۱۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۱۰
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 83505213
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اربعین جلوه قدرت ایران و عراق است

قم -ایرنا - معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه با تاکید بر اینکه اربعین یکی از جلوه‌های قدرت ایران و عراق و موجب قدرت جمهوری اسلامی و عراق است گفت: وظیفه داریم که به برادرانمان درعراق کمک کنیم که این رابطه با نگاه دائمی و بلند مدت گسترش و تعمیق یابد.

سلیم خطیب زاده روز یکشنبه درهم اندیشی نقش پیاده روی اربعین در روابط ایران و عراق در سالن کنفرانس مرکز همایش های غدیر قم با بیان اینکه طبیعی‌ترین رابطه جمهوری اسلامی در منطقه و فرامنطقه با عراق است و نبود و خدشه وارد شدن به این رابطه به طور قطع غیرطبیعی است، افزود: آمریکا در تلاش برای ایجاد اختلاف میان ایران و عراق است و بسیاری از تلاش رسانه های عربی در این زمینه ،خط گرفته از واشنگتن می‌باشد.

وی ، با بیان اینکه روابط اجتماعی، سیاسی، دینی، مذهبی و تاریخی ایران و عراق قابل تفکیک از یکدیگر نیست، ادامه داد: مهمترین حوزه امنیت جمهوری اسلامی به عنوان عمق استراتژی ایران از خلیج فارس تا مدیترانه است و این موجب شده تا محور تهران، بغداد و دمشق برای دشمنان کشنده باشد.

وی  اظهار داشت : طی چند دهه گذشته، رقبای منطقه‌ای ، دشمنان ۲ کشور و همچنین استعمار و استکبار جهانی تلاش کرده‌اند که هیچگاه رابطه تهران و بغداد شکل نگیرد  به همین دلیل رابطه قوی فعلی ایران و عراق برخلاف تمام تلاش دشمنان است.

خطیب زاده، بازگشایی محور بوکمال در عراق و دسترسی جمهوری اسلامی به دریای مدیترانه از طریق عراق و سوریه به واسطه بازگشایی این محور را بسیار راهبردی دانست و تاکید کرد: آمریکا با دادن سفارش مطالعاتی به برخی مراکز پژوهشی به دنبال تضعیف اربعین است.

وی، با تاکید بر اینکه اربعین یکی از مظهرهای روابط راهبردی ایران و عراق است، تاکید کرد: گسترده شدن اربعین در طی چند سال اخیر به دلیل محتوا و ذات این حرکت عظیم است که موجب شده تا اربعین به حرکتی جهانی و  بسیار گسترده در جهان تبدیل شود.

وی با اشاره به روابط سیاسی و اجتماعی ایران و عراق گفت: اولویت بخشی در ارتباط با همسایگان توسط وزارت خارجه مبتنی بر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب طراحی شده است که روابط خارجه جمهوری اسلامی بر اساس این اولویت بندی انجام می‌شود.

خطیب زاده  با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های پژوهشکده‌های کشور پیرامون عراق اظهار داشت: گروه اقدام مطالعات عراق زیرمجموعه مرکز مطالعات سیاسی و بین الملی وزارت امورخارجه همایشی در آبان ماه امسال برگزار می‌کند.

وی اظهار داشت: عراق با تمام مشکلات توانسته است به سطحی از اعتماد به نفس برسد که توان اثرگذاری در سطح بین المللی را دارد.

 خطیب زاده، با اشاره به نظریه‌های فرهنگی رایج در دنیا اظهار داشت: تسلط فرهنگ واحد لیبرالیستی در جهان چندین دهه در دستور کار کشورهای غربی با محوریت آمریکا قرار گرفت و امروز کمتر کسی است که به شکست چنین فرهنگی اذعان و اعترا نکرده باشد.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه، با تاکید بر تغییر نظم بین الملل در جهان ادامه داد: افول آمریکا، تضعیف قدرت دولت ها، کمرنگ شدن نقش دولت ها در فضای بین المللی و همچنین گسترش شبکه‌های اجتماعی و رسانه ای موجب شده است تا نظریه تسلط فرهنگ واحد به طور کل منسوخ شده باشد.

وی ، فرهنگ ایرانی و شیعی را فرهنگی خرد درسطح کلان جهان دانست و اظهار داشت: اگر به رسالت و محتوا و ابزارها به خوبی توجه کنیم، فرهنگ ایرانی اسلامی که به عنوان فرهنگی خرد محسوب می شود میتواند جهانی و فراگیر شود.

خطیب زاده، بُعد زینبی عاشورا را موجب جهانی شدن اربعین دانست و اظهار داشت: اربعین بی‌تردید بزرگترین راهپیمایی و رژه یک مکتب و دین است که راهپیمایی چندین میلیون نفره در این مراسم، بسامدی بسیار گسترده دارد.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امورخارجه، تاکید کرد: اربعین در بعد فرهنگی و رسالت شیعه نامحدود است و آنچه محدود است توان تولید محتوا و شبکه سازی است و هر چه در این زمینه تمرکز بیشتر کنیم به طور قطع موفقیت بیشتری کسب خواهیم کرد.

۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha