معاون شهردار تهران: پایتخت را برای کودکان امن و مناسب کنیم

تهران- ایرنا- معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به ایجاد تعامل میان کودک و شهر تاکید کرد: پایتخت را باید برای کودکان امن، مناسب و دلپذیر کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا جوادی یگانه عصر شنبه در آیین افتتاح نمایشگاه نقاشی «شهری که من دوست دارم» اظهارداشت: این نمایشگاه در راستای برنامه های معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شده و یکی از اهداف مدیریت شهری دستیابی به شهر دوستدار کودک است.

وی یکی از الزامات دستیابی به شهر دوستدار کودک را علاقه مندی کودک به شهر دانست و گفت: نقاشی کشیدن کودکان درباره شهر و شهر رویایی را تصور کردن، می تواند به مدیران شهری بگوید که کودکان، شهر را چگونه می بینند و چگونه دوست دارند.

جوادی یگانه با اشاره به آثار نمایشگاه شهری که من دوست دارم افزود: کودکان بر اساس آثار این نمایشگاه، شهری دوست دارند که رنگی است، همه انسان ها در آن حضور دارند، خودرومحور نیست و حیوان و برکه در آن وجود دارد.

معاون شهردار تهران بیان کرد: ایده ما این است که شهر را برای کودکان امن، مناسب، دلپذیر، آنان را به شهر علاقه‌مند کنیم و اگر این اتفاق بیفتد و کودکان با مفاهیم اجتماعی همچون تفکیک پسماند، رعایت قانون، تمیزکردن شهر آشنا شوند، جامعه پذیر خواهند شد.

وی اظهارداشت: نمایشگاه شهری که من دوست دارم تلاش دارد تعامل و رابطه دو طرفه میان کودک و شهر را ایجاد کند.

جوادی یگانه گفت: برای دستیابی به شهر دوستدار کودک فارغ از فراهم کردن زیرساخت های لازم تلاش داریم گروه هدف بسیاری از برنامه های فرهنگی اجتماعی مان را کودکان و نوجوانان قرار دهیم تا آنان شهر را کشف کنند و به آن علاقه مند شوند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با تاکید بر کشف ابعاد هویتی شهر توسط کودکان افزود: در بعضی از نقاشی های کودکان، تئاتر شهر به عنوان نماد هویتی به تصویر کشیده و این نشان می دهد که کودک به تئاتر شهر رفته، آن را کشف کرده و علاقه مند شده است.

جوادی یگانه درباره نمایش نقاشی های کودکان در سطح شهر بیان کرد: این آثار از روز گذشته بر روی بیلبوردها و پرتابل شهری به نمایش درآمده و سعی داریم در آینده کتابی نفیس از این آثار را منتشر کنیم و در قالب هدیه به میهمانان خارجی دهیم.

به گزارش ایرنا نایب رئیس کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این آیین اظهارداشت: این نمایشگاه نتیجه تعامل اجتماعی و جلب همکاری کودکان و نوجوانان در امور شهری و یکی از محورهای مورد تاکید الگوی شهر دوستدار کودک است.
الهام فخاری گفت: شاید برای بسیاری از افراد الگوی شهر دوستدار کودک، تداعی کننده مناسب‌سازی های فضای شهری، الزامات شهرسازی فضاهای باز یا بوستان ها باشد اما یکی از محورهای مهم اجتماعی فرهنگی جلب همکاری و اقدامات مشارکتی کودکان و نوجوانان در شهر است.
وی افزود: نقاشی به عنوان یکی از روش های بازنمایی نمادین دوره کودکی و نوجوانی است که از طریق آن می توانند خواسته ها، آرزوها یا انتقادات خود را به زبان خود ارائه کنند و در این دوره تصمیم گرفته شد که از نقاشی برای ارائه راهکار در حوزه شهری استفاده شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: «شهری که من دوست دارم» بیش از اینکه یک مسابقه باشد فراخوان است و در مورد کارهایی که به دبیرخانه رسیده کار تحلیلی انجام خواهد شد.
فخاری افزود: کودکان در نقاشی های خود شهری که زندگی می کنند و شهری که دوست دارند باشد را به تصویر کشیدند و همچنین تهرانی هم‌زیست‌تر با دیگر جانداران را به تصویر کشیدند و کودکان خیلی سازگارتر با دیگر موجودات هستند.
وی با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان بخشی از شرکای شهری و بخشی از جامعه شهروندی تهران هستند، اظهارداشت: نظر، بیان و همکاری آنان در مدیریت شهری مهم است، هر چند که از نظر مسئولیت های قانونی و اجتماعی شرایط متفاوتی دارند،چ؛ مسابقه شهری که من دوست دارم، یک آغاز است و نباید تنها در حد یک نمایشگاه باقی بماند.
فخاری گفت: آثار این نمایشگاه در بیلبوردهای شهری هم به نمایش گذاشته شده و در حال رایزنی هستیم که تصویری که کودکان و نوجوانان از شهر برداشت کردند و به ما ارئه می دهند را در سطح شهر برای عموم به نمایش بگذاریم.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران افزود: در گام بعدی در تلاشیم از تحلیل آثار کودکان و نوجوانان، در سیاست‌گذاری‌ها و راهبردها استفاده و به آن توجه کنیم، به عنوان مثال در یکی از نقاشی ها به مشکلات مترو اشاره شده است.
وی گفت: در نمایشگاه از برخی کودکان سوال کردم که آیا تاکنون به شهردار شدن فکر کردید، برای خیلی از آنان، این سوال، سوال غیرقابل پیش بینی بود و بعضی  و منیز با تامل گفتند بله دوست داریم.
فخاری بیان کرد: امیدوارم این درگیرشدن در مسائل شهری کودکان و نوجوانان را ترغیب کند نسبت به محله و شهر تهران حساس تر و مطالبه گر باشند.

به گفته وی این موضوع بستگی به واکنش و نوع برخورد ما دارد که با مطالبه ها و خواسته های آنان چه برخوردی داشته باشیم که آیا صرفا یک نمایشگاه است و به پایان می رسد یا آنها را در سیاست گذاری ها، بودجه گذاری و روند شهری مورد توجه قرار دهیم.

فخاری اظهارداشت: اینکه ما چگونه همراهی می کنیم و پاسخ مثبت دهیم تعیین کننده گام های بعدی خواهد بود.

نمایشگاه نقاشی کودکان با عنوان شهری که من دوست دارم به همت اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری، اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و ستاد مدیریت محله و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان عصر شنبه با حضور جمعی از مدیران شهری و اعضای شورای اسلامی شهر تهران در موسسه فرهنگی هنری پژوهشی صبا گشایش یافت.

این نمایشگاه تا ۱۷ مهر از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در گالری خیال شرقی واقع در خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، پلاک ۱۵۵۲ میزبان علاقه مندان است.

تهرام/۷۲۴۵/ ۱۰۰۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha