این معترضان روز گذشته اعلام کردند که به اعتراض هایشان برای توقف تدابیر ریاضت اقتصادی دولت «لنین مورنو» رئیس جمهوری این کشور از جمله لغو یارانه های سوختی ادامه خواهند داد.
لغو یارانه های سوخت منجر به آغاز اعتراهای خیابانی خشونت آمیز در چند شهر اکوادور شد که بیش از 370 نفر بازداشت شدند.
معترضان روز گذشته بار دیگر برخی از مسیرها را در چند شهر مسدود کردند و درگیری های پراکنده ای میان معترضان با نیروهای پلیس گزارش شد.
به دنبال اعتراض ها رئیس جمهوری اکوادور وضعیت فوق العاده دو ماهه در این کشور اعلام کرد. اکوادور که با بدهی خارجی سنگین و کسری مالی روبرو بوده، اخیرا با صندوق بین المللی پول برای دریافت 4.2 میلیارد دلار وام به توافق رسید که این پرداختی منوط به اجرای اصلاحات اقتصادی بوده است.
در مسیر اجرای اصلاحات اقتصادی، دولت اکوادور علاوه بر حذف یارانه های سوختی، در حال کاهش نیروی کار دولتی و خصوصی سازی است.
مورنو که در انتخابات سال ۲۰۱۷ به ریاست جمهوری رسید و جانشین «رافائل کورهآ» شد، اعلام کرد که یارانه سوخت طی ۴۰ سال گذشته اقتصاد کشور را مختل کرده است. وی افزود: اجازه نخواهد داد اعتراضات کشور را فلج کند.
با این حال، معترضان تلاش کردند تا خود را به مقر دولت در کیتو برسانند که این تلاش آنها به درگیری با پلیس منجر شد.
دولت اکوادور در راستای اجرای اصلاحات اقتصادی پیشتر اعلام کرد که از سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) خارج میشود تا بتواند تولید نفت و درآمدهای نفتی خود را افزایش دهد.
نظر شما