این روزها از گوشه و کنار هرمزگان شاهد حرکت موج خروشان مردم عاشق و دوستدار اهل بیت (ع) برای شرکت در پیادهروی عظیم اربعین هستیم که به توصیه پزشکان متخصص و فعالان حوزه بهداشت و درمان این استان ، با توجه به شمار بالای شرکت کنندگان در این اجتماع عظیم حسینی و مسیر طولانی پیادهروی، باید شرکت کنندگان در این راهپیمایی به ویژه بیمارانی با سابقه ناراحتی های قلبی، تنفسی، پوستی، فشار خون، چربی، دیابت و سایر موارد نسبت به مساله سلامت خود توجه ویژه داشته باشند تا بتوانند بدون ایجاد ناراحتی برای خود و اطرافیان، از برکات معنوی این سفر بهره مند شوند.
بیماران قلبی از پیاده روی اجتناب کنند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی هرمزگان گفت: به بیماران قلبی و کسانی که سابقه ناراحتی قلبی داشته اند، توصیه می کنیم از پیاده روی اجتناب کنند.
دکتر حسین فرشیدی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: این افراد در صورت شرکت در پیاده روی اربعین باید تمام داروهای خود را به همراه داشته و در صورت درد قفسه سینه، در اسرع وقت به نیروهای اورژانس اطلاع دهند.
این متخصص قلب و عروق با تاکید بر ضرورت توجه ویژه بیماران قلبی به توصیه های پزشکان، افزود: داشتن داروهایی همچون داروهای زیرزبانی برای بیماران قلبی بسیار حائز اهمیت است و نباید نسبت به این مساله سهل انگاری شود.
فرشیدی گفت: توصیه میشود بیمارانی که به بیماریهای مزمنی همچون دیابت و فشار خون مبتلا هستند، قبل از عزیمت به کشور عراق و شرکت در مراسم پیاده روی اربعین، به پزشک خود مراجعه کرده و با اجازه پزشک خود در این سفر حضور یابند.
بیماران قلبی و عروقی هرمزگان قبل از خروج از مرز واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: افرادی که دچار بیمارهای حاد قلبی و تنفسی هستند، کودکان، کهنسالان و دیگر گروههای پرخطر و آسیب پذیر استان که قصد شرکت در پیاده روی عظیم اربعین حسینی را دارند، قبل از خروج از مرز، واکسن آنفلوآنزا را با رعایت زنجیره سرما از داروخانه های مجاز تهیه و تزریق کنند.
دکتر عبدالله غریب زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رعایت بهداشت فردی را یکی از نکات مهم در پیاده روی اربعین دانست و افزود: شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون جهت جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریهای عفونی به ویژه بیماریهای تنفسی همچون آنفلوآنزا الزامی است و تا حدامکان باید از روبوسی و دست دادن پرهیز شود.
وی با اشاره به شرایط خاص بیماران دیابتی، خاطرنشان کرد: بیماران دیابتی باید در صورت ایجاد هرگونه زخم در پاهایشان، سریعا به مراکز بهداشتی در طول مسیر مراجعه کنند تا دچار زخم دیابتی نشوند و این بیماران باید به طور مرتب پاهای خود را شست و شو دهند.
زائران از حمل غذاهای فسادپذیر پرهیز کنند
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با توجه به طولانی بودن مسیر پیاده روی، زائران باید از حمل غذاهای فسادپذیر پرهیز کنند.
دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: بازرسان وزارت بهداشت بر وضعیت بهداشتی موکب ها در طول مسیر نظارت دارند و زائران تا حد امکان آب و غذا را از موکب های ایرانی تهیه کنند.
وی خاطرنشان کرد: زائران باید از مصرف نوشیدنی های داغ در داخل لیوان های پلاستیکی به شدت اجتناب کرده و هنگام تشنگی از آب های بسته بندی استفاده کنند.
نوروزیان تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مانند سال های گذشته، آماده ارائه هر گونه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران در مسیر پیادهروی اربعین حسینی است.
ثبت نام بیش از ۲۴ هزار نفر از مردم هرمزگان برای شرکت در پیاده روی اربعین
جانشین مدیرکل حج و زیارت هرمزگان گفت: از ابتدای ثبت نام در سامانه سماح (اول شهریور) تا اول مهرماه، بیش از ۲۴ هزار نفر از مردم استان برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین حسینی نام نوییسی کردند.
سجاد قادری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مهلت نام نویسی پیاده روی اربعین حسینی در سامانه سماح به نشانی اینترنتی samah.haj.ir تا ۲۷ مهرماه است.
وی با اشاره به این که سال گذشته ۲۵ هزار نفر از هرمزگان در پیاده روی اربعین شرکت کردند، پیش بینی کرد: امسال این آمار به ۳۵ هزار نفر برسد.
قادری خاطرنشان کرد: افراد متقاضی برای نام نویسی در پیاده روی اربعین میتوانند با در دست داشتن اصل گذرنامه و رونوشت صحفه نخست شناسنامه خود به دفاتر زیارتی هرمزگان مراجعه کنند.
جانشین مدیرکل حج و زیارت هرمزگان اظهار داشت: هزینه نام نویسی و بیمه برای شرکت در پیاده روی اربعین ۲۲۰ هزار ریال است که هنگام ثبت نام در سامانه سماح از زائران دریافت میشود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه امسال نیازی به روادید برای زائران پیادهروی اربعین نیست، گفت: شرکت کنندگان در این مراسم باید بیمه نامه را در طول سفر همراه خود داشته باشند.
۷۱۹۸/۲۰۹۴
نظر شما