۱۵ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۱۳
کد خبرنگار: 2534
کد خبر: 83506674
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

عزم جزم وزیر ارتباطات برای پایان‌دادن به فعالیت وس ها  

تهران- ایرنا- رسانه های داخلی به شکایات مردمی نسبت به فعالیت خدمات ارزش افزوده (VAS) اپراتورهای تلفن همراه پرداختند و از مواضع قاطع محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر دادند.

به گزارش‌گروه نشریات خبری ایرنا، گذشته از کارکرد مفید برخی از شرکت های خدمات ارزش افزوده، براساس گزارش‌های متعدد مردمی عضویت در چنین خدماتی، بسیار سهل اما خروج از آنها بسیار سخت و پیچ در پیچ است، به عبارت دیگر ارائه‌دهندگان چنین خدماتی به عمد شرایط عضویت را آسان و شرایط خروج و انصراف از آن را دشوار کرده‌اند و از روش افزایش تصاعدی مشترکان و کسر مبلغی بابت هر پیام متنی یا تصویری درآمد بادآورده‌ای به جیب می‌زنند، بدون آن‌که مابه‌ازای آن خدمات ارزشمندی به مردم ارایه دهند، در این میان بخشی از جامعه که کمتر با ترفندهای این‌چنینی آشنا هستند، در معرض این نوع کلاهبرداری قرار می‌گیرند و جیب‌شان خالی و به جیب وس‌داران (ارائه دهندگان خدمات ارزش افزوده) سرازیر می‌شود و ارایه‌دهندگان خاموش خدمات ارزش افزوده تاکنون بدون آنکه رخ بنمایند، در پشت حاجب خویش مشغول شمردن دسته‌های اسکناس بودند که به یکباره وزیر ارتباطات با تکیه به تعدد شکایات مردمی نخستین اولتیماتوم را صادر کرد و و در توییتر اعلام کرد قصد قطع این خدمات را دارد.  

بررسی امروز روزنامه ها، تارنماها و خبرگزاری های داخلی نشان می دهد که رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در راستای تصمیم محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر پایان‌دادن به فعالیت سرویس‌های ارزش افزوده (VAS) با به کار بردن عناوینی چون نبرد سنگین با سلاطین ارزش افزوده؛ پشت پرده تخریب‌های اخیر وزیر ارتباطات و راه اندازی هشتگ حق الناس برای بازگرداندن حقوق مردم به آنها به تبیین مواضع وی پرداختند.

از طرف دیگر رسانه های منتسب به جریان اصولگرا به این مطلب واکنش کمتر داشتند.

