سهراب احمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای پروژه بهبود و اصلاح مراتع و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سال ۹۸ و بوم سازگان این تعداد آبشخوار فلزی در یکی از کارگاههای سقز تولید شده و اولین محموله آن در مراتع این شهرستان نصب شد.
وی با بیان اینکه امسال سهم شهرستان سقز برابر مطالعات انجام گرفته در طرحهای مرتعداری ۶ دستگاه آبشخوار است، افزود: ۳ آبشخور در مراتع روستای خاپوره ده و ۳ آبشخور دیگر نیز در مراتع روستای قره چر نصب شد.
احمدی هدف از ساخت و توزیع این آبشخوارهای گالوانیزه در مراتع استان کردستان را در مرحله اول تامین آب بهداشتی برای دامها و در مرحله دوم جلوگیری از تردد بیرویه دامها و جلوگیری از فشار مضاعف به پوشش گیاهی منطقه اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه بله این آبشخوارها مورداستفاده احشام، پرندگان و تمام حیوانات اهلی و وحشی منطقه قرار می گیرد، یادآور شد: این آبشخوارها بر اساس مطالعات صورت گرفته و طرح های مرتعداری در محلهای تعیین شده، نصب میشود.
احمدی اضافه کرد: توزیع این آبشخورها براساس مطالعات و بازدیدهای میدانی توسط کارشناسان منابع طبیعی انجام و در مناطقی که متناسب با وسعت مراتع و دارای چشمه های آب طبیعی در محدوده اراضی ملی باشد، نصب خواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز نصب آبشخوارها را رویکردی جدید و مثبت برای تامین آب مورد نیاز دام ها دانست و گفت: این آبشخوارها غالبا مورد استفاده دامهای دامداران منطقه است و با نصب این آبشخوارها آب مورد نیاز آنها به صورت بهداشتی تامین میشود.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
۷۳۴۵/۹۱۰۲
نظر شما