بارش‌های یک‌باره مانع افزایش چشمگیر جمعیت فلامینگو در دریاچه ارومیه شد

ارومیه - ایرنا - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: بارش‌های یکباره و افزایش آب دریاچه ارومیه سبب غرق‌شدن تعداد زیادی از لانه‌های فلامینگو و جلوگیری از افزایش چشمگیر این گونه در دریاچه شد.

امید یوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فلامینگوها بیشتر در خود دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری اقدام به آشیانه‌سازی و جوجه‌آوری می کنند، افزود: غرق شدن لانه های این پرنده بر اثر بارش های پی در پی اوایل سال، سبب شد تا جمعیت آنها طبق برآورد کارشناسان محیط زیست افزایش پیدا نکند.

وی با اعلام اینکه بیش از ۶۰ هزار قطعه فلامینگو در سواحل و پارک ملی دریاچه ارومیه مشغول استراحت و تغذیه هستند، افزود: تعداد فلامینگوهای دریاچه ارومیه در دهه ۸۰ به بیش از ۱۲۰ هزار قطعه می رسید که این تعداد در سال ۱۳۹۴ و در اوج بحران خشکی دریاچه ارومیه به کمتر از ۲ هزار قطعه رسیده بود.

وی ادامه داد: فلامینگوها تا زمانی که شرایط اقلیمی (آب و هوایی) فراهم باشد، در تالاب‌ها و سواحل دریاچه ارومیه ماندگار خواهند بود و در صورت بروز سرما و یخبندان به عرض‌های جنوبی‌تر مهاجرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه فلامینگوها به دلیل امن بودن زمین‌های باتلاقی بیشتر در این مکان‌ها تخم‌گذاری می‌کنند، اظهار داشت: غذای این پرنده، آرتمیا و حشرات ریز موجود در آب دریاچه ارومیه است و فلامینگوها به علت آبکش‌بودن شکل منقارشان می‌توانند به راحتی از حشرات ریز موجود در آب تغذیه کنند.

 رییس اداره  نظارت بر  امورحیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: تالاب‌های «سولدوز» و «حسنلو» در شهرستان نقده، کانی‌برازان در مهاباد و پارک ملی دریاچه ارومیه مهمترین زیستگاه فلامینگوها در استان به شمار می‌رود.

فلامینگوها از ۹۰ سانتی‌متر تا یک و نیم متر بلندی دارند و به صورت دسته‌جمعی و در دسته‌های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می‌کنند.

آذربایجان‌غربی با دارا بودن بیش از ۳۰۰ گونه از انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی و بیش از ۷۰ تالاب دایمی و فصلی یکی از مهمترین مکان‌های مهاجرت و زیست انواع پرندگان است.

۳۲۱۴/۲۰۹۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha