پس از درخواست شرکت های تحویل غذا و همچنین داروی هند مانند "زوماتو"، "سویگی"، "دانزو" و "زیپ لاین" جهت استفاده از پهپاد در ارائه خدمات، سازمان مرکزی هواپیمایی غیر نظامی هند اعلام کرده است که تا چند ماه آینده ارائه اینگونه خدمات با استفاده از پهپاد در هند آزاد خواهد شد.
یک مقام هندی که نخواست نامش فاش شود گفت: اولین خدمات رسانی دارویی و تحویل غذا با استفاده از پهپاد در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ انجام خواهد شد. سازمان مرکزی هواپیمایی غیر نظامی هند هم اکنون از شرکت های متقاضی درخواست کرده است تا اطلاعات بیشتری در این خصوص تهیه کرده و آنها را ارائه کنند.
شرکت های دارویی هند مانند "زیپ لاین و رد وینگ" که به مناطق مختلف این کشور دارو ارسال می کنند اعلام کرده اند که در صورت آزاد شدن استفاده از پهپاد، تحویل دارو به مناطق دور افتاده هند با سرعت بسیار بیشتری انجام خواهد شد.
هم اکنون پرواز پهپاد ها بر آسمان شهر های بزرگ هند مانند دهلی نو و مومبای ممنوع است.
دیپیندر گویال رییس شرکت "زوماتو" بزرگ ترین شرکت تحویل غذا در هند گفت: در صورت استفاده از پهپاد، تحویل غذا ظرف کمتر از ۱۵ دقیقه انجام خواهد شد. جاده های شهری هند برای تحویل سریع غذا مناسب نیستند. هم اکنون ناوگان موتوری زوماتو می توانند ظرف ۳۰ دقیقه غذای سفارش شده را به مشتری تحویل دهند.
شرکت زوماتو در ماه ژوئن سال جاری به صورت آزمایشی یک سفارش غذا را با استفاده از پهپاد تحویل داد. اگرچه این آزمایش در خارج از شهر های هند انجام شد اما پهپاد این شرکت توانست یک مسافت ۵ کیلومتری را ظرف ۱۰ دقیقه طی کرده و غذا را به مشتری تحویل دهد.
این شرکت سال گذشته یک شرکت دانش بنیان هندی که در ساخت پهپاد تخصص داشت را خریداری کرد. شرکت زوماتو اعلام کرده است که پهپاد های این شرکت کاملا اتوماتیک عمل خواهند کرد و در آنها از جدید ترین تکنولوژی های هوش مصنوعی استفاده خواهد شد.
پیش از این استفاده از پهپاد برای تحویل غذا در کشورهایی چون آمریکا و تعدادی از کشور های اروپایی آغاز شده بود.
اما اکثر کشور ها به دلیل نگرانی های امنیتی و همچنین احتمال نقض حریم خصوصی افراد، با ارائه خدمات توسط پهپاد مخالفت کرده اند.
در آمریکا از سال ۱۳۹۵ تاکنون تحویل سریع غذا و نوشیدنی داغ با پهپاد به طور رسمی آغاز شده است.
شرکت اوبر برای تحویل غذا به مشتریان خود از این تکنولوژی بهره گرفته است.
البته این تحویل در مقابل درب خانه مشترکان انجام نمیگیرد و برای فرود پهپادها نقاط امنی در نظر گرفته شده است. پس از فرود، کارکنان شرکت بستههای غذایی را تحویل گرفته و در مقابل درب خانهها به سفارشدهندگان تحویل میدهند. نقطه امن فرود میتواند سقف یک وسیله نقلیه باشد که از طریق اسکن بارکد برای دستگاه قابل شناسایی است.
صاحبنظران این نوآوری را گامی بلند به سوی استفاده هرچه بیشتر از فناوریهای نوظهور در توسعه صنایع مختلف نظیر خدمات غذایی عنوان می کنند.
همچنین استفاده از پهپاد برای تحویل غذا سال گذشته در چین کلید خورد.
شرکت "ال می" وابسته به شرکت علی بابا برای صرفه جویی در وقت، از پهپادها برای تحویل در غذا در در پارک صنعتی "جین شان" شانگهای استفاده میکند.
۱۷ مسیر در این پارک وجود دارد که در هر کدام از مسیرها، ۲ نقطه تحویل غذا وجود دارد.
غذای مشتری باید در عرض ۲۰ دقیقه به وی تحویل داده شود که اصولا با استفاده از خودروهای معمولی که در ترافیک میمانند، زمان بیشتری طول خواهد کشید.
این شرکت معتقد است که استفاده از این پهپادها هزینههای فرآیند تحویل غذا را کاهش میدهد و موجب افزایش پنج برابری درآمد پیکهای موجود میشود.
نظر شما