رسانه های اصلاح طلب

اولتیماتوم  وزیر ارتباطات به  ارائه دهندگان خدمات ارزش افزوده

در تیتر نخست روزنامه ایران با عنوان نبرد سنگین با سلاطین ارزش افزوده آمده است: با شدت گرفتن شکایت‌های مردمی و تأیید کلاهبرداری‌ها در این بخش اولتیماتوم وزیر شدت گرفت و از طریق توییتر اعلام کرد قصد قطع این خدمات را دارد و این‌بار چوب ضخیم‌تری را داخل حوض انداخت، (اشاره به موضوعی که  نگارنده در مقدمه  این گزارش ارائه دارد، مبنی بر این که سال گذشته در آیین گشایش الکامپ، وزیر کویری ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از پدر مرحومش ضرب‌المثلی را عنوان کرد بدین مضمون: «وقتی چوب را در حوض بندازی دزد خودش می‌رود بالای دیوار» آن زمان خیلی متوجه کنه مفهوم این ضرب‌المثل محلی نشدم و از کنار آن گذشتم اما همواره آن را در ذهنم بلغور می‌کردم و دنبال مصداق آن بودم. با جدی شدن ماجرای خدمات ارزش افزوده و شکایت‌های متعدد مردمی از این خدمات و واکنش آذری جهرمی به تضییع حقوق مردم در ارائه این خدمات کم‌کم متوجه مفهوم این ضرب‌المثل شدم.) اما هنوز پنهان‌شدگان پشت حاجب به خود نیامده بودند که این‌بار وزیر با تعیین وقت اولتیماتوم داد و چنان چوبی در حوض انداخت که همه کلاهبرداران به بالای دیوار فرار کردند و چهره‌شان مشخص شد و حالا نوبت سنگ‌پرانی آنها به سوی وزیری است که می‌خواهد حقوق مردم را از حلقوم کلاهبرداران بیرون آورد و در حیطه مسئولیت خویش مدافع حق‌الناس باشد. در روزهای اخیر بالای بام‌رفتگان به اتفاق درصدد تلافی این اقدام وزیر هستند و حق هم دارند. خواب خوششان به‌هم ریخته، درآمد قریب به ۲۵۰۰ میلیاردی قرار است قطع شود، درآمدهایی که قرار بود در تبلیغات استفاده و رؤیاهای سیاسی‌شان را تحقق بخشد، در پرده ابهام است و در یک کلام کار وکاسبی‌شان در حال رکود و درآمد بادآورده در حال افول است. حالا بالای بام‌رفتگان برای خلاصی از این مهلکه به هر حربه‌ای متوسل می‌شوند و دربه‌در دنبال سند و پرونده‌های خاک‌خورده می‌گردند تا شاید دستاویزی برای تخریب و تهدید و تحدید پیدا کنند. آنچه مسلم است، «فساد» این غده سرطانی راهی جز ریشه‌کن شدن ندارد. مردم از کسانی که به حقوق‌شان تعدی می‌کنند شاکی‌اند و از دولتمردان توقع دارند بدون اغماض چوب را داخل آب اندازند و چهره متعدیان به حقوق مردم را آشکار کنند و حقوق مردم را از آنها باز ستانند.

هشتگ حق الناس

در بخش دیگری از گزارش این روزنامه می خوانیم: #حق الناس، یکی از هشتگ‌هایی است که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها در اطلاع‌رسانی‌های خود درباره فسادها یا بازگرداندن حقوق مردم به آنها، از آن استفاده کرده است. حالا اما این هشتگ وارد فاز جدیدی شده و جهرمی در قالب این هشتگ و چند هشتگ دیگر بر موضوع خدمات ارزش افزوده(VAS) تمرکز کرده است.

وزیر ارتباطات معتقد است خدمات ارزش افزوده، گردش مالی ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی سالانه دارد که بخش عمده‌ای از آن ناصواب است و حتماً  تبعات گسترده ای دارد. از نگاه وی این پول، غیرشفاف است و ممکن است در جاهای ناصواب و حتی در برخی موضوعات سیاسی ازجمله انتخابات هم مورد استفاده قرار بگیرد. این اظهارنظر جهرمی، بازتاب‌های بسیاری در فضای مجازی داشت و در پاره‌ای موارد حتی نمایندگان اصولگرا نیز با وزیر همراهی و از آن به‌عنوان قمار یاد کردند.

تخریب وزیر ارتباطات 

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان پشت پرده تخریب‌های اخیر وزیر ارتباطات نوشت: جوان‌ترین وزیر دولت دوازدهم این روزها دست روی پرونده‌ای گذاشته است که شاید اگر جوان نبود، توان و انرژی پیگیری آن را نداشت و شاید اصلا به آن ورود نمی‌کرد، چراکه میدانی است پر از سنگلاخ؛ «وس» یا همان سرویس‌های ارزش افزوده، موضوعی است که این روزها دیگر کمتر کسی است که نام آن را نشنیده باشد. پرونده‌ای که قرار است به‌زودی با تصمیم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای همیشه بسته شود تا سودجویان با سوءاستفاده از ناآگاهی مخاطبان نتوانند درآمد کسب کنند. درآمدی که گاهی به دو هزار میلیارد تومان می‌رسد و طبیعی است که مقابله با چنین پرونده‌ای آسان نخواهد بود، همان‌طورکه پیش از همگان آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، در پخش زنده اینستاگرامی خود گفت حاضر است هر هزینه‌ای را پرداخت کند، اما بساط ارزش‌افزوده‌ای‌ها برای همیشه جمع شود. از همان روزی که کاربران مختلف در شبکه‌های اجتماعی هشتگ «پایان وس» را استفاده کردند و افکار عمومی نارضایتی خود از کلاهبرداری سرویس‌های ارزش افزوده را در شبکه‌های اجتماعی فریاد زدند، موج تخریب وزیر جوان ارتباطات توسط برخی حساب‌های کاربری خاص در شبکه‌های اجتماعی و برخی خبرگزاری‌های داخلی آغاز شد.

