به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مرکز کاشت حلزون شنوایی در بیمارستان امامخمینی (ره) به عنوان مجری این مرکز، دارای اتاق عمل، بخش و درمانگاه ویژه بیماران کاشت است.
این مرکز به عنوان مرکز کاشت حلزون غرب کشور معرفی و از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استانهای همجوار ایلام، لرستان و کردستان ابلاغ شده است.
ناشنوایان و بیماران دارای کاهش شدید شنوایی میتوانند با مراجعه به بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه مقدمات ثبتنام و تشکیل پرونده را انجام دهند و سپس برای گذراندن دوره توانبخشی به مرکز توانبخشی نغمه واقع در میدان گلستان معرفی به محض تایید صلاحیت جراحی باید برای واریز پول پروتز به هیات امنای ارزی معرفی تا پروتز مورد نیاز خریداری شود.
باتوجه به هزینه بالای کاشت حلزون بیماران چنانچه قبل از سه سالگی پرونده تشکیل دهند از یارانه دولتی برخوردار خواهند بود.
پروتز کاشت حلزونی، ابزاری الکترونیکی است که از طریق جراحی در گوش داخلی قرار گرفته و احساس شنیدن صدا در افراد ناشنوا یا کمشنوای عمیق را فراهم میکند.
کاشت حلزونی تنها شکل از مداخلات پزشکی است که میتواند به واسطه تحریک الکتریکی عصب شنوایی مقداری از شنوایی را به فرد ناشنوای مطلق باز گرداند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه در مراسم راهاندازی این مرکز از کاشت حلزون به عنوان یکی از رشتههای تخصصی و مورد نیاز استان نام برد و گفت: با پیگیریهای فراوان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مرداد ماه امسال موافقت خود را با ایجاد مرکز کاشت حلزون شنوایی در کرمانشاه اعلام کرد.
وی با بیان اینکه از ۶ سال گذشته تاکنون هیچ مجوزی برای راه اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی در کشور صادر نشده است، گفت: فاصله بین راهاندازی یازدهمین مرکز با دوازهمین حدود ۶ سال است و امروز با همت اساتید این رشته شاهد راهاندازی این مرکز هستیم.
او از همه اساتید گروه بورد، اعضای گروه گوش و حلق و بینی، معاونان و مسوولانی که در راهاندازی این اقدام بزرگ همت کردند، تشکر کرد.
او گفت: با این امکان پیشرفته پزشکی، خدمات کاشت حلزون به ناشنواهای مطلق در سنین مختلف بخصوص کودکان ارایه میشود.
مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفا (بخشش) نیز با بیان اینکه مجوز سیزدهمین مرکز کاشت حلزون کشور در استان سیستان و بلوچستان راهاندازی شده است، گفت: امروز شعبهای از بنیاد بخشش هم در بیمارستان دکتر محمد کرمانشاهی و به همت خیرین راهاندازی میشود.
محمد اجللوئیان، اعلام کرد که از هزار و ۵۰۰ بچهای که با مشکلات شنوایی به دنیا میآیند تنها هزار و ۱۰۰ بچه امکان کاشت حلزون دارند و ۳۰۰ تا ۴۰۰ بچه را نمیشود با کاشت حلزون درمان کرد.
او آماری از استان کرمانشاه ارائه داد و گفت: حدود ۴۵ تا ۵۰ بچه ناشنوا در استان کرمانشاه کاشت حلزون کردهاند و بنیاد بخشش هزینههای ۱۶ بچه بیبضاعت را متقبل شده است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه نیز در این مراسم از غربالگری شنوایی ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفر توسط بهزیستی در ۶ ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد ۶۳۰ نفر دارای اختلال شنوایی و ۷۰ نفر نیز نیازمند مداخلات درمانی بودند.
فاطمه رضوان مدنی همچنین از شناسایی ۲ هزار و ۷۶۳ نفر دارای اختلالات شنوایی در استان خبر داد و افزود: بیشترین آمار ناشنوایی در استان مربوط به معلولیتهای مادرزادی است.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به خدمات توانبخشی توسط بهزیستی به افراد ناشنوا در ۶ ماه سپری شده از سال جاری، یادآور شد: انجام ۱۶ مورد کاشت حلزون، اهدای ۹ هزار حلقه باطری سمعک، تعمیر ۶۱ دستگاه کاشت حلزون و همچنین اهدای ۲۹۳ سمعک از جمله این خدمات است.
در پایان این مراسم همچنین شعبه استان کرمانشاه بنیاد خیریه شنوایی بخشیشفا (بخشش) در محل همراهسرای بیمارستان دکتر محمد کرمانشاهی افتتاح شد.
این همراهسرا به همت جهانبخش شکری از خیرین استان کرمانشاه و رئیس خانه صنعت و معدن استان افتتاح و به بهره برداری رسید.
اکنون ۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان فعال است.
۳۰۳۳/۸۰۶۶
گزارش از فرزاد نویدی