به گزارش پایگاه خبر ساینس دیلی، چاپگرهای سهبعدی به دو درجه حرفهای و مصرفکننده تقسیمبندی میشوند. چاپگرهای سهبعدی درجه مصرفکننده در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کردهاند.
محققان پژوهشگاه جورجیا ذرات ساطعشده از چاپگرهای سهبعدی را جمعآوری و تاثیر آن را با آزمایشهای گوناگون روی سلولهای سیستم تنفسی ارزیابی کردند. نتایج تمام آزمایشها نشان میدهد تمام این ذرات سمی هستند. مطالعات دیگری نیز بر کمیت این ذرات تمرکز کرده است.
چاپگرهای سهبعدی رشتههای پلاستیکی را ذوب میکنند و با قرار دادن لایه به لایه مذاب، حجم مورد نظر را شکل میدهند. گرم کردن پلاستیک، موجب آزاد شدن ترکیبات فراری میشود که تاثیر نامطلوبی بر سیستم تنفسی دارد. بر اساس این مطالعه هرچه دمای لازم برای ذوب این مواد بالاتر باشد، میزان ذرات ساطعشده نیز بیشتر است. برای مثال رشتههای پلاستیکی ABS نسبت به رشتههای PLA به دمای بیشتری برای ذوب نیاز دارند؛ از این رو انتشار ذرات نیز بیشتر است.
محققان به دنبال راهکارهایی برای کنترل و کاهش آسیب این ذرات هستند. استفاده از تهویه مناسب در مکان چاپگر سهبعدی، تنظیم دمای مناسب و در محدوده ایمن، نزدیک نشدن به چاپگر هنگام کار و استفاده از چاپگرهای تایید شده و استاندارد از جمله مهمترین راهکارهایی هستند که میتوان در این زمینه استفاده کرد.
نتایج این مطالعه در نشریه Environmental Science & Technology منتشر شده است.
تهران- ایرنا- مطالعات اخیر محققان پژوهشگاه فناوری جورجیا در آمریکا نشان میدهد ذرات ساطعشده از پرینترهای سهبعدی بر کیفیت هوای فضای بسته تاثیرگذارند و سلامت سیستم تنفسی را تهدید میکنند.
اخبار مرتبط
-
ساخت چاپگري با قابليت چاپ سه بعدي لايههاي نازك
تهران- ايرنا- محققان چاپگر سه بعدي ساخته اند كه ميتواند با استفاده از نانوذرات و ايجاد ساختاري…
-
برخی از محصولات چاپگرهای سه بعدی سمی هستند
تهران- ایرنا- محققان در جریان پژوهش های خود متوجه شدند برخی از اقلامی كه توسط چاپگرهای سه بعدی…
-
ابداع روشي براي چاپ سه بعدي قلب انسان
تهران-ايرنا- محققان روشي را براي چاپ سه بعدي بافت ها و ارگان هاي مصنوعي بدن انسان طراحي كرده…
نظر شما