۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۵۲
کد خبرنگار: 2998
کد خبر: 83508694
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نشست سران هند و چین و تلاش برای حفظ مذاکرات

۱۷ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۵۲
کد خبر: 83508694
نشست سران هند و چین و تلاش برای حفظ مذاکرات

تهران – ایرنا – نشست غیررسمی سران دو کشور رقیب چین و هند، در حالی قرار است هفته آینده برگزار شود که احتمالا تنها دستاورد ملموس آن، حفظ ارتباط و مذاکرات میان رهبران پکن و دهلی خواهد بود.

به گزارش روز چهارشنبه رسانه های آسیایی، شی‌ جین‌پینگ رئیس جمهوری چین و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند قرار است هفته آینده در نزدیکی شهر چنای هندوستان دیداری غیررسمی داشته باشند. این دیدار، دومین ملاقات غیررسمی دو رهبر، پس از نشست ووهان چین در سال ۲۰۱۸ خواهد بود.

با وجودی که مدیران ارشد دو کشور به‌ندرت با یکدیگر دیدار می‌کنند، اما پیش‌بینی رسانه‌ها از دستاوردهای نشست آتی، با توجه به چالش‌های جدی در روابط پکن و دهلی، چندان مثبت نیست.

تارنمای گروه تحلیل آسیای جنوبی درباره این دیدار نوشته است: اختلاف‌های مرزی، حمایت راهبردی چین از پاکستان و مخالفت چین با عضویت دایم هند در شورای امنیت سازمان ملل و در گروه تامین‌کنندگان هسته‌ای (NSG)، پیشاپیش کار دو کشور برای توسعه روابط را دشوار کرده است. اکنون مشکل تازه‌ای هم به این فهرست اضافه شده است و آن علاقه واشنگتن و مسکو به جذب هند به عنوان شریک راهبردی است.

از سوی دیگر، هند نیز با فسخ ماده ۳۷۰ از قانون اساسی خود که به کشمیر اختیارات و جایگاه ویژه‌ای می‌داد، نه‌تنها پاکستان، بلکه چین را هم خشمگین کرده است. خشم پکن از این رویداد را می‌توان در نزاع‌ نیروهای مرزی چین و هند در منطقه دریاچه پانگونگ ناحیه لداخ و نیز در گزارش‌هایی از ورود نیروهای چینی به آروناچال پرادش مرکزی که پس از الغای ماده ۳۷۰ روی داد، مشاهده کرد.

افزون بر این، باید حضور روزافزون چین در اقیانوس هند را نیز در نظر داشت که به کاهش تسلط دهلی بر این اقیانوس راهبردی منجر می‌شود. در این مورد البته آمریکا، ژاپن، استرالیا و فرانسه از دهلی نو پشتیبانی می‌کنند.

روزنامه هندوستان‌تایمز نیز امروز نوشت: انتظاری که از نشست مامالاپورام در نزدیکی چنای می‌توان داشت، این است که به روند ارتباطات میان دو کشور، سرعت ببخشد.

هندوستان‌تایمز یادآور شد که در هفته‌های اخیر، مخالفت جدی هند با موضع‌گیری چین به نفع پاکستان در ارتباط با کشمیر و تعویق مذاکرات نمایندگان ویژه دو کشور برای حل اختلافات مرزی، حتی سرنوشت دیدار غیررسمی سران را هم در هاله‌ای از ابهام فرو برد.

اگرچه هنوز بیانیه رسمی درباره دیدار سران منتشر نشده است، اما منابع آگاه می‌گویند این دیدار در شهرکی در ۵۵ کیلومتری چنای انجام خواهد شد و چون ملاقات، غیررسمی است، دستور جلسه ثابتی هم برای آن تدوین نشده است.

به نوشته هندوستان‌تایمز، آخرین تنش میان پکن و دهلی، به‌تازگی و زمانی رخ داد که یائو جینگ، سفیر چین در پاکستان، گفت "ما داریم تلاش می‌کنیم تا مردم کشمیر به حقوق اساسی خود و به عدالت دست یابند. باید راه‌حلی توجیه‌پذیر برای مشکل کشمیر پیدا شود و چین در راستای امنیت و ثبات منطقه‌ای، در کنار پاکستان خواهد ایستاد. "

با این حال، سفیر چین در هند کوشید فضا را برای دیدار رهبران دو کشور، آرام کند. وی در توییتر نوشت: بر اساس هدایت رهبران ما، روابط چین و هند پیشرفت‌های باثباتی را تجربه کرده است و ما با نگاه به آینده، باید از آثار مثبت دیدار غیررسمی ووهان بهره‌برداری کنیم و اجماع رهبران خود را به تمام سطوح مدیریتی بسط دهیم و برای دیداری بهتر، انرژی مثبت جمع کنیم.

هفته گذشته، مخالفت چین با برگزاری جشن تولد مهاتما گاندی در یک پارک عمومی پکن، باعث ناخوشنودی سفارت هند شد و متقابلا، برگزاری رزمایش نظامی هند در منطقه آروناچال پرادش هم واکنش منفی چین را به همراه داشت. موضع هند درباره فعالیت چینی‌ها در منطقۀ انحصاریِ اقتصادیِ ویتنام نیز عامل دیگری برای تنش در روابط دهلی و پکن بوده است.

هندوستان‌تایمز، در این گزارش، به نقل از براهما چلانی، تحلیلگر امور راهبردی، نوشت: نشست سران دو کشور در مامالاپورام، بیشتر می‌تواند رویدادی برای حفظ ظاهر باشد و تعهد رهبران دو کشور به تداوم نشست ووهان در سال ۲۰۱۸ را نشان دهد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha