوذر هیچگونه خللی در صادرات نفت کشور ایجاد نکرد.
غلامحسین عباسی افزود: در عصر ۲۲ شهریور ساعت ۱۶:۳۰ گروه خدمات فنی چاهها حین تردد از میدان درود تا جزیره خارگ آلودگی نفتی را در این مسیر مشاهده کردند.
وی افزود: با این آلودگی شناورهای مجهز به بازوهای پایش و مواد امحا کننده نفت (OSE )وارد عملیات شدند و کار امحا در اسرع وقت انجام شد و از طریق عملیاتی که برای فرایند انجام میشد با بازکردن چاههای آب بر روی لوله های نفتی میزان ریزش نفتی کاهش داده شد.
وی ادامه داد: در این فاصله که نشتی از لوله تنها آب بود فرصت پیدا شد تا گروههای تعمیرات زیر آب و غواصی وارد عمل شوند و محل دقیق نشت نفتی را پیدا و رفع نقص کنند.
عباسی عنوان کرد: به موازات این کارها طی یک هفته مستمر گشت های دریایی بوسیله شناورها انجام می شد تا هر جا لکه های نفتی بود بوسیله مواد اضمحلال کننده کار امحا نفت انجام شود.
وی گفت: همچنین مسیر شناورها و بالگردها در جزیره خارگ تا سکوها به این خط انتقال داده شد تا در صورت مشاهده لکه بتوانیم در سریع ترین زمان ممکن کار پاک سازی صورت گیرد.
عباسی ادامه داد: در این فاصله مقداری آلودگی نفتی به صورت نفت نیمه جامد به سواحل گناوه و بندرریگ رسید که گروه های منطقه بهرگان و نیروهای بسیجی کار پاک سازی را آغاز کردند که با این اقدام محدودههای عمومی مورد استتفاده مردم به طور کامل پاک سازی شد و اکنون شاهد حضور مردم حتی برای شنا در ساحل هستیم.
وی افزود: در این راستا پیشنهاد میشود یک شناور با تجهیزات کامل و بازوهای پایش در منطقه مستقر شود که آلودگی های احتمالی منطقه خارگ و بهرگان را خیلی سریع پوشش دهد تا آلودگی نفتی به سواحل راه پیدا نکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: گام پایانی در عملیات پاکسازی آلودگی نفتی در سواحل جزیره خارگ و سوال بندرهای گناوه و ریگ در حال انجام است و امید میرود ظرف ۷۲ ساعت آینده به اتمام برسد.
فرهاد قلینژاد افزود: در این زمینه امروز نیز عملیات پاکسازی در سواحل گناوه ناشی از نشت نفت با حضور فعالان محیط زیست، شرکت نفت فلات قاره و قشرهای مختلف مردم نهاد ادامه پیدا کرد.
وی یادآور شد: در چند روز گذشته پسماندها و باقیمانده نشت نفت از جزیره خارگ به سواحل گناوه و ریگ رسید که با همکاری اداره کمیته بحران فرمانداری گناوه و مصوبههای کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان بوشهر عملیات پاکسازی آلودگی نفتی با جدیت از سوی کارکنان شرکت نفت فلات قاره در سواحل و در دریا از سوی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با همکاری سازمانهای مردم نهاد انجام گرفت.
قلی نژاد ادامه داد: در این راستا بخش عمومی ساحل گناوه و بندر ریگ پاک سازی شده و محدوده باقیمانده نیز ظرف ۷۲ ساعت آینده کار پاک سازی آن صورت میگیرد.
وی افزود: برخی حوادث نفتی هم قابل پیشگیری و هم قابل پیش بینی است که با برنامهریزی تدوین شده امید است با اعمال ضوابط و اقدامات پیشگیرانه چنین حوادثی به حداقل برسد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یادآورشد: هر گونه آلودگی نفتی سبب خسارتهای زیست محیطی میشود و این نوع آلودگی هم در سواحل و هم در دریا مشکلات زیست محیطی ایجاد میکند که با رویکرد مطلوب وزارت نفت اقدامهای برای کاهش این نوع حوادث در پیش گرفته شده است.
قلینژاد ادامه داد: این مهم نقطه عطفی در رفع مسائل زیست محیطی استان بوشهر و کشور محسوب میشود تا بتوان در کنار صنعت، نفت و بهرهبرداری به مشکلات زیست محیطی توجه کرد تا آلودگیهای زیست محیطی در کوتاهترین زمان ممکن مورد پاکسازی قرار گیرد.
۶۰۴۵/۷۲۱۲
نظر شما