آیت الله محسن اراکی روز چهارشنبه در نشست تشریح عملکرد مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت بیست و نهمین سالگرد تاسیس این مجمع گفت: سال های گذشته دچار چالش بزرگ تکفیری در بیشتر کشورهای اسلامی؛ مانند سوریه، لبنان، عراق، افغانستان و اندونزی بودیم و تلاش کردیم با برگزاری کنفرانس های مختلف و دیگر اقدامات تقریبا تروریسم تکفیری را برچینیم. امروز گفتمان غالب بر جهان تقریب وحدت و به ویژه وحدت اسلامی برای تشکیل امت واحده است. دشمنان اسلام و مسلمین تلاش کرده و می کنند با سرمایه گذاری هنگفت وحدت میان مسلمانان را برهم بزنند.
دبیر کل فعلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به کنفرانس وحدت امسال، تاکید کرد: کنفرانس وحدت امسال با برنامه ریزی های انجام گرفته متفاوت با سالهای گذشته با قوت برگزار خواهد شد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از دعوت بیش از ۳۵۲ شخصیت از اقصی نقاط جهان خبر داد و گفت: حدود ۱۱۴ نفر از آنها از شخصیت های ویژه شامل علماریال روسای جمهوری فعلی برخی کشورها، قبلی وپیش تر و چند وزیر فعلی و قبلی هستند.
رسانه ها پیامرسان وحدت به جهانیان
دبیرکل فعلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: در گذشته همه تلاش رسانهای جریان عربی-غربی- عبری در جهت تفرقهافکنی و ایجاد دشمنی در جهان اسلام بود اما امروز این جریان تفرقهگرا در جهان اسلام جریانی در حاشیه است.
آیتالله اراکی با قدردانی از اهالی رسانه برای رساندن پیام وحدت به جهانیان، اظهارداشت: یاد پرچمداران مقاومت کشور را که در دوران دفاع مقدس برای ایران و امت اسلامی عزت رقم زده و امنیت ملت را بیمه کردند گرامی میداریم.
رهبری پرچمدار جبهه وحدت و مقاومت
وی با قدردانی از رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به عنوان پرچمدار جبهه وحدت و مقاومت، تصریح کرد: اگر نظام و مجمع تقریب مذاهب اسلامی امروز دارای دستاوردی شده به طور یقین به واسطه رهنمودهای حکیمانه معظم له است. مدیریت حکیمانه رهبری در این سی سال منشأ شگفتی همه اهل سیاست و مدیریت بوده و ایشان با راهنماییهای خود ما را هدایت و اصول کلی وحدت را تبیین کردند و راه وحدت را برای ما هموار ساختند از این رو از خداوند متعال برای ایشان طول عمر و دوام عزت را مسئلت داریم.
دبیرکل فعلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطر امام راحل (ره)، گفت: ایشان راه همگرایی و وحدت را به امت اسلام نشان دادند و جهان اسلام را از پراکندهگرایی به سمت همگرایی رهنمون کردند و راه پیروزمندی وعزت را به ما آموخت. امروز جمهوری اسلامی اسلامی سربلند است که در جهان پرچم عزت را برافراشته و در منطقه دست ابرقدرتها را از منافع ملتها بریده است.
تشکیل ۱۶ اتحادیه در مجمع تقریب
آیت الله اراکی ضمن تشریح فعالیتها با اشاره به تشکیل ۱۶ اتحادیه در مجمع تقریب در زمان مدیریت خود، ادامه داد: در این دوره دانشگاه مذاهب اسلامی فعال شد و قرار است در استانها فعالتر شود لذا کادرسازی تقریب گسترش یافته است.
دبیرکل فعلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ضمن تشکر از مسئولان سابق تقریبی از جمله مرحوم واعظزاده و آیتالله تسخیری اظهار داشت: فعالیتهای مشترک بسیاری را در کشورهای اسلامی از اندونزی تا عراق بین شیعه و سنی ایجاد و آن را از حالت گفتمانی به وحدت عملی تبدیل کردیم.
به گفته وی به درخواست اهل سنت کشور قرار شد آنها در راهپیمایی اربعین حضور یافته و عشق خود به سیدالشهدا را اعلام کنند لذا شاهد کاروانهای اهل سنت بسیاری از ایران و سایر کشورها در این راهپیمایی جهانی و تجدید بیعت با رسول الله (ص)، هستیم.
موضوع کشمیر و تقریب مذاهب اسلامی
آیتالله اراکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجمع تقریب برای کشمیر چه اقدامی انجام داده است، گفت: ما چهار ماه قبل هیاتی را برای بررسی مسائل کشمیر بهداشت کشور فرستاده و برنامهای برای آن منطقه داریم هرچند مساله کشمیر پیچیده است و حقوق مردم کشمیر باید در نظر گرفته شود.
دبیر کل فعلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره برنامه تقریب برای مقابله گفتمانی با اندیشه داعش به برگزاری نشستهای متعدد در این باره در کشورهای تونس، لبنان، ترکیه، عراق و پاکستان و ... با پشتیبانی علمای این کشورها گفت: تاسیس نهادهای تقریبی در کشورهای گوناگون از جمله برنامه های تقریب بوده است.
برگزاری کنفرانس علمای مقاومت در لبنان
آیتالله اراکی از برگزاری کنفرانس علمای مقاومت در لبنان با حضور ۷۰۰ نفر از علما و شخصیتهای برجسته تا سه هفته آینده خبر داد و گفت: این نشست اول ربیع الاول (هشتم آبان) در بیروت برگزار خواهد شد.
از واگذاری مسئولیت مجمع تا فعالیت در حوزه علمیه
دبیرکل فعلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، درباره استعفای خود اظهار داشت: ما در گام دوم انقلاب باید بتوانیم فقه مناسب با دوره کنونی از جمله فقه فرهنگی، فقه محیط زیست و فقه اقتصادی و امثالهم را پایهریزی کنیم؛ زیرا جای آن را خالی میدانیم و برای آن کار نیز کردهایم؛ لذا احساس تکلیف کردم به این کار علمی و حوزوی و تدوین فقه کلام بپردازم و حوزه تقریب را به جوانان واگذار کنم.
وی با اشاره به درخواست خود از رهبر انقلاب و موافقت معظمله با این اقدام گفت: منتظر هستیم که بعد از کنفرانس وحدت این مسوولیت را واگذار کنیم.
نا آرامیهای عراق توطئه برای پیاده روی اربعین است
آیتالله اراکی درباره ناآرامیهای عراق اظهار داشت: عراق یک کشور بسیار قدرتمند است و آمریکا برای این کشور بسیار سرمایهگذاری کرده بود اما سیاستهای آن را برخلاف منافع خود میبیند و سیل اربعین برخلاف خواست آنهاست.
این استاد حوزه در پاسخ به سئوالی در خصوص ناآرامی های عراق: عراق کشور با اهمیتی است که هروقت هر کشوری می خواهد توطئه ای علیه جمهوری اسلامی ایران داشته باشد از طریق عراق انجام می دهد. عراق ملت قدرتمند، همچنین نفت و امکانات فراوانی هم دارد. به همین دلیل همیشه محل طمع بیگانگان بوده است. آمریکا خیلی برای عراق نقشه کشیده ولی امروز اتفاقاتی که در عراق می افتد مثل حرکت جهانی پیاده روی اربعین خلاف خواسته های آمریکاست.
مرجعیت شیعه از اهداف اغتشاشات اخیرعراق
دبیر کل فعلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به ابعاد و جایگاه مختلف موضوع پیاده روی اربعین، گفت: پیاده روی اربعین اعلام حضور جبهه مقاومت به صورت یکپارچه است ضمن اینکه دولت فعلی عراق هم همراه با این جریان است.
آیت الله اراکی با اشاره به موضوع ناآرامی های عراق افزود: یکی از اهداف اغتشاشات اخیر عراق، مرجعیت شیعه عراق بود و تظاهرات کنندگان ازمناطق دیگری آمده بودند تا بتوانند مرجعیت شیعه عراق را هدف قرار دهند.
رابطه میان فقه کلان و علوم انسانی اسلامی
وی در پاسخ به سوالی درباره رابطه فقه کلان و علوم انسانی اسلامی، اظهار داشت: بدون فقه کلان نمی توانیم علوم انسانی اسلامی داشته باشیم؛ زیرا بسترعلوم انسانی اسلامی فقه کلان است.
به گفته وی اخیرا علم الاجتماع اسلامی را در قم شروع کردیم چون بدون آن نمی توانیم جامعهشناسی اسلامی داشته باشیم.
نظر شما