 نکته جالب هم‌صدایی رسانه‌های خارجی که پیش‌تر عناد خود با نظام جمهوری اسلامی ایران را نشان داده‌اند، با برخی رسانه‌های تندرو داخلی بود. اتفاق نظر عجیبی که پیش از این همانندش را کمتر دیده بودیم و این مهم نشان می‌دهد جهرمی بر چه پرونده‌ای دست گذاشته و مخالفانش بیش از هر چیزی به فکر منافع شخصی و تسویه‌حساب سیاسی هستند و تنها چیزی که برایشان ارزش ندارد، سرمایه مردم است؛ همان موضوعی که وزیر ارتباطات بارها به آن با هشتگ حق‌الناس اشاره کرده است.

این روزنامه  در بخش دیگری از گزارش خود می نویسد:  یکی از خبرگزاری‌های داخلی که در مخالفت با دولت ید طولایی در این شش سال داشته، با انتشار خبری مدعی شد آذری‌جهرمی در سال ۹۶ برای سفر به بیرجند از هواپیمای اختصاصی استفاده کرده است. این خبر ساعتی پس از انتشار تکذیب شد؛ اما مدیران این رسانه هرگز به این پرسش پاسخ ندادند که اگر از سال ۹۶ از این موضوع اطلاع داشتند، چرا تاکنون سکوت کرده‌اند؟ چرا به‌محض اعلام پایان وس توسط وزیر ارتباطات این خبر منتشر شد؟ آیا ارتباطی در تعطیلی سرویس‌های ارزش افزوده و انتشار این خبر وجود دارد؟

سخنان وزیر ارتباطات درباره خدمات ارزش افزوده

به گزارش خبرگزاری ایلنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درحاشیه بازدید از شتاب ‌دهنده کودک آنلاین درباره حاشیه‌های به وجود آمده در بازار وس (خدمات ارزش افزوده) اظهار کرد: بیش از سه سال است که اپراتور موبایل اول کشور طرح حمایت مالی خود از تیم ملی فوتبال را به پایان رسانده اما همچنان از جیب مردم به حساب این اپراتور پول واریز می‌شود.  برآورد ما نشان می‌دهد که تقریبا ماهی ۲ میلیارد تومان از جیب مردم به حساب اپراتور موبایل اول کشور در غالب حمایت از تیم ملی فوتبال واریز می‌شود.

آذری جهرمی با اشاره به جو منفی که علیه وی در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی آغاز شده است، گفت: به رغم تمام مباحث پیش‌آمده درباره ارزش افزوده، من جلوی این کار را می‌گیرم چراکه فردای قیامت نمی‌توانم پاسخگوی حقوق مردمی باشم که بر گردنم است.  وی با رد این ادعا که خودتان آغازکننده ایده وس بودید و حالا به دنبال پایان دادن به آن هستید، گفت: مستندی در این مورد وجود ندارد و اگر کسی می‌گوید که ایده وس برای من است، سند ارائه کند. البته خدمات ارزش افزوده در حوزه موبایلی با مجوز از نهادهای مختلف انجام می‌شود اما راه‌های درآمدزایی آنها از نظر ما غیرقانونی است.

رسانه های اصولگرا

وزارت ارتباطات 

مشرق نیوز در گزارشی آورد: در ۲۶ شهریور، آذری جهرمی، با یک توئیت، با هشتگ  «پایان وس»،  به نوعی اعلام جنگ با کلیت «سرویس‌های ارزش افزوده» داد. او مدعی شد که برای دفاع از «حق الناس» هیچ «خط قرمزی» ندارد... غیرت و تعصب یک مسوول ارشد در سطح وزیر برای «حق‌الناس»، بسیار اتفاق مبارکی است و همگان باید از هر اقدامی از سوی مسوولان، که هدف آن جلوگیری از تضییع حقوق مردم است، حمایت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha