۱۶ مهر ۱۳۹۸، ۱۵:۴۸
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 83508764
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آیا ترامپ در معرض توفان اطلاعاتی افشاگرها قرار دارد؟

تهران -ایرنا - رسوایی تماس تلفنی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا با یک رهبر خارجی که با افشاگری یک مامور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) آغاز شد با مطرح شدن افشاگر دوم، ترامپ را در بحبوحه کمپین های انتخاباتی در معرض توفان اطلاعاتی ناشی از افشاگری ها قرار داده  است.

رسوایی ترامپ با شکایت افشاگری آغاز شد که درباره نحوه عملکرد ترامپ در آگوست گذشته شکایت کرده بود. هویت این فرد هنوز معلوم نیست اما بر اساس گزارش نیویورک تایمز یک مامور سیا است. از آن زمان به بعد بخشی از تلاش های ترامپ دفاع از خود بوده که آن را از طریق حملات لفظی به افشاگر  محقق کرده است.

  ترامپ در وهله نخست به این مساله اشاره دارد که شکایت این افشاگر بر اساس اطلاعات دست اول نبوده و او ادله خود را بر اساس آنچه که از مقامات دولتی دیگر شنیده مطرح کرده است.

اما آنچه که با رسوایی سوء استفاده از قدرت آغاز شد اکنون به رسوایی فساد مالی تبدیل می شود. گزارش جدید آسوشیتدپرس فاش کرد تلاش هایی از سوی متحدان ترامپ انجام شده تا از قِبَل توافقات گاز طبیعی اوکراین ثروت اندوزی کنند.

اما روز جمعه روزنامه  نیویورک تایمز گزارش داد افشاگر دومی هم که او نیز از مقامات اطلاعات آمریکا است اطلاعات مستقیم تری در اختیار دارد و در حال بررسی این مساله است که شکایتی را تنظیم کند یا نه. افشاگر دوم هم با دادستان کل آمریکا گفت وگو کرده است.

این درحالیست که وکلای افشاگر اول اعلام کرده اند که آنها وکیل یک افشاگر دیگر هم هستند.

«مارک زید» وکیل افشاگر اول گفته تیم او اکنون وکالت چند افشاگر را برعهده دارد که با این پرونده در ارتباط هستند. وی در پاسخ به سوال روزنامه وال استریت ژورنال گفت «قطعا چندین افشاگر وجود دارد»

بنابراین وجود دو افشاگر تاکنون ثابت شده اما این که بر  تعداد افشاگران افزوده می شود باید منتظر تحولات آینده شد.

هنوز معلوم نیست که در جلسه علنی شهادت افشاگر دوم در کنگره چه خواهد گفت.

تراکپ تاکنون پای  «ریک پری»  وزیر انرژی را به وسط کشیده وبه نظر می رسد قصد دارد گناه کل این رسوایی را به گردن او بیندازد.

افشاگری های جدیدی جنجال تازه ای را در آمریکا بر سر تعاملات خارجی ترامپ و تلاش هایش برای کارشکنی در مقابل نقش قانونی کنگره  برای نظارت بر دستگاه مجریه برانگیخته است.

شبکه خبری سی ان ان درگزارشی در همین ارتباط نوشت: ادعاهای افشاگران قطعا این باور را در میان ترامپ وحامیانش تقویت خواهد کرد که نیروهای فاسد ونابکاری در درون تشکیلات اطلاعاتی آمریکا تلاش می کنند او تضعیف کنند و آنها با این اقدام خود اعتماد رئیس جمهور آمریکا را به سازمان های اطلاعاتی آمریکا کاهش می دهند.  

حال باید دید که آیا دور جدید افشاگری های اطلاعاتی علیه ترامپ در واقع بخشی از قیام نهادهای کشور علیه رئیس جمهور آمریکاست و موضع او را تضعیف خواهد کرد یا او همچنان نقش تدافعی را ایفا می کند  و سعی می کند از اتهاماتش شانه  خالی کند. اما آنچه که محرز است این است که شکاف و بی اعتمادی بین رئیس جمهور آمریکا وجامعه اطلاعاتی این کشور موضوع جدیدی نیست.

ترامپ پیشتر ارزیابی جامعه اطلاعاتی درباره تعهد ایران به توافق هسته ای و مسائل مربوط به موضوع کره شمالی را رد کرده بود. این برای چندمین بار است که ترامپ ارزیابی های جامعه اطلاعاتی آمریکا را نادیده می گیرد و می گوید او بیش از آنها درباره مسایل جهانی می داند.

پیشتر، گمانه زنی هایی درباره آسیب پذیری ترامپ در مقابل قیام از درون نهادهای دولتی و حتی همپیمانان جمهوری خواه ترامپ مطرح شده بود. گاردین چندی پیش در گزارشی تحت عنوان «آیا میت رامنی سرکرده قیام جمهوری خواهان علیه ترامپ است؟» به کنکاش در این زمینه پرداخته بود.

رامنی نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۹۱۲ گفته بود: جهان در حال نظاره است. آمریکا به دنبال نقش رهبری است... اظهارات و عملکرد ترامپ باعث نارضایتی از آمریکا در جهان  شده است.»

اما موضع روز دوشنبه ترامپ درخصوص سوریه نیز باز هم موضوع قیام جمهوریخواهان علیه ترامپ را در رسانه های آمریکا مطرح کرد. ترامپ در اظهاراتی ضد ونقیض اعلام کرده نیروهای آمریکایی را ازشمال سوریه خارج می کند؛ موضعی که خشم جمهوری خواهان کنگره و مخالفان چنین سیاستی را در بین متحدان آمریکا برانگیخته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha