همچنین نتایج اولیه انتخابات پارلمانی در کوزوو نشان می دهد که حزب دمکراتیک کوزوو به رهبری "هاشم تاچی" رئیس جمهوری این کشور با کسب ۲۲.۸۲ درصد آرا از دیگر احزاب سیاسی آلبانی تبار در کوزوو هستند که می تواند وارد ساختار جدید پارلمان شود.
به این ترتیب، اتحادیه دمکراتیک کوزوو، جنبش خودمختاری و حزب دموکراتیک، پیروزی خود را در هفتمین دوره انتخابات پارلمانی در کوزوو اعلام کردند.
ائتلاف پیمان برای آینده کوزوو به رهبری "راموش هارادینای" نخست وزیر مستعفی و حزب سوسیال دموکراتیک در این انتخابات ۱۲.۶۶ درصد آرای مردم را کسب کردند.
انتظار می رود که دولت جدید کوزوو از ائتلاف ۳ حزب بزرگ نشکیل شود.
"گلائوک کویوفتسا" یکی از مقامات جنبش خودمختاری که در رده دوم به لحاظ کسب آرای مردم در انتخابات پارلمانی کوزوو قرار دارد پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات در پریشتینا گفت که این جنبش در انتخابات زودهنگام پارلمانی به پیروزی بزرگی دست یافت.
وی همچنین اعلام کرد که این جنبش دولت جدید را با اتحادیه دموکراتیک کوزوو به رهبری "عیسی مصطفی" تشکیل خواهد داد.
صرب های کوزوو که در یک لیست مشترک در انتخابات پارلمانی در کوزوو شرکت کردند ۱۴.۳ درصد آرا را بدست آوردند، به این ترتیب ده کرسی در مجلس کوزوو را برای خود تضمین کردند.
کمیسیون انتخابات کوزوو با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که در هفتمین انتخابات پارلمانی در کوزوو ۴۴.۱۹ درصد رأی دهندگان در دو هزار و ۵۴۷ حوزه انتخاباتی در سراسر این منطقه رأی دادند.
در این دوره از انتخابات پارلمانی که روز یکشنبه ۱۴ مهرماه برگزار شد، رأی دهندگان ۱۲۰ نماینده خود را از بین ۲۰ حزب سیاسی، چهار ائتلاف سیاسی و یک نامزد مستقل که برای ورود به پارلمان رقابت می کنند، انتخاب کردند. طبق قوانین کوزوو، نامزدهای احزاب سیاسی آلبانیایی تبار برای یکصد کرسی پارلمان رقابت کردند و این در حالی است که ۲۰ کرسی دیگر برای جوامع اقلیت های ملی محفوظ و از این تعداد ۱۰ نماینده برای نمایندگان صرب تضمین شده است.
این انتخابات هفتمین انتخابات پارلمانی در کوزوو پس از درگیری های سال ۱۹۹۹ میلادی در این منطقه است.
تمامی انتخابات گذشته به صورت انتخابات زودهنگام برگزار شده و نمایندگانی که درازمدت در پارلمان بودند و بیشترین مدت را در پارلمان سپری کردند به انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۱۰ مربوط می شود که در آن زمان وارد پارلمان شده اند.
دولت راموش هارادینای (آخرین دولت کوزوو است که در سال ۲۰۱۷ انتخاب و پس از استعفای وی در سال ۲۰۱۹، انتخابات زودهنگام کنونی برگزار شد) کمترین زمان را نسبت به دولت های گذشته داشته است.
بر اساس گزارش کمیسیون انخابات کوزوو؛ یک میلیون و ۹۳۷ هزار و ۸۶۸ نفر در این انتخابات حق رأی دادن داشتند که از این تعداد ۱۱۷ هزار و ۸۰۸ نفر در ده منطقه اسکان دارند که اکثر ساکنان انها صرب نشین هستند.
بیش از ۳۴ هزار ناظر بر صحت تمامی حوزه های انتخاباتی در کوزوو نظارت داشتند. نمایندگانی از اتحادیه اروپا نیز به طور جداگانه بر انجام انتخابات در کوزوو نظارت داشتند.
آلبانیایی تبارهای کوزوو در سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷) اعلام استقلال کردند.
بلگراد با ادعای این که کوزوو را استان جنوبی صربستان میداند، اعلام استقلال یکجانبه آن را قبول ندارد و خواستار ابطال سند استقلال کوزوو از راههای دیپلماتیک و صلح آمیز است.
تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین آمریکا کوزوو را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته اند و این در حالی است که فدراسیون روسیه، چین و صربستان از کشورهایی به شمار می روند که اعلام استقلال کوزوو را قبول ندارند.
نظر شما