معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر مبنای همین ارزیابیها، ۴۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در این استان کم تحرک هستند که این میزان در سطح کشور ۵۶ درصد اعلام شده است.
دکتر محمدرضا صائینی افزود: این در حالی است درصد استعمال دخانیات در گروههای سنی یاد شده استان ۲۲.۳ درصد و این میزان در کشور ۲۱.۵ درصد است که آگاه سازی و اطلاع رسانی لازم در این خصوص نقش بسزایی دارد.
این مسئول ادامه داد: بیماری های قلبی و عروقی یکی از مهمترین بیماریهای غیرواگیر و از تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن حاضر محسوب می شود و در حال حاضر اولین عامل مرگ و میر در جهان و همچنین در کشور ما محسوب می شود.
وی اضافه کرد: با ایجاد چند تغییر کوچک و ساده در زندگی، می توان خطر بیماری قلبی و سکته های مغزی را کاهش و علاوه بر آن، کیفیت زندگی را نیز بیش از گذشته بهبود داد و الگوی خوبی را برای نسل های آینده ایجاد کرد.
صائینی افزود: تغییرات کوچک شیوه زندگی می تواند اختلاف قدرتمندی در سلامت قلب ایجاد کند، ورزش حداقل ۳۰ دقیقه ای در روز، پیاده روی سه روز در هفته، کاهش استعمال دخانیات، استفاده از پله به جای آسانسور می تواند مفید و فایده واقع شود.
وی اظهار داشت: یکی از معضلات اساسی استفاده عموم مردم به ویژه قشر جوان استفاده زیاد از فست فودها و قلیان است که کاهش آنها می تواند به بهبود و ارتقای سلامت افراد کمک زیادی کند.
این مسئول ادامه داد: استفاده از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی بجای روغن جامد و او لویت قرار دادن به غذاهای آب پز نیز می تواند راهکار بسیار مناسب برای تغییر شیوه سبک زندگی و داشتن قلب سالم کمک زیادی کند.
وی یادآوری کرد: مرکز بهداشت استان تلاش دارد برای بهره مندی اقشار مختلف شهروندان زنجانی از خدمات بهداشتی و درمانی نسخه واحدی را تجویز نکند و برای بخش های مختلف متناسب با نیازها را برنامه ریزی شود.
به گزارش ایرنا، شهر زنجان ۴۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.
۹۶۴۶/۶۰۸۵
نظر شما