ابراهیم جلیلی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این معدن دارای ذخیره بالغ بر ۲۰۰ هزار تن بوده و با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد ریالی موجب اشتغال مستقیم ۲۰ نفر شده است.
وی از صادرات محصول و توسعه بخشهای فرآوری در این معدن خبر داد و افزود: سنگ تزیینی مرمریت سیاه منطقه آزاد ماکو توانسته در یکسال اخیر جایگاه قابل توجهی در بازار سنگهای تزیینی داخل کشور فراهم کند.
وی ادامه داد: سازمان منطقه آزاد در حال برنامه ریزی برای برند سازی این سنگ خاص و کم نظیر در کشور است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۳۵ معدن در منطقه آزاد ماکو وجو دارد که نیمی از آنها فعال است.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد ماکو کل سرمایهگذاری در این حوزه را از ابتدای سال جاری ۳۷۰ میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: از ابتدای سال جاری پنج پروانه معدن در حوزه آهک، شن و ماسه، سیلیس، مرمریت و مرمریت سیاه صادر و ۲۰۷ نفر نیز در این معادن مشغول فعالیت شده است.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهیالیه شمال غرب کشور واقع شده است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومتر مربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.
۷۱۳۲/۲۰۹۳
نظر شما