به گزارش خبرنگار ایرنا؛ فاطمه رضوانمدنی روز چهارشنبه در مراسم راهاندازی بخش کاشت حلزون در بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه همچنین از غربالگری شنوایی ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفر توسط بهزیستی در ۶ ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و افزود: از این تعداد ۶۳۰ نفر دارای اختلال شنوایی و ۷۰ نفر نیز نیازمند مداخلات درمانی بودند.
وی در ادامه با اشاره به خدمات توانبخشی توسط بهزیستی به افراد ناشنوا در ۶ ماه سپری شده از سال جاری، گفت: انجام ۱۶ مورد کاشت حلزون، اهدای ۹ هزار حلقه باطری سمعک، تعمیر ۶۱ دستگاه کاشت حلزون و همچنین اهدای ۲۹۳ سمعک از جمله این خدمات است.
او تعداد مراکز بهزیستی ارائه دهنده به افراد دارای اختلال شنوایی در استان را سه مرکز غیردولتی و ۲ مرکز دولتی عنوان کرد.
وی توضیح داد: افرادی که در ارزیابیهای جامع شنوایی، کاهش شنوایی حسی - عصبی شدید تا عمیق در آنها تشخیص قطعی داده شده باشد و تقویت آستانههای شنوایی آنها با سمعک به حد مطلوب و لازم برای رشد گفتار و زبان که از اهداف مهم توانبخشی شنوایی است، نرسد شرایط لازم را برای کاشت حلزون دارند.
او اظهار داشت: کم شنوایی پس از معلولیت جسمی و ذهنی شایعترین مشکل مادرزادی است که به عنوان اختلالی پنهان در نوزادان، در صورت عدم اطلاع و شناسایی به موقع پیامدهای ناگواری در برخواهد داشت.
وی ادامه داد: با توجه به شروع مرحله زبانآموزی از بدو تولد، تشخیص به هنگام کمشنوایی و ارائه خدمات توانبخشی به موقع بسیار حائز اهمیت بوده و میتواند عوارض ناشی از آن را به حداقل رساند.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، فعالیتهای بهزیستی در خصوص توانبخشی افراد کمشنوا شامل تشخیص کمشنوایی در قالب انجام طرح غربالگری شنوایی و شنوایی شناسی در مراکز تحت نظارت، ارائه خدمات حمایتی شامل ارائه کمک هزینه تحصیلی، دانشجویی، اشتغال، پرداخت کمکهای موردی، کمک هزینه مسکن، جهیزیه، کمک هزینه کاشت حلزون (مبلغ سه میلیون تومان)، سمعک، باطری و توانبخشی شنیداری با ارجاع و پذیرش کودکان کمشنوا در مراکز خانواده و کودک کم شنوا است.
رضوان مدنی خاطرنشان کرد: امروز غربالگری از جمله اصلیترین روشها برای تشخیص کم شنوایی و شناسایی کودکان کم شنواست که حتی میتواند افت شنوایی در حد بسیار ضعیف را نیز تشخیص دهد و با توجه به اینکه کودک از همان روزهای اول تولد شروع به یادگیری زبان میکند، تشخیص به هنگام کمشنوایی و ارائه خدمات توانبخشی به موقع میتواند عوارض ناشی از آن را به حداقل برساند.
۱۵۰ هزار نفر از جمعیت ۲ میلیون نفری استان کرمانشاه در قالب ۶۳ هزار خانوار زیرپوشش بهزیستی هستند که یک هزار و ۱۰۴ نفر از معلولان، سالمندان و بیماران روانی در مراکز شبانه روزی بهزیستی قرار دارند.
نزدیک به پنج هزار نفر از مردم استان هم پشت نوبت دریافت خدمات از بهزیستی هستند.
۳۰۳۳/۸۰۶۶