به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، پس از رخداد خیزاب و بروز مشکلات آبگرفتگی برخی روستاهای شهرستان میناب هرمزگان از جمله «کرگان و تیاب»، سطح تراز آب در شرایط مد حداکثری توسط محققان مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بندرعباس، مورد بازدید، بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، صمد حمزه ئی رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس بندرعباس، دو عامل افزایش سطح تراز آب به ۴ متر و ۱۰ سانتیمتر در روز دوشنبه ۸ مهرماه ۱۳۹۸ و ترمیم نامناسب بندهای خاکی خیزاب که در شهریورماه ۹۸ انجام شده بود را، علت تخریب بندهای خاکی روستا و به دنبال آن وارد شدن آب به روستای کرگان و تیاب و بروز خسارت عنوان کرد.
حمزه ئی پیشنهاد کرد: برای جلوگیری از خسارتهای بیشتر، باید سیل بندهای دائمی در بخشی از روستاها که احتمال آبگرفتگی دارند تعبیه شود، زیرا ممکن است در آینده پدیدههای شدیدتری به وجود آید که سطح تراز آب از سطح حاضر بالاتر رود؛ بنابراین روستاهایی که نزدیک دریا هستند در معرض خطر و آسیب واقع میشوند.
همچنین در پی درخواست تعدادی از پرورش دهندگان میگو در منطقه تیاب میناب، اعضای هیات علمی مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس (بندرعباس) از مزارع پرورش میگو بازدید کردند.
در این بازدید نمونه آب و رسوبات کف مزارع پرورش میگو جهت بررسی علت مرگ و میر و عملکرد پایین برخی مزارع برداشت شد.
۱۱ شهریورماه امسال نیز پدیده خیزاب موجب بالا آمدن آب در مناطقی از سواحل دریای عمان و تنگه هرمز به خصوص در مناطقی از شهرستان میناب از جمله کرگان، کرگان کهنه، کلاهی و تیاب شده بود.
نظر